A+ R A-

Oranje O17 wint ook van Slowakije

Het 2e duel van het Nederlands Elftal onder 17 jaar tegen wellicht de concurrent, Slowakije, werd winnend afgesloten. Slowakije won het 1e duel tegen Slovenie en Nederland van Israel. Beide landen wisten dat zij vandaag aan de bak moesten. Nederland kwam goed uit de startblokken en stond tot de 79e minuut op een 2-0 voorsprong, in de 80e minuut scoorde Slowakije de 2-1. Dit betekent dat Oranje O17 zich heeft geplaatst voor de Eliteronde van volgend jaar.
De andere groepswedstrijd tussen Israel en Slovenie werd met 2-0 gewonnen door Israel.
Bondscoach Maria van Kortenhof startte met de volgende basisopstelling: 01. Lize Kop, 02. Kay-Lee de Sanders, 03. Aniek Nouwen, 04. Fréderique Nieuwland, 13. Jamie Altelaar, 06. Emma Huurman, 07. Nadine Noordam, 08. Silvie van der Plas, 11. Pien de Beer, 14. Nurija van Schoonhoven, 15. Fenna Kalma.
Ten opzichte van de vorige basisopstelling begonnen nu Jamie Altelaar, Emma Huurman en Fenna Kalma, ipv Vera ten Westeneind, Emma vd Vorst en Kim van Velzen.

De wedstrijd tegen Slovenie a.s. maandag begint om 14.00 uur. Klik op >>> lees meer >>> voor statistiek en verslag van Ons Oranje

 

Klik hier voor alle uitslagen en de stand van NL | 1e ronde EK 2015 te IJsland.Statistiek

Statistieken:

Wedstrijd: NEDERLAND O17 - SLOWAKIJE O17 (1-0) 2 - 1
Datum: vrijdag 24 oktober 2014
Betreft: 1e ronde EK-kwalificatie 2014 | 2e duel
Locatie: Stadium: Stadium: Sportni Park, Beltinci (SVN)
Temperatuur: 10C
Ruststand: 1-0
Eindstand: 2-1
Scheidsrechter: Sabayel Gurbanova (AZE)
Assistant referees
Khayala Azizzade (AZE)
Helena Malavašič (SVN)
Fourth official
Tanja Subotič (SVN)
Reporter: Ineke van der Louw

Scoreverloop:
NED.
14e min. Fenna Kalma 1-0
65e min. Fenna Kalma 2-0
SLOW:
80e min. Šurnovská  2-1


Kaarten: geen


Wissels NED:
41e min. Danique Ypema in,  Kay-Lee de Sanders uit
64e min. Nathalie v.d. Heuvel in, Nadine Noordam uit
70e min. Kim van Velzen in, Silvie vd Plas uit

Basis opstellingen:


Nederland

01. Lize Kop,
02. Kay-Lee de Sanders,
03. Aniek Nouwen,
04. Fréderique Nieuwland,
13. Jamie Altelaar,
06. Emma Huurman,
07. Nadine Noordam,
08. Silvie van der Plas,
11. Pien de Beer,
14. Nurija van Schoonhoven,
15. Fenna Kalma,

Bank
05. Vera ten Westeneind,
09. Emma van der Vorst,
10. Kim van Velzen,
12. Danique Ypema,
16. Jacintha Weimar,
17. Maartje Looijen,
18. Nathalie van den Heuvel,

Coach: Maria van Kortenhof

 

Slowakije:

01. Matušková(GK)
06. Botková
11. Čeriová
13. Kovaľová
16. Murínová
04. Szeibecederová
07. Šurnovská
10. Hrádeľová (58e min. uit)
17. Mikolajová
09. Maťavková(C)
18. Roháčová (29e min. uit)

Bank
12. Mochnacká(GK)
02. Polláková
03. Herbríková
08. Fabová (58e min. in)
14. Galarovičová
05. Kopčová (29e min. in)
15. Bochinová

Coach: Branislav Petrović

 

verslag

Ons Oranje     

Tweede zege Onder 17
Door Welmoed de Lang

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar heeft zich na twee duels al geplaatst voor de Eliteronde van het EK-kwalificatietoernooi. De ploeg versloeg vrijdag Slowakije met 2-1 en gaat daarmee met twee zeges aan de leiding in de poule.

,,Hartstikke mooi dat we ons nu al geplaatst hebben, maar de meiden hebben zich tot doel gesteld om alle drie wedstrijden te winnen. Dus maandag tegen Slovenië moeten we ook gewoon aan de bak”, aldus KNVB-coach Maria van Kortenhof in het Sloveense Sportni Park in Beltinci.

Onder 17 dicteert

Na de eerdere 3-0 zege tegen het uiterst verdedigend spelende Israël, moest Nederland ook nu tegen een opgebouwde muur opboksen. Oranje speelde dat vooral voor rust nu beter uit dan in het openingsduel. Het team dicteerde volledig, zette bij balverlies direct druk en liet de opponent geen enkele counterkans.

De treffer, na een kwartier van Fenna Kalma, was dan ook terecht. Na een uittrap van doelvrouw Lize Kop werkte de centrumspits, uitkomend voor het CTO Amsterdam Talent Team, de voorzet van Pien de Beer vanaf de rand zestien tegendraads binnen.

,,Ze draaide daarbij goed weg van haar tegenstander. Echt een spitsengoal. Dat is een lekker begin en dan hoop je dat Slowakije dan tenminste gaat komen. Maar dat wilden ze alsnog niet erg helaas”, aldus Van Kortenhof.

Tweemaal Kalma

Daar was namelijk een tweede goal van Kalma voor nodig. Een kwartier voor het einde kapte de aanvaller, voor het eerst bij een Oranje-elftal in de basis, nog eens twee mensen uit om daarna hard in de verre hoek binnen te knallen.

In plaats van het verschaffen van lucht, zorgde de treffer juist voor wat verslapping bij Onder 17 en bij Slowakije het gevoel dat er nog wat te halen viel. ,,We konden de laatste tien minuten de druk er niet meer op houden en daar kwamen twee honderd procent kansen uit voort”, aldus Van Kortenhof, die Kop in een een-tegen-een-situatie vervolgens wel knap zag redden.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd was het echter alsnog raak. De toch al uitstekend spelende Martina Šurnovská plaatste de bal van grote afstand hard in de kruising: 2-1. Van Kortenhof: ,,In de blessuretijd konden we de voorsprong daarna gelukkig nog wel vasthouden.”

Maandag om 15.00 uur volgt het slotduel tegen Slovenië.............

Klik hier voor het volledige verslag