A+ R A-

Oranje O19 start goed

Vanmiddag op het goed bevolkte Sportcomplex van de s.v. Meerssen is het Nederlands Elftal Onder 19 jaar uitstekend begonnen aan hun campagne om de Eliteronde te overleven.
Tegen Tsjechie startte het team van Andre Koolhof voortvarend, de bondscoach begon met de volgende 11 speelsters: 01. Paulina Quaye (GK), 02. Corinne Peels, 03. Lucie Akkerman, 04. Danique Kerkdijk, 05. Maureen Sanders, 08. Inessa Kaagman (C), 12. Vita van der Linden, 17. Cheyenne van den Goorbergh, 07. Lineth Beerensteyn, 09. Tiny Hoekstra, 11. Suzanne Admiraal. Deze 11 wisten in de 1e helft vier keer te scoren, in de 2e helft zakte het ietsjes af, uiteindelijk resultaat 6-0.

De andere wedstrijd in deze poule ging tussen Denemarken en Slovenie, deze eindigde in een 4-0 winst voor Denemarken en werd gespeeld op het complex van VV Schaesberg.
Lees meerdere wedstrijdverslagen, statistieken en foto's...............>> Klik hier voor alle uitslagen Elite ronde en stand Oranje

Momentje geduld tabbladen worden geladen!

 

 

 

Kort verslag

Kort verslag door VVNED

Nederland is in de 1e helft aanmerkelijk sterker dan Tjechie. Oranje speelt aanvallend en heeft veel balbezit. Door wat onnauwkeurig uitverdedigen kreeg Tsjechie toch nog tot twee keer aan toe een scoringskans, die foutjes werden gelukkig voor Oranje niet afgestraft door de Tsjechen.
Nederland opende al snel de score, Inessa Kaagman leverde in de 5e minuut een mooie voorzet af en Suzanne Admiraal joeg de bal tegen de touwen. In de 13e minuut mocht Danique Kerkdijk een vrije trap nemen en daaruit maakte Maureen Sanders de 2-0. In de 34e minuut wilde Corinne Peels scoren maar kreeg daarbij ongewild de hulp van Kubicová die in eigen doel scoorde. In de 42e minuut nam Inessa Kaagman een corner en met behulp van Tiny Hoekstra kon Suzanne Admiraal haar 2e en voor Oranje de 4e goal scoren.
In de 2e helft nog steeds een aanvallend Oranje, doch er zijn nu nog wat meer slordigheden en dus ook wat doelrijpe kansen voor Tjsechie. Als het wat makkelijk lijkt te gaan is het altijd moeilijk om de focus op scherp te houden. Lineth Beerensteyn werd in de 53e minuut onderuit gehaald en het resultaat daarvan was een penalty die verzilverd werd door aanvoerder Inessa Kaagman. Even later scoorde Vita van der Linden de 6-0 met een assist van Lineth Beerensteyn.
Conclusie: een sterk Nederland wint met 6-0 van Tsjechie, een voor Nederland te zwakke tegenstander.

 

 

Wedstrijdverslag

6-0 resultaat een mooie opener voor Oranje O19 in de Elite Ronde!
door Luc Calleeuw

De eerste partij in de Elite Ronde van Oranje onder 19 wordt gespeeld in Sportmark Marsana te Meerssen, Tsjechië is de opponent. Voor titel verdediger Oranje liggen de verwachtingen hoog. Coach André Koolhof kan geen beroep doen op Danielle Kuikstra en Michele Hendriks, beide hebben geblesseerd moeten afhaken. Over de publieke belangstelling mag ook niet gemopperd worden. Om en bij de 500 mensen trotseren de koude aprilse grillen. De wedstrijd wordt gespeeld op een vrij zwaar ongelijk terrein, niet de optimale omstandigheden. Aan de andere kant steekt dan weer de Limburgse gastvrijheid af, je voelt de warmte al van bij het onthaal op het complex.

Nederland start in een 4 – 3 – 3, zoek naar een vlugge voorsprong. En die komt er ook. Het scorebord geeft 4 minuten aan als Inessa Kaagman over links Suzanne Admiraal diep stuurt. De Telstar spits loopt haar opponent Tereza Kubicova eruit en plaatst beheerst in de verste hoek, 1-0, 4 min. Tsjechië zet op, druk van Oranje. Tiny Hoekstra ontfutselt het leer en haalt uit, doelvrouw Barbara Votikova kan met de nodige moeite in 2 tijden stoppen (5 min). Lineth Beerensteyn wordt (twijfelachtig) afgevlagd voor buitenspel op een doorsteekpas van Vita Van Der Linden (7 min). De Tsjechen kunnen een eerste keer dreigen via een uithaal van Katerina Buzkova, metertje naast (11 min). En dan slaat Oranje opnieuw toe. Vrije trap vanaf links van Danique Kerkdijk, bal weggekopt voor de voeten van Maureen Sanders die hard, hoog in het dak van het doel besluit, 2-0, 13 min. Het ziet er naar uit dat de eerste opdracht nu al volbracht is, we zijn nog geen kwartier ver.

Na een hoekschot van Inessa kan Tsjechië toch een soort counter opzetten, Katerina Svithova aan de haal met het leer, Lucie Akkerman is attent en keert het gevaar (15 min). Bij de volgende fase brengt Oranje even zichzelf in gevaar. Slecht uittrappen van doelvrouw Paulina Quaye in de voeten van Franny Cerna, haar schot weet de Oranje goalie wel te pareren en zo het foutje zelf recht te zetten (16 min). Wat later haalt Suzanne de achterlijn, strakke voorzet, Lineth te onstuimig over (18 min). Na een diepte pas van technisch onderlegde Katerina Svitkova geraakt Franny alleen door, de voor PSV spelende Corine Peels haalt de bal in laatste instantie prima uit de voeten (22 min). Op een nieuwe vrije trap van dezelfde Katerina geharrewar voor doel, bal in de voeten van Klara Waltrova, haar schot wordt geblokt, Karolina Krivska (terecht) afgevlagd voor buitenspel (24 min). Even over het halfuur Corine door op rechts, mooi lage voorzet, Tiny mist (onbegrijpelijk), bal via Sara Jurackova in hoekschot (31 min). Minuten later bijna een identieke fase. Dit keer een hoge voorzet van Corine, Suzanne zet druk, de onfortuinlijke Tereza werkt in eigen doel, 3-0, 33 min. Vita stuurt Cheyenne Van Den Goorbergh in het straatje, deze laatste twijfel iets te lang, weg kans (35 min). Met nog 5 minuten te gaan heel fraaie aanval van Oranje. Tiny speelt Lineth aan, haar sublieme hakje laat de tribune genieten, voorzet van Tiny, Inessa neemt over, via doelvrouw Barbara in hoekschot. Inessa kort op Tiny, bal voor doel, de aalvlugge Suzanne tikt haar tweede van de namiddag van kortbij binnen, 4-0 (41 min). Het laatste wapenfeit van de eerste helft is opnieuw een verdedigend foutje. Dit keer balverlies van Corine, Karolina Krivska aan de haal, haar uithaal gaat over (43 min). We gaan rusten met een 4-0 stand.

Beide teams hebben gewisseld tijdens de pauze. Voor Oranje is Sharon Bruinenberg in de plaats van Cheyenne gekomen, bij de Tsjechen speelt Petra Smetkova voor ongeluksvogel Tereza. Tsjechië probeert iets aan de achterstand te doen, komt niet verder dan een hoekschot van Katerina Svitkova (49 min). Aan de overzijde actie van Lineth, bal op Sharon, voorzet op de doorgelopen Lineth die foutief wordt afgestopt, strafschot. Inessa kwijt zich van de taak en plaatst rustig de 5-0 in de linker benedenhoek (51 min). De bezoeksters kunnen hier enkel een paar afstandsschoten van smaakmaker Katerina tegenover stellen, nipt naast of in de handen van doelvrouw Paulina. Coach André brengt Lysanne Van Der Wal voor Maureen (60 min). In deze fase is het een festival van foutieve passes, beide teams acteren slordig. Ook Tsjechië wisselt een tweede keer, Andrea Majerova komt voor Klara (61 min). De bezoeksters demonstreren nogmaals hun onmondigheid, ten tweede maal verdwijnt een hoekschot achter het doel (62 min). En dan zowaar toch een prima mogelijkheid voor de witblauwroden. De ingevallen Andrea zet zich door langs rechts, haalt uit richting 1ste paal, keepster Paulina kan nipt in hoekschot werken (65 min). Na 2 opeenvolgende fouten met Inessa als slachtoffer, wordt Eva Kristynova met geel bedacht 66 min). Minuten later nog eens de Tsjechen. De (als enige) echt sterk spelende Katerina Svitkova stuur Franny door op links, doelvrouw Paulina twijfelt en blijft staan, op het laatste moment gaat ze in de voeten en verijdelt een tegendoelpunt (69 min). Hier komt Oranje goed weg.

Twintig minuten voor tijd wisselt coach André een laatste keer, Soraya Verhoeve komt voor Tiny. Het niveau wordt niet echt beter, de wedstrijd bloed dood. Al dienen de aanvallende intenties van Nederland zeker te worden onderstreept en toegejuicht. Met nog een kwartier te gaan aanval over links, perfecte voorzet op Lineth, de topschutster van de Bene League neemt in één tijd over, naast (75 min). Ook trainer Petr gebruikt zijn laatste wissel, Marketa Sehnalkova komt voor Eva (75 min). Een minuutje later zet Lineth zich door op kracht zoals alleen zij dat kan, doelvrouw Barbara kan nog redden met de voet, bal in het vizier van Vita die prachtig uithaalt, de 6-0 flikkert op het bord (76 min).

Oranje laat niet af, gaat vrolijk verder op zoek naar doelpunten. Een voorzet van Danique spat via de lat terug in het speelveld (82 min). Aan de overzijde draait een schot van Katerina weg van het doel, deze speelster verdiende wel een doelpuntje voor haar nooit aflatende inzet en gedemonstreerde kunnen (83 min). Drie minuten voor tijd even (toch nog) paniek in de Nederlandse defensie. Danique geeft onnodig een hoekschot weg. Katerina trapt, bal bij de (sterk) ingevallen Andrea die nipt naast trapt (88 min). Aan de overzijde is Oranje nog één keer gevaarlijk. Inessa weet Lineth af te zonderen voor doel, het nummer 7 sneller dan keepster Barbara, de lob wel goed over de doelvrouw, maar mist snelheid en kracht. De 2 minuten blessure tijd brengen niets meer, 6-0 is een mooie opener.

Opdracht volbracht, de eerste horde genomen. Nederland speelde misschien niet echt haar beste voetbal, maar de uitslag zegt voldoende. Maandag is een driepunter tegen Slovenië een noodzaak om dan aanstaande donderdag in een sleutelwedstrijd tegen Denemarken te trachten een tweede opeenvolgende kwalificatie voor de EK eindronde af te dwingen. Het ziet er zeker zo naar uit dat het Nederlandse vrouwenvoetbal nog heugelijke tijden te wachten staan.

 

verslag KNVB

Verslag KNVB

Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 wint eerste wedstrijd in elitetoernooi

Het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 heeft de eerste wedstrijd in het elitetoernooi voor kwalificatie van het EK 2015 gewonnen met 6-0 van Tsjechië. Op Sportpark Marsana kwam Nederland al snel op voorsprong door een doelpunt van Suzanne Admiraal. Ze schoot alleen voor de keeper raak. Tien minuten later scoorde Maureen Sanders de 2-0 voor het team van KNVB-coach Andre Koolhof. In de rust stond het uiteindelijk 4-0 omdat een eerste voorzet van rechts in het eigen doel werd gewerkt door een Tsjechische verdediger. Een tweede voorzet van rechts werd door opnieuw Suzanne Admiraal binnen getikt. Ook de tweede helft begon voortvarend. Na vijf minuten in de tweede helft kreeg Nederland een penalty, die door aanvoerster Inessa Kaagman werd benut. Nadat Paulina Quaye twee keer moest ingrijpen op schoten van Tsjechië, zette Vita van der Linden de eindstand op het scorebord.

Coach Andre Koolhof is tevreden met het resultaat: "Het resultaat is prima, zonder echt goed te voetballen. De foutjes achterin zullen er uit moeten om ook beter te spelen." Nederland speelde de eerste wedstrijd van het toernooi. Dezelfde middag speelt Slovenië nog tegen Denemarken. Op tweede Paasdag wacht voor Nederland de confrontatie met Slovenië.

 verslag Ons Oranje

Verslag Ons Oranje

Prima start voor Onder 19
Door : Welmoed de Lang

Regerend Europees kampioen Vrouwen onder 19 is de Eliteronde van het EK-kwalificatietoernooi zaterdag in het Limburgse Meerssen uitstekend gestart. Tsjechië werd in het eerste duel met liefst 6-0 verslagen. KNVB-coach Andre Koolhof: ,,Ondanks dat het geen goede wedstrijd was, is het een prima resultaat.”

Hoewel de zege van Oranje geen verrassende was, vloeiden er na afloop bij de Tsjechischen genoeg flink wat tranen. ,,Ze waren nogal aangeslagen”, zag Koolhof. ,,Verbazend om te zien. Ik weet niet of ze gedacht hadden van ons te kunnen winnen, maar dat lijkt me toch niet reëel gezien hun conditie en fitheid. Ik verbaasde me erover.”

Snelle voorsprong

Tsjechië plaatste zich weliswaar voor de Eliteronde, maar veel kwaliteit bezat de ploeg niet. In plaats van voor de goal te blijven hangen, voetbalde de ploeg gewoon vooruit. Daardoor ontstond er voor Onder 19 voldoende ruimte om te voetballen en de eerste treffer viel dan ook snel. Suzanne Admiraal rondde na een mooie aanval en steekpass vanuit het middenveld na vijf minuten al goed af.

Na een kwartier was het voor de tweede keer raak. Maureen Sanders mikte de bal na een corner van Tiny Hoekstra binnen. Koolhof bleef zijn troepen ondanks de snelle voorsprong vooruit sturen. ,,Doordat we al zo snel op 2-0 kwamen, gingen de meiden twijfelen. Vol doorgaan op de aanval of de stand vasthouden. Die 2-0 stand is in een Eliteronde normaal gesproken een goede uitslag, maar nu voelde je dat er nog veel meer in zat. We waren zoveel beter.”

Oranje bleef scoren

Als gevolg van het natte en moeilijk bespeelbare veld was het spel van Oranje niet altijd even florissant, maar vooral voor de pauze liet het de doelpuntenmachine gewoon doordraaien. Na ruim een half uur werkte de Tjechische rechtervleugelverdediger zelf een vrije trap binnen, waarna Admiraal kort voor rust na een corner 4-0 maakte. De linksbuiten van Telstar draaide en keerde in het vijfmetergebied een aantal keer behendig weg en schoot vervolgens haar tweede treffer van de middag binnen.

Na de pauze waren er treffers voor aanvoerder Inessa Kaagman en Vita van der Linden. De eerste benutte een strafschop nadat Lineth Beerensteyn omver werd geduwd. De rechtsbuiten had vervolgens ook een aandeel in de zesde treffer. Haar schot werd nog wel gepareerd door de doelvrouw, maar de bal viel vervolgens voor de voeten van de vanuit het middenveld opgekomen Van der Linden: 6-0.

Donderdag cruciale wedstrijd

Maandag (15 uur bij vv Schaesberg) speelt Onder 19 tegen Slovenië en donderdag (18 uur bij sv Meerssen) volgt Denemarken, zo goed als zeker de grootste concurrent voor Oranje. Slechts de poulewinnaar plaatst zich voor het EK. ,,Slovenië staat ook niet als sterk land bekend, maar je moet er eerst nog maar van winnen”, aldus Koolhof, die toch ook in het tweede duel aan het doelsaldo wil werken. ,,Datzelfde zal Denemarken natuurlijk doen. Het lijkt met die twee zwakkere landen een gemakkelijke poule, maar daarmee is deze ook gevaarlijk. De laatste wedstrijd is cruciaal en tot die tijd heb je geen serieuze test. Alles hangt van die ene wedstrijd af.”

Statistieken

Statistieken

Wedstrijd: Nederland O19 - Tsjechie O19 (4-0) 6-0
Datum: zaterdag 4 april 2015
Aanvang: 15:00
Locatie: sv Meerssen te Nederland
Betreft: 1e duel 2e Elite ronde EK kwalificatie 2015 Onder 19 jaar
Ruststand: 4-0
Eindstand: 6-0
Scheidsrechter: Lina Lehtovaara (FIN)
Assistant referees: Nina Hammarberg (FIN) & Dragana Veljković (SRB)
Fourth official: Ana Minić (SRB)
Trainers:
André Koolhof (Nederland) en Petr Vlachovsky (Tsjechië)
Toeschouwers: 500

Reporter: Luc Calleeuw i.s.m. Ineke van der Louw
Fotograaf: Leo Soeters


Scoreverloop:
05e minuut 1-0 Suzanne Admiraal (voorzet Inessa Kaagman)
14e minuut 2-0 Maureen Sanders (na vrije trap Danique Kerkdijk)
34e minuut 3-0 eigen inzet Kubicová (met assist van Corinne Peels)
42e minuut 4-0 Suzanne Admiraal (assist Tiny Hoekstra)
rust 4-0
53e minuut 5-0 Inessa Kaagman Penalty
77e minuut 6-0 Vita van der Linden (assist Lineth Beerensteyn)


Wissels:

Nederland:
46e minuut Sharon Bruinenberg erin voor Cheyenne vd Goorbergh
60e minuut vLysanne an der Wal erin voor Maureen Sanders
71e minuut Soraya Verhoeve erin voor Tiny Hoekstra

Tsjechie:
46e minuut Smetková (in) - Kubicová (uit) (Czech Republic).
61e minuut Majerová (in) - Waltrová (uit)
76e minuut Sehnálková (in) - Kristýnová (uit)

Kaarten:
68e minuut geel voor Kristýnová (Czech Republic)

OPSTELLINGEN:

NEDERLAND basisformatie:

01. Paulina Quaye(GK)
02. Corinne Peels
03. Lucie Akkerman
04. Danique Kerkdijk
05. Maureen Sanders
08. Inessa Kaagman(C)
12. Vita van der Linden
17. Cheyenne van den Goorbergh
07. Lineth Beerensteyn
09. Tiny Hoekstra
11. Suzanne Admiraal Goal

Bank:
16. Kelly Steen (GK)
15. Lysanne Van Der Wal
06. Sharon Bruinenberg
10. Sisca Folkertsma
18. Soraya Verhoeve
13. Laura Strik
14. Simone Kets

Niet gespeeld:
Sisca Folkertsma (10), Laura Strik (12), Simone Kets (14), Kelly Steen (16).

Coach: Andre Koolhof

 

Czech Republic:
01. Votíková(GK)
05. Juracková(C)
13. Nemecková
18. Chlumová
07. Bužková
11. Kristýnová
15. Kubicová
02. Cerná
03. Krivská
06. Waltrová
10. Svitková

Bank:
16. Vršatová(GK)
04. Majerová
14. Honková
17. Smetková
08. Šimová
09. Pacandová
12. Sehnálková

Niet gespeeld:
Kristyna Simova (8), Simona Pacandova (9), Tereza Honkova (14), Sara Vrsatova (16)

Coach: Petr Vlachovský (CZE)