A+ R A-

Definitieve Selectie O17 1e EK-Kwalificatieronde

Van den Heuvel vervangt Van de Ven in selectie Speelsters onder 17. KNVB-coach Maria van Kortenhof heeft een wijziging doorgevoerd in de selectie van het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar, voor het aanstaande EK-kwalificatietoernooi in Slovenië. Nathalie van den Heuvel (CTO Eindhoven Talent Team) vervangt de geblesseerde Zoï van de Ven (FC Twente Voetbalacademie).

Wegens slechte weersomstandigheden is er overigens nog een wijziging: Nederland speelt tijdens de eerste wedstrijd in een ander stadion dan gepland. De ontmoeting met Israël op woensdag 22 oktober is nu in het stadion van NK Bakovci (in plaats van in de thuishaven van NK Odranci). De affiches van de andere wedstrijden van Nederland zijn onveranderd. Vrijdag 24 oktober ontmoet Nederland de leeftijdsgenoten uit Slowakije, in Sportni Park in Beltinci, en in datzelfde stadion is op maandag 27 oktober Slovenië de laatste tegenstander. Alle wedstrijden in deze groep (10) van de eerste kwalificatieronde beginnen om 15.00 uur. Inzet is een plaats in de eliteronde.

Klik op lees meer voor het programma, de selectie enz.

Voor het complete programma klik hier.

*Op 20 oktober vervangt Nathalie van den Heuvel (CTO Eindhoven Talent Team) de geblesseerde Zoï van de Ven (FC Twente Voetbalacademie).

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar komt vanaf woensdag 22 oktober in actie tijdens het eerste EK-Kwalificatietoernooi, dat zich afspeelt in Slovenië. Op genoemde datum ziet de ploeg van KNVB-coach Maria van Kortenhof allereerst Israël tegenover zich, in het stadion van NK Odranci in Odranci. 
Vrijdag 24 oktober ontmoet Nederland de leeftijdsgenoten uit Slowakije, in Sportni Park in Beltinci. In ditzelfde stadion is op maandag 27 oktober Slovenië de laatste tegenstander. Alle wedstrijden in deze groep (10) van de eerste kwalificatieronde beginnen om 15.00 uur.

Van Kortenhof: “Israël, Slowakije en Slovenië zijn voor ons nog onbekende tegenstanders. Het is daarom vooraf lastig te zeggen met welke uitslagen we tevreden zijn, maar het uitgangspunt is uiteraard om alle wedstrijden te winnen. Ook al omdat we voor de loting van de eliteronde in een zo gunstig mogelijke pot willen komen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken, ook al omdat we in de vorm van een vierdaagse stage in Duitsland een uitstekende voorbereiding hebben gehad.”

De definitieve selectie is als volgt:

1. Jamie Altelaar (CTO Amsterdam Talent Team)
2. Pien de Beer (CTO  Eindhoven Talent Team)
3. Emma Huurman (CTO Amsterdam Talent Team),
4. Fenna Kalma (CTO Amsterdam Talent Team)
5. Lize Kop (ASV de Dijk)
6. Maartje Looijen (Jong ADO Den Haag)
7. Fréderique Nieuwland (VV  Spijkenisse)
8. Nadine Noordam (Jong ADO Den Haag)
9. Aniek Nouwen (SV  Deurne)
10. Silvie van der Plas (CTO Eindhoven Talent Team)
11. Kay-Lee de  Sanders (CTO Amsterdam Talent Team)
12. Nurija van Schoonhoven (FC Twente  Voetbalacademie)
13. Kim van Velzen (CTO Amsterdam Talent Team)
*14. Nathalie van den Heuvel (CTO Eindhoven Talent Team) vervangt Zoï van de Ven (FC Twente Voetbalacademie)
15. Emma van der Vorst (CTO Amsterdam Talent Team)
16. Jacintha Weimar (CTO Eindhoven Talent Team)
17. Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team)
18. Danique Ypema (CTO Amsterdam  Talent Team)

Op de standby-lijst staan:
Romy Dalebout (Jong ADO Den Haag),
en Zoe van Wijngaarden (Jong Telstar).