A+ R A-

OLympique Lyonnais wint Champions League 2015-2016

Vanavond werd de finale gespeeld van de Champions League, Wolfsburg en Olympique Lyonnais hadden alle andere teams achter zich gelaten en mochten het nu tegen elkaar gaan opnemen voor de titel. In een mooie entourage werd er afgetrapt in het Citta del Tricolore stadion in Reggio Emilia in Italie. In de 12e minuut komt Olympique Lyonnais op voorsprong. Pauline Bremer gaat op rechts goed door en geeft de voorzet die binnen getikt wordt door Ada Hegerberg. Olympique Lyonnais is het betere team en krijgen kansen om de wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien maar verzuimen om te scoren. Een kwartier tegen het einde van de wedstrijd lijkt Wolfsburg met een slotoffensief te beginnen om er een verlenging uit te slepen en dat heeft resultaat. In de 88e minuut is het de Belgische Tessa Wullaert die op links doorkomt en de bal in de 16 schiet, de keepster zit mis en Alexander Popp kan de bal inkoppen, 1-1. >>>>


 

vervolg

 

In de verlening wordt er door beide teams voor de winst gegaan en zijn ze aan elkaar gewaagd maar gescoord wordt er niet dus zullen penalty's de beslissing moeten brengen. In het begin van de penaltyreeks lijkt Wolfsburg het er het beste voor te staan omdat de eerste penalty van Olympique Lyonnais wordt gestopt maar het slot zit in de staart en Wolfsburg mist 2 penalty's en de Japanse Saki Kumagai schiet Olympique Lyonnais naar de Champions League titel!!

 

 

Olympique Lyonnais wint hiermee de Champions League voor de 3e keer en ook de titel van topscoorder valt in dit team want Ada Hegerberg mag dit op haar naam schrijven.

 

 

 

 

uefa champions league 225-05-2016: A .s. donderdagavond de Champions League finale voor vrouwen tussen VfL Wolfsburg en Olympique Lyonnais. De finale kunt U zien, deze wordt live uitgezonden op Eurosport 1 vanaf 17:45 uur donderdag 26 mei! De wedstrijd begint om 18:00 uur in het stadion van Reggio Emilia te Italie. Onze reporter Luc Calleeuw is aanwezig en zal verslag doen en interviews na afloop!

Wat feiten om te weten: Olympique Lyonnais won de trofee al twee keer en VfL Wolfsburg won dezelfde trofee ook twee keer! Dus beiden azen op een 3e titel!

In het seizoen 2012-2013 stonden beide teams tegenover elkaar, en waren de Duitse vrouwen die aan het langste eind trokken.
Olympique Lyonnais staat voor de 5e maal in de finale, en alle tegenstanders waren Duitse teams. Twee maal verloren ze dus een finale!

 

VfL Wolfsburg staat voor de 3e maal in de finale en twee maal wonnen zij deze.
Tegen Olympique Lyonnais in het seizoen 2012-2013 werd het 1-0 door een penalty die uit het niets werd gegeven (herinner u het zich nog?)!
Martina Muller (nu met pensioen) scoorde de enige goal op Stamford Bridge.

 

Coach Gerard Precheur van Olympique Lyonnais in dienst sinds 2014 hoopt na de dubbel ook de Champions League te winnen.
Coach Ralf Kellermann is op zoek naar een record, nog nooit eerder won een coach de Champions League 3 maal, Kellermann in dienst bij Wolfsburg won deze dus al 2 maal. In dienst sinds 2008.

 

Dit is de 9e finale op rij waarin een Duits team is vertegenwoordigd! De laatste drie finales wonnen Duitse teams, 1. FFC Frankfurt en 2x VfL Wolfsburg!

 

 

02-05-2016: Wolfsburg en Olympique Lyon Champions League finalist. Nadat Frankfurt de vorige wedstrijd met 4-0 van Wolfsburg had verloren had het zondag de zware taak om dit ongedaan te maken en met 5-0 te winnen en dan mocht Wolfsburg geen doelpunt tegen scoren. Dit laatste gebeurde niet maar Frankfurt kwam niet verder dan 1-0 en dit doelpunt viel pas in de 90e minuut. Het doelpunt kwam van Marith Priessen. Ook onze laatste Nederlandse international is uit de Champions League, Jackie Groenen die vandaag niet in de basis begon maar in de 59e minuut in het veld kwam is samen met Frankrfurt uitgeschakeld.
De andere halve finale werd maandagavond gespeeld en ging tussen Paris Saint Germain en Olympique Lyon.Vlak voor rust scoorde Lotta Schelin van Lyon het enige doelpunt van de wedstrijd. Lyon won het 1e duel met 7-0.

 

 

24-04-2016: Vandaag stonden de 2 eerste halve finales op het programma in de Champions League. De eerste wedstrijd begon om 15:00 uur en ging tussen twee Franse teams, Olympique Lyon en Paris Saint Germain. Lyon liet er duidelijk geen gras over groeien want ze veegden PSG met 7-0 van de mat. 5 Doelpunten vielen er al in de 1e helft te bewonderen, de Noorse international Ada Hergerberg scoorde 2x net als Le Sommer, het andere doelpunt in de 1e helft werd gemaakt door Abily. In de 2e helft werd er pas weer in de 73e minuut gescoord door Necib en 3 minuten later door de Zweedse Schelin. Het zal dus een zware dobber worden voor PSG om de finale nog te halen.

Vanavond was er ook nog een Duits onderonsje tussen Wolfsburg en Frankfurt. Bij Frankfurt speelt Oranje International Jackie Groenen en zij begon vandaag in de basis maar werd in de 64e minuut gewisseld. Ook hier lijkt het al duidelijk wie er naar de finale zal gaan want Wolfsburg won met 4-0. Mogelijk dat Frankfurt thuis nog wat recht kan zetten maar ze zullen alles op alles moeten zetten om de titel nog te kunnen verdedigen. In deze wedstrijden vielen ook de meeste doelpunten in de 1e helft. Al in de 7e min was het I. Kerschowski die de score opende, hierna volgden er in de 1e helft nog doelpunten van Popp en Peter. In de 2e helft was het Bachmann die de eindstand op 4-0 zette.

23-04-2016: Komend weekend (zondag 24 april) staan ook de halve finales van de Champions League voor vrouwen op het programma. We weten dat het zeker een Frans-Duitse finale gaat worden op 26 mei. Maar eerst de halve finales.


Er is nog 1 Nederlandse speelster actief in de Champions League, namelijk oranje international Jackie Groenen. Haar team, 1.FFC. Frankfurt (titelverdedigsters) nemen het op tegen hun Duitse opponent VFL Wolfsburg. Afgelopen zondag wist Frankfurt het record van Bayern Munchen te doorbreken.
Zoals U weet bij Bayern speelt Vivian Miedema en Bayern was al 40 wedstrijden ongeslagen. Frankfurt won met 0-1, helaas verloren zij wel een belangrijke speelster met een blessure namelijk Dzsenifer Marozsan.

 

VFL Wolfsburg won ook met 2-0 van Bayer Leverkussen en staan momenteel 2e in de Bundesliga. Bayern Munchen leidt de ranglijst met  47 punten, gevolgd door Vfl Wolfsburg met 38 en Frankfurt met 37 punten. Met nog 4 speelrondes te gaan.

 

Vanavond komen beide teams nog in actie tegen resptievelijk Freiburg  en Essen.

 

VFL Wolfsburg speelt op 21 mei de DFB-Pokal voor Vrouwen tegen SC Sand die jawel Bayern Munchen in de halve finale wist uit te schakelen.

 

De ander halve finale is tussen Olympique Lyon en Paris Saint Germain. Deze wedstrijd is in de middag. Lyon is nog steeds op koers voor een 10e titel in de Franse competitie. Ze leiden met 3 punten voorsprong op hun directe concurrent, namelijk Olympique Lyon met nog 3 duels te gaan.

 

Afgelopen zondag bereikten zij de Bekerfinale door Rodez met 9-0 te verslaan. Helaas voor Paris SG zij verloren de halve finales met penalties. Montpellier nam deze iets beter (5-4). En bij Montpellier speelt natuurlijk oranje international Anouk Dekker. Op 15 mei is de beker finale in Grenoble tussen Olympique Lyon - Montpellier HSC.

 

 

30-03-2016: Vanavond zijn de returns in de kwartfinale van de Champions League Vrouwen gespeeld. Zeker is nu al dat er in de finale een Duits en een Frans team zal staan.

 

Frankfurt - Rosengard (1-0) 0-1. Vanavond won Rosengard met 0-1. Aangezien de 1e wedstrijd eindigde in 1-0 voor Frankfurt kwam er dus een verlenging, daarin werd niet gescoord, derhalve kwam er een penalty shoot-out. Rosengard miste de 1e penalty en Frankfurt maakte geen fout, won de penaltyreeks met 5-4 en gaat dus door.

 

Slavia Praag - O. Lyon (1-9) 0-0. In Praag werd er vanavond niet gescoord, maar in Lyon had Slavia Praag echter met 9-1 verloren, Lyon gaat dus door.

 

PSG - Barcelona (0-0) 1-0.  Lange tijd zag het er naar uit dat er ook hier verlengd zou worden, maar 4 minuten voor het eindsignaal scoorde PSG het enige doelpunt over 2 wedstrijden, PSG gaat dus door.

 

Brescia - Wolfsburg (0-3) 0-3. In Brescia won Wolfsburg met dezelfde cijfers als in hun thuiswedstrijd, Wolfsburg gaat dus door. 

 

30-03-2016: Vanavond de return in de Champions League Vrouwen. Lukt het Jackie Groenen of Lieke Martens zich te plaatsen voor de halve finales? 
Spannend is het in deze wedstrijd 1.FFC Frankfurt-FC Rosengard, maar ook tussen PSG en Barcelona. Olympique Lyon en Wolfsburg daarentegen hebben een formaliteit af te werken tegen respectievelijk Slavia Praag en Brescia.
Vanavond weten we meer welke Nederlandse speelster zich in de halve finale zal bevinden! Onze reporter Luc Calleeuw is getuige en zal na afloop spreken met beide speelsters.

 

23-03-2016: Vanavond zijn de kwartfinales begonnen van de Champions League. Debutant van de kwartfinale, Brescia ging op bezoek bij Wolfsburg en zal in de thuiswedstrijd aan de bak moeten want Wolfsburg won met 3-0. Brescia had maar een enkele kans en zal dus met een strak plan moeten komen willen ze de halve finale bereiken. De wedstrijd tussen Barcelona en Paris Saint Germain eindigde in 0-0. Paris Saint Germain had de meeste schoten richting de goal en heeft misschien de beste papieren om het thuis af te maken.


Olympique Lyon staat al met één been in de halve finale, Slavia Praag, de andere debutant, werd met 9-1 verslagen. Volgende week lijkt de return wedstrijd nog maar een formaliteit. Dan de wedstrijd tussen Rosengard en Frankfurt, de strijd tussen Lieke Martens en Jackie Groenen, eindigde in 0-1 voor Frankfurt. In de 71e minuut maakte Nilsson een overtreding in het strafschopgebied en de penalty werd door Marozsan benut.

 

21-03-2016: Woensdag start de 1/4 finales van de Champions League voor Vrouwen weer met nog 2 Nederlandse speelsters actief in deze competitie. Zie verderop Artikel hierover.
Van de 8 teams zijn er 2 debutanten in de 1/4 finales, namelijk Brescia en Slavia Praag. De meeste goals zijn tot op heden gescoord door Olympique Lyon namelijk 18. Alle teams hebben nieuwe speelsters aan hun elftal toegevoegd. Voor de 3e maal treft 1.FFC Frankfurt het Zweedse Rosengard, beide malen wisten zij de 1/2 halve finales te bereiken. Zou het driemaal scheepsrecht worden voor FC Rosengard?

27-11-2015: In Nyon vond vandaag om 13:30 uur de loting plaats voor de kwartfinale, halve finale en finale van de Champions League.
Wolfsburg mag het opnemen tegen nieuwkomer Brescia. Rosengard waar Kirsten van de Ven speelt en sinds kort ook Lieke Martens actief is zullen eerst Jackie Groenen met Frankfurt op bezoek krijgen. Lyon die als beste team de laatste 8 heeft bereikt neemt het op tegen nieuwkomer Slavia Praag. En als laatste een ontmoeting tussen het Spaanse Barcelona en het Franse Paris Saint Germain.

 

Leuk om te vermelden dat Kirsten van de Ven erg belangrijk is voor Rosengard want zij heeft samen met Katerina Svitková de meeste assists op haar naam staan namelijk 5.
Ondanks dat FC Twente de kwartfinale niet heeft gehaald heeft het wel een leuk record op haar naam staan. De wedstrijd tussen FC Twente en FC Barcelona heeft de meeste toeschouwers tot nu toe in de afgelopen kwalificatierondes. Maar liefst 15.637 toeschouwers waren er naar De Grolsch Veste in Enschede afgereisd om deze wedstrijd te bekijken.

 

Kwartfinale:
1. Wolfsburg - Brescia
2. Rosengard - Frankfurt
3. Lyon - Slavia Praag
4. Barcelona - Paris Saint Germain

De kwartfinalewedstrijden zullen op 23/24 en 30/31 maart 2016 gespeeld worden.

Halve Finale:
1. Winnaar Lyon-Slavia Praag vs Winnaar Barcelona-Paris Saint Germain
2. Winnaar Wolfsburg-Brescia vs Winnaar Rosengard-Frankfurt

Finale:
Winnaar van Halve Finale 2 zal het thuisteam zijn in de Finale inReggio Emilia op 26 mei 2016.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klik hier voor de uitslagen van de laatste 16.

23-11-2015:
Vrijdag om half 2 vindt de loting plaats van de Champions League voor de kwartfinales. Er zijn nog 3 Nederlandse speelsters actief, te weten internationals Lieke Martens en Kirsten van de Ven met Rosengard en Jackie Groenen met 1.FFC Frankfurt. Vrijdag weten we meer wie elkaar zal treffen in de 1/4 finales..
Geplaatst voor de kwartfinale zijn Wolfsburg, Lyon, Barcelona, Brescia, Frankfurt, Paris Saint Germain, Slavia Praag en Rosengard. De loting hiervoor zal op 27 november plaatsvinden.

 

19-11-2015: Vandaag werden er nog 2 returnwedstrijden gepeeld voor kwalificatie van de kwartfinale van de Champions League. Zvezda 2005 en Slavia Praag kwamen beiden niet tot scoren vandaag, de eerste wedstrijd werd door Slavia Praag gewonnen dus zij gaan door. In de laatste wedstrijd van deze Champions League ronde kwam Kirsten van de Ven in actie met haar team Rosengard. Rosengard won van Verona met 5-1, met een hattrick van Marta en zeker 2 assist van Kirsten van de Ven. Aangezien Rosengard de vorige wedstrijd ook had gewonnen gaan zij dus in de pot voor de kwartfinale.


18-11-2015:
Vanavond de returns in de champions league. Het eerste team dat zich geplaatst heeft voor de volgende ronde is Wolfsburg. In het AOK stadion werd het 2-0 voor de vrouwen van Wolfsburg en ook de eerste wedstrijd werd gewonnen van Chelsea. De wedstrijd tussen Lyon en Atletico Madrid werd een makkie voor Lyon, met 6-0 werd Atletico Madrid weg gespeeld en gaat Lyon door.  FC Twente moest helaas de eer aan Barcelona laten, beide wedstrijden werden met een nederlaag afgesloten.

Fortuna en Brescia kwamen vandaag niet verder dan een gelijkspel maar omdat Brescia in de vorige wedstrijd de 3 punten thuis had binnengehaald mochten zij een feestje vieren. De wedstrijd tussen Frankfurt en LSK Kvinner ontpopte zich in een ware thriller. De titelverdiger, Frankfurt, was heel dicht bij uitschakeling. De eerste wedstrijd won Frankfurt met 2-0 en leek het makkelijk naar de kwartfinales te gaan. Maar LSK kwam vandaag verrassend terug en de eindstand werd 0-2. Sherida Spitse had de wedstrijd al kunnen beslissen in de reguliere speeltijd maar zij mistte een penalty. In de verlenging werd er niet gescoord en zo moesten er dus penalties genomen worden. Mandy van de Berg, die in de extra tijd van de verlenging nog het veld in kwam voor LSK benutte de penalty. Frankfurt had alle 5 de penalties al gemaakt en druk lag wederom bij Sherida Spitse, zij moest de laatste penalty nemen voor LSK en helaas wist zij ook deze niet te scoren en zo kruipt Jackie Groenen, die overigens de hele wedstrijd speelde, met Frankfurt door het oog van de naald naar de volgende ronde. De wedstrijd tussen Paris Saint Germain en Orebro is wederom geeindigd in een gelijkspel, nu werd er echter niet gescoord zodat het uitdoelpunt van PSG in de 1e wedstrijd dubbel telde, PSG gaat dus door.

 

12-11-2015: Op donderdagavond werden er nog 2 wedstrijden gespeeld in de Champions League. De eerste wedstrijd ging tussen Slavia Praag en Zvezda 2005. De Tsjechische club won met 2-1 maar Zvezda 2005 maakte dus een belangrijk uitdoelpunt. In de andere wedstrijd kwam Kirsten van de Ven in actie, met haar team van Rosengard won ze met 1-3 van Verona. Kirsten van de Ven kwam deze avond zelf niet tot scoren maar mocht wel 2 belangrijke assisten op haar naam schrijven, ze speelde dan ook de hele wedstrijd. Rosengard heeft zich zo een uitstekende uitgangspositie gegeven voor het behalen van de volgende ronde.


11-11-2015:
Vanavond werden er 6 wedstrijden gespeeld van de laatste 16 teams in de Champions League. FC Twente verloor van Barcelona met 0-1 en volgende week zal FC Twente dus aan de bak moeten om de volgende ronde te halen. In de wedstrijd tussen LSK Kvinner en Frankfurt kwamen er 2 Nederlandse speelsters in actie. Sherida Spitse speelde de hele wedstrijd voor LSK Kvinner en Jackie Groenen voor Frankfurt. Mandy van de Berg zat bij LSK op de bank maar kwam vanavond niet in actie. De wedstrijd werd met 0-2 gewonnen door titelverdediger Frankfurt.
Een gelijkspel werd het tussen Orebro en Paris Saint Germain. Orebro kwam al in de 3e minuut op voorsprong en hoopte waarschijnlijk op de 3 punten maar PSG kwam in de 71e minuut langszij. Chelsea begon slecht in de wedstrijd tegen Wolfsburg, al in de 3e minuut maakten ze een eigen doelpunt maar Wolfsburg was sociaal en maakte de 1-1 ook door een eigen doelpunt. Niet veel later maakte  Wolfsburg de winnende treffer. Atletico Madrid kreeg Lyon op bezoek en verloor met 1-3. Twee treffers van Lyon werden gemaakt in de extra tijd, één in die van de eerste helft en de andere van de tweede helft, allebei door dezelfde speelster.
De laatste wedstrijd van vandaag ging tussen Brescia en Fortuna. Brescia maakte al in de 2e minuut de 1-0 en dit bleef zo tot het eindsignaal, ze zijn hiermee het enigste team dat de winst in eigen huis hield.

11-11-2015:
Behalve FC Twente vrouwen komen ook andere Nederlandse speelsters in actie in de Champions League vanavond. Kirsten van de Ven speelt als enige donderdagavond met haar club, Rosengard uit bij Verona in Italie. Internationals Mandy van den Berg en Sherida Spitse ontvangen thuis vanavond titelverdedigster 1.FFC Frankfurt met in de geleden Hollandse Jackie Groenen.

 

19-10-2015: FC Twente loot FC Barcelona
Vanmiddag vond de loting plaats voor de laatste 16 van de Champions League. FC Twente kwam als eerste uit de koker en al snel was de komende tegenstander bekend. FC Twente gaat het opnemen tegen FC Barcelona. Dit beloven weer twee mooie duels te worden en hopelijk wederom met net zo'n goed resultaat als tegen Bayern Munchen.
FC Twente speelt op 11 november eerst een thuiswedstrijd in de Grolsch Veste aanvang 19.00 uur, de uitwedstrijd zal gespeeld worden op 18 november a.s. aanvang 19.00 uur. Eerste reactie van Arjan Veurink op twitter: "Wat een prachtige loting, geweldig affiche!" Rosengard, waar Kirsten van de Ven actief is, heeft Verona geloot en LSK Kvinner, van Mandy vd Berg en Sherida Spitse, mag zich gereed gaan maken voor 2 wedstrijden tegen de huidige Champions League kampioen Frankfurt.
Alle wedstrijden op een rijtje, de eerst genoemde teams spelen eerst een thuiswedstrijd. Deze worden gespeeld op 11 of 12 november en de returns vinden plaats op 18 of 19 november.
1. ASP Verona (ITA) - Rosengard (SWE)
2. Kif Orebro (SWE) - Paris Saint Germain (FRA)
3. Chelsea (ENG) - Wolfsburg (DUI)
4. FC Twente (NED) - FC Barcelona (ESP)
5. Brescia (ITA) - Fortuna Hjorring (DEN)
6. Slavia Praha (CZE) - Zvezda-2005 (RUS)
7. Atletico Madrid (ESP) - Olympique Lyonnais (FRA)
8. LSK Kvinner (NOR) - FFC Frankfurt (GER)

 

 

 

 

 

19-10-2015: Loting maandag 19 oktober - 13:30 uurMaandag zal er geloot worden voor de volgende ronde en zal bekend worden tegen wie FC Twente het op gaat nemen bij de laatste 16.
FC Twente is niet geplaatst voor de loting en treft daarom één van de volgende acht ploegen: Frankfurt (Dui), Olympique Lyon (Fra), Wolfsburg (Dui), Rosengard (Zwe), Paris Saint-Germain (Fra), Fortuna Hjørring (Den), Zvezda-2005 (Rus) of Barcelona (Spa).

15-10-2015: De laatste 4 wedstrijden van deze kwalificatieronde van de Champions League zijn vanavond gespeeld. Renate Verhoeven is met Standard Luik uitgeschakeld door titelverdedigers Frankfurt. Verona speelde gelijk tegen Spratzern maar had de vorige wedstrijd gewonnen dus is ook door naar de laatste 16. Atletico Madrid won net van Zorky met 2-3 en Zvezda tegen Stjarnan eindigde in 3-1.

Door naar de laatste 16 zijn: FC Twente, Wolfsburg, Lyon, Fortuna Hjørring, Slavia Praag, Rosengard, Barcelona, Brescia. LSK Kvinner, Orebro, Chelsea, Paris Saint Germain, Frankfurt, Zvezda 2005, Verona en Atletico Madrid.

 

14-10-2015: Vanavond werden de returnwedstrijden gespeeld in de strijd voor de volgende ronde van de Champions League. Na het verrassende gelijkspel van vorige week wist Wolfsburg zich vandaag als eerste te plaatsen voor de volgende ronde na de winst op Spartak Subotica. Voor het Nederlandse vrouwenvoetbal werd er vanavond geschiedenis geschreven door FC Twente dat zich ook plaatst voor de laatste 16 na twee keer gelijk gespeeld te hebben tegen het Bayern Munchen van Vivianne Miedema. Kirsten van de Ven haalt de volgende ronde met haar team Rosengard, zij wonnen vandaag met 7-0 van PK35 met 2 doelpunten van Kirsten van de Ven. Spannend was het tussen Zurich en LSK Kvinner waar Sherida Spitse de hele wedstrijd speelde. Mandy van de Berg zat wel op bank maar kwam niet in actie. LSK won de eerste wedstrijd met 1-0, vandaag stond dezelfde stand op het scorebord na de reguliere speeltijd maar dan in het voordeel van Zurich. Er werd verlengd en in de verlening scoorde LSK waardoor dus ook zij doorgaan.

14-10-2015: Vanavond om 19.00 uur speelt FC Twente Vrouwen de return tegen FC Bayern München in het Grünwalder Stadion in München. Dit beslissende duel voor een plek in de Round of 16 van de UEFA Women’s Champions League wordt live uitgezonden op TV Oost.
Dinsdagavond stond de laatste training van FC Twente op het programma. Arjan Veurink blikt terug: "We hebben twee goede dagen achter de rug. Er is vanavond lekker getraind. De gretigheid spat eraf. Ik zie aan alles dat het team er klaar voor is. We willen heel graag de volgende ronde in de Champions League bereiken".

08-10-2015: Ook vandaag werden er nog 5 duels gespeeld in de Champions League. Fortuna Hjørring won met 0-2 van Minsk. Finalist van vorig seizoen Paris Saint Germain had geen enkel probleem met Olimpia Cluj. Er werd door PSG maarliefst 6 keer gescoord waarvan er 2 doelpunten waren zowel Mittag als Cristiane. Medyk Konin moest haar meerdere erkennen in Lyon want ook daar werd het 0-6. Verrassend is toch wel dat tweevoudig Champions League winnaar Wolfsburg niet verder kwam dan een gelijkspel tegen Spartak Subotica. De laatste wedstrijd van vandaag begon om 20.30 uur en ging tussen Chelsea en Glasgow City, Chelsea won dit duel met 1-0.

Volgende week woensdag en donderdag 14 en 15 oktober staan de returnwedstrijden op het programma.

 


07-10-2015: Op woensdag kwamen er 22 teams in actie in de Champions League. BIIK-Kazygurt uit Kazachstan speelde verrassend gelijk tegen Barcelona. PK 35 verloor met 0-2 van Rosengard waar Kirsten van de Ven op de bank zat maar deze avond niet in actie kwam. Het Zweedse Orebro won de uitwedstrijd tegen PAOK, dat de wedstrijd uitspeelde met 10 speelsters. Slavia Praag won van Brondby met 4-1. Brondby kwam in de 6e minuut op voorsprong maar moest in de 22e minuut al met 10 speelsters verder omdat er een rode kaart werd getrokken. Renate Verhoeven moest met Standard Luik toezien dat Frankfurt, waar Jackie Groenen in de basis begon, met de winst er vandoor ging. Een doelpuntrijk duel was het tussen Spratzern en Verona, maarliefst 9 doelpunten werden er gemaakt met een eindstand van 4-5 in het voordeel van Verona. LSK Kvinner FK met Mandy van de Berg en Sherida Spitse in het veld won met 1-0 van Zurich. Hier was ook nog een rode kaart voor LSK maar pas in de 4e minuut van de extra tijd. FC Twente speelde tegen het Bayern Munchen van Vivianne Miedema. FC Twente stond lange tijd op voorsprong maar uiteindelijk werd het 1-1. Atletico Madrid verloor in eigen huis met 0-2 van Zorky. Brescia liet Liverpool met lege handen naar huis gaan en de laatste wedstrijd van deze Champions League avond won Zvezda met 1-3 van Stjarnan.

06-10-2015: Woensdagavond wordt de CL wedstrijd FC Twente - FC Bayern Munchen live uitgezonden op RTV Oost. Ook wij zullen verslag van de wedstrijd doen, onze reporter en fotografen zijn woensdag aanwezig. De Redactie wenst het team van Arjan Veurink veel succes toe. Wij wensen ook de andere Nederlandse speelsters in de Champions League veel succes toe met hun buitenlande clubs. Er komen heel wat Nederlandse speelsters in actie.

20-08-2015: FC Twente loot Bayern Munchen
Vandaag, 20-8-2015, heeft de loting plaats gevonden voor de volgende ronde van de Champions League. FC Twente hoeft in ieder geval niet echt ver te reizen want zij mogen op bezoek bij onze buren in Duitsland. Het heeft Bayern Munchen geloot alwaar Vivianne Miedema actief is. De eerste wedstrijd zal plaatsvinden op 7 of 8 oktober 2015 en de return op 14 of 15 oktober.01. FC BIIK-Kazygurt (KAZ) - FC Barcelona (ESP)
02. KKPK Medyk Konin (POL) - Olympique Lyonnais (FRA)
03. Olimpia UT Cluij-Naporca (ROU) - Paris Saint-Germain (FRA
04. SK Slavia Praha (CZE) - Brøndby (DEN)
05. Standard Liège (BEL) - FFC Frankfurt (GER, holders)
06. PAOK (GRE) - KIF Örebro (SWE)
07. FC Twente (NED) - Bayern München (GER)
08. Atlético Madrid (ESP) - Zorkiy Krasnogorsk (RUS)
09. St. Pölten-Spratzern (AUT) - Bardolino Verona (ITA)
10. Stjarnan (ISL) - Zvezda-2005 (RUS)
11. LSK Kvinner (NOR) - FC Zürich (SUI)
12. Chelsea (ENG) - Glasgow City (SCO)
13. PK-35 Vantaa (FIN) - Rosengård (SWE)
14. ZFK Minsk (BLR) - Fortuna Hjørring (DEN)
15. Spartak Subotica (SRB) - Wolfsburg (GER)
16. Brescia (ITA) - Liverpool (ENG)


Klik hier voor het complete wedstrijdprogramma en alle uitslagen van de kwalificatieronde.

16-08-2015: Vandaag werden de laatste wedstrijden gespeeld en is duidelijk geworden wie verder gaat in de Champions League. In groep 1 mag Minsk gaan bekijken wat de Champions League nog meer in het vat heeft, ze wonnen vandaag met 0-3 van Vllaznia. In groep 2 stonden PAOK en NSA Sofia tegenover elkaar, beide teams maakten nog kans om door te gaan maar PAOK was duidelijk de sterkste van deze twee want ze wonnen met 4-0. Stjarnan maakte een eind aan de Champions League droom van Apollo in groep 3, in een rechtstreeks duel ging de winst met 2-0 naar Stjarnan. FC Twente wist in groep 4 de groepswinst te pakken nadat ze met 7-0 van Tel Aviv wonnen. In groep 5 gaat Olimpia Cluj door naar de laatste 32, met 0-2 werd Pomurje verslagen. Spartak Subotica uit groep 6 won vandaag met 0-3 van Osijek en gaan ook door naar de volgende ronde. Winnaar in groep 7 is Medyk Konin geworden na de 4-0 winst op Gintra.  In groep 8 namen PK-35 en Kharkiv het tegen elkaar op. PK-35 won met 1-2 en gaat door.

13-08-2015: De tweede wedstrijden van de mini-toernooien zijn vandaag gespeeld en langzaam maar zeker komt er duidelijkheid in wie er door zullen gaan naar de laatste 32. In groep 1 gaat Minsk aan de leiding na de winst op Sarajevo met 3-0, de wedstrijd tussen Konak en Vllaznia werd 5-1. De beslissing in groep 2 valt in de laatste wedstrijd, de nummer 1 PAOK neemt het dan op tegen de nummer 2 NSA Sofia, beiden hebben 6 punten. In groep 3 gaan Apollon en Stjarnan aan de leiding en zullen dus in het onderlinge duel uit gaan maken wie verder gaat. FC Twente staat fier op kop in groep 4. Na de winst met 10-0 op Jeunesse Jonglinster hebben ze aan een gelijkspel tegen ASA Tel-Aviv genoeg. Olimpia Cluj heeft in groep 5 de beste papieren na hun winst van 6-1 op Ekonomist. Zij verloren met 2-1 van Ferencvárosi. Spartak Subotica uit groep 6 won ook de 2e wedstrijd, ze wonnen met 4-1 van Noroc. In de wedstrijd tussen Benfica en Osjiek vielen in de extra tijd nog 2 rode kaarten, beiden voor speelsters van Osjiek omdat dit het 2e geel was.  In groep 7 heeft Medyk Konin de meeste kans om door te gaan, zij gaan op kop met 6 punten. De winnaar van groep 8 zal ook in een onderling duel worden beslist, zondag nemen PK-35 en Kharkiv het tegen elkaar op. 

11-08-2015:
Vandaag 11 augustus werden de eerste wedstrijden gespeeld om kwalificatie voor de Champions League, deze kwalificatie wordt gespeeld in de vorm van een mini toernooi in verschillende landen. In groep 1 won Minsk met 1-10 van Konak met maarliefst 5 doelpunten van Uchechi Sunday. In groep 4 speelde FC Twente tegen het Hongaarse Ferencvárosi en won met 2-0. In de andere wedstrijd ging ASA Tel-Aviv er met de winst vandoor, zij wonnen met 5-1 van Jeunesse Jonglëster. In groep 6 ging het gelijk op in de wedstrijd Spartak Subotica-Benfica. Spartak Subotica trok aan het langste eind en won met 2-1. PK-35 had in groep 8 niet echt veel tegenstand van Nové Zámky want ze wonnen met 9-0. Ook in deze groep, Osijek - Norocr, Osijek won met 4-0. Noroc kreeg in de 65e minuut de 1-0 tegen, echt fel werd hierna niet afgetrapt want in de 66e minuut lag de 2-0 er al in.

08-08-2015:FC Twente start dinsdag 11 augustus hun Champions League campagne tegen Ferencvárosi TC. FC Twente is gastvrouw van het mini toernooi welke wedstrijden worden gespeeld op het terrein van zowel ATC'65 als Quick'20. De overige deelneemsters zijn ASA Tel-Aviv University en FC Jeunesse Jonglenster. Lees de Voorbeschouwing over FC Twente op deze site.

 

14-07-2015: FC Twente start hun Champions League campagne op dinsdag 11 augustus tegen Ferencvárosi TC. FC Twente is gastvrouw van het mini toernooi welke wedstrijden worden gespeeld op het terrein van zowel ATC'65 als Quick'20. De overige deelneemsters zijn ASA Tel-Aviv University en FC Jeunesse Jonglenster.

 

25-06-2015: Aan de Champions League seizoen 2015-2016 doen een record van 56 clubs mee uit 47 verschillende landen! De Frauen Bundesliga zal vertegenwoordigd zijn met 3 clubs doordat 1.FFC Frankfurt de Champions League won en 3e werd in de competitie.

FC Twente loot een club uit Luxemburg, Israel en Hongarije!! Het minitoernooi zal plaatsvinden van 11-16 augustus in Enschede. 

 

15-06-2015: Aan de Champions League seizoen 2015-2016 doen een record van 56 clubs mee uit 47 verschillende landen! De Frauen Bundesliga zal vertegenwoordigd zijn met 3 clubs doordat 1.FFC Frankfurt de Champions League won en 3e werd in de competitie.

FC Twente, de Nederlandse deelneemster, is komend seizoen niet vrijgeloot en zal moeten deelnemen aan het kwalificatietoernooi in augustus. FC Twente zal het minitoernooi organiseren. De loting voor deze kwalificatie toernooien wordt gehouden op donderdag 25 juni om 14:00 uur De organisatie is in handen van Stichting FC Twente Vrouwen.

 

17-02-2015: De UEFA maakte maandag bekend dat de finale van de Champions League voor vrouwen in het Stadion Città del Tricolore in Reggio Emilia wordt gespeeld. Dit Stadion is het stadion van de Serie A club, US Sassuolo Calcio, evenals Lega Pro club AC Reggiana 1919. De finale zal worden gespeeld op 26 mei 2016 - twee dagen voor de finale van de mannen die in Milaan wordt gehouden.

Het stadion heeft een capaciteit van 21.500 toeschouwers en is gebouwd in 1995 in de Noord-Italiaanse stad.