A+ R A-
Diversen Diversen
Large

Laatste geplaatste Nieuws

Ons doel is bereikt: we stoppen ermee

Ons doel is bereikt: we stoppen ermee

In (top)sport gaat het, behalve plezier beleven, om winnen.Toen het team van VrouwenvoetbalNederland (VVNED) 15,5 jaar geleden de (media)sportarena betrad, wilde het ook alleen maar winnen. De top bereiken. Ten faveure van de vrouwenvoetbalsport. Hoogste doel was: acceptatie van, aandacht voor en applaus geven aan meisjes en vrouwen die willen voetballen.Begin (KNVB en de weigering)Begin 2002 kwam de vraag van...

Jessica Torny met 23 speelsters naar Portugal Tournament

Jessica Torny met 23 speelsters naar Portugal Tournament

KNVB-coach Jessica Torny heeft de definitieve selectie van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar bekendgemaakt voor het Portugal Tournament 2018, dat van 15 tot en met 21 januari gespeeld wordt. Tijdens het toernooi speelt Vrouwen O19 tegen China op vrijdag 19 januari en tegen Engeland op zondag 21 januari 2018. De selectie bestaat uit 23 speelsters, drie speelsters staan op de standby-lijst.

Oranje Leeuwinnen met 24 speelsters naar Spanje

Oranje Leeuwinnen met 24 speelsters naar Spanje

Wiegman voegt twee speelsters toe aan selectie .... zie wijzigingen. Bondscoach Sarina Wiegman heeft 24 speelsters opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor het trainingskamp in La Manga, Spanje. De Oranje Leeuwinnen zijn van 15 tot 24 januari in Spanje en spelen op zaterdag 20 januari om 19.00 uur een officiële oefeninterland tegen de Spanjaarden. Ook wordt er...

Voor 3e maal Wereldkampioen

Laatste WK Nieuws 2015 Canada

Wat nog geen ander land is gelukt, lukte Amerika gisteravond wel. Voor de derde maal werden zij Wereldkampioen Vrouwenvoetbal. Zij zijn nu het enige land met 3 sterren straks op de borst! Zij versloegen titelverdedigster Japan.

Voor de derde maal stonden zij tegenover elkaar in een finale, eerder was dit in 2011 op het WK te Duitsland (Japan won) en in 2012 op de Spelen in Londen (USA won). De USA begon met een vliegende start, binnen het kwartier pompten ze 4 goals in het net van Japan, dit werd voor Japan onoverbrugbaar. Het lukte Japan er nog 2 te scoren, maar USA scoorde er ook nog eentje. Eindstand 5-2. Lees het wedstrijdverslag op deze site met alle statistieken en youtube film.

Klik op lees meer voor het vervolg .....>>> Klik hier voor het complete programma.

 

Laatste WK Nieuws 2015 Canada

 

04-07-2015:  ENGELAND 3e plaats

De wedstrijd tussen Duitsland en Engeland om de 3e/4e plaats begon vanavond om 22.00 uur Ned. tijd. De wedstrijd ging gelijk op, de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Duitsland eerst met goed voetbal, later wat wankelend, Engeland voetbalde fel en fysiek sterk, zo sterk dat Sylvia Neid zich daar nijdig om maakte. Er waren over en weer wel wat kansen maar er werd niet gescoord dus volgde een verlenging. Ook in de 1e helft van de verlenging werd niet gescoord, maar in de 2e helft beging Kemme een overtreding in de 16 waarop de scheids resoluut naar de penaltystip wees. Fara Williams voltrok het vonnis en het stond 0-1 voor Engeland. Beide keepers waren zeer goed op dreef, alleen de penalty deed Angerer, lees Duitsland, de das om. De gehele wedstrijd was boeiend om naar te kijken en bovenal ongemeen spannend.

 

02-07-2015: Herhaling van WK 2011 Finale

Japan is erin geslaagd om de WK finale van 2015 te halen. In een dramatisch slot tegen Engeland, won Japan in de slotfase door een eigen goal van engeland speelster Laura Bassett. Engeland was de meer aanvallende team dan Japan, die op hun beurt meer balbezit hadden maar de opening niet wist te vinden. De Scheidsrechter gaf in de 1e helft twee cadeautjes, zowel Japan als Engeland kregen onterecht een penalty. Eindstand 2-1. Lees het complete wedstrijdverslag op deze site.

 

 

 

30-06-2015: Eerste finaliste bekend

De USA is terecht de eerste WK finaliste van 2015. De USA wist met 2-0 van Duitsland te winnen. Duitsland miste een penalty, Sasic schoot naast, daarentegen benutte de USA wel een penalty en maakte later nog de 2-0. Lees het complete wedstrijdverslag met statistieken op deze site.

 

30-06-2015: De WK halve finales

 Vannacht 1 uur Nederlandse tijd staan wellicht de twee grootste vrouwenvoetbal machten tegenover elkaar, USA tegen Duitsland. De USA zal in het wit spelen en Duitsland in rood! Er zijn inmiddels 42.000 kaarten verkocht. Het is ook het duel tussen twee vrouwelijke bondscoaches, Jill Ellis en Silvia Neid!
De andere 1/2 finale vindt plaats woensdagnacht tussen titelverdedigster Japan tegen nieuwkomer in de 1/2 finale Engeland. Voor deze wedstrijd zijn pas 22.000 tickets verkocht.

 

28-06-2015: Engeland en Japan in 1/2 finale

Op 27 juni stonden In Edmonton de teams van Australie en Japan tegenover elkaar. Heel lang leek het op een 0-0 af te stevenen, maar 3 minuten voor tijd prikte Iwabuchi de 0-1 in het doel. De Japanse middenvelder was 1 kwartier eerder in het veld gekomen, een zogezegde gouden wissel dus. Utsugi werd speelster v.d. wedstrijd en het teleurgestelde Australische team mag terug naar huis.

Engeland heeft geschiedenis geschreven door de 1/2 finales te bereiken. Zij versloegen het gastland Canada. Een vliegende start van Engeland, binnen het kwartier stond het 2-0. Voor de rust scoorde Canada via captain Christine Sinclair de aansluitingstreffer, maar dit bleek niet voldoende. Ondanks het geschreeuw van een uitverkocht stadion in Vancouver konden de Canucks de gelijkmaker niet maken.


27-06-2015: Duitsland en USA in de halve finale.
Duitsland - Frankrijk. Wat een affiche, wat een wedstrijd!!!  Vanavond m.i. de mooiste wedstrijd van het WK 2015. Frankrijk laat mooi voetbal zien, creeerde prachtige kansen, maar benutte er pas een in de 64e minuut. Necib schiet op doel, de bal werd van richting veranderd door Krahn en was daardoor onhoudbaar voor Angerer, Een terechte 0-1 voorsprong, Duitsland echter kreeg ivm een handsbal van Majri een penalty en deze werd benut door Sasic, Verlenging volgde en daarin werd niet gescoord, de wedstrijd werd dus beslist door de penalty shout-out, helaas voor Frankrijk hield Angerer de 5e penalty van Frankrijk, penalty stand 5-4 en Duitsland is door!!!!.

USA wint van China, een kopbal van Carli Lloyd brengt de USA naar de 1/2 finales. De USA had iets meer balbezit (56%) t.o.v. China (44%), en dat uitte zich ook in meer doelpogingen.

26-06-2015: 1/4 Finales vervolg

 

Maar liefst 17 doelpogingen, alleen daarvan waren er maar 4 op doel, 8 naast en 5 geblokt. China produceerde maar 6 doelpogingen, 2 on target en 2 off target en 2 geblokt. De USA was al harder in hun vorige duel, ook tegen China maakten ze 18 overtredingen!

Captain Carli Lloyd scoorde een mooie kopbal na een goede voorzet van achteruit. De USA had vele goede kansen, maar wisten er 1 te scoren.


Wedstrijden 1/8e finale

24-06-2015: Niet Nederland, maar Japan is door naar de laatste 8! De Wereldkampioen zal het zaterdagavond 22:00 uur Nederlandse tijd het moeten opnemen tegen Australie. Helaas voor de Oranje Leeuwinnen zit het WK 2015 erop. Tegen Japan werd het 2-1, de tegengoal van Nederland werd in de slotfase gescoord door Kirsten van de Ven (foto), die haar 2e WK goal scoorde.

23-06-2015: Engeland en USA naar kwartfinales

De 7e wedstrijd ging tussen de USA en Colombia. In de 47e minuut moest de Colombiaanse keepster met rood naar de kleedkamer, Een penalty werd gemist door Wambach, maar in de 53e minuut werd het via Alex Morgan toch 1-0 voor USA. In de 66e minuut werd een volgende penalty wel benut door Carli Lloyd, eindstand 2-0 voor USA.

De 6e wedstrijd in de 1/8 finales was een Europees duel tussen Noorwegen en Engeland. Noorwegen opende de score via een corner welke achterwaarts werd ingekopt, 1-0. Maar Engeland kwam terug. Ook vanuit een corner kopte Bronze de gelijkmaker in. En het was Kate Houghton die een schitterend doelpunt produceerde buiten de 16 die de 1-2 betekende voor Engeland en voor het eerst kwamen het Engelse team in de kwartfinales van een WK. Noorwegen eruit is voor Nederland goed, want bij winst van Nederland op Japan betekent dat het 3e Olympische Ticket naar Nederland gaat.

 

 

22-06-2015: Australie, Frankrijk en Canada geplaatst voor kwartfinale

Zondag 21 juni 2015. Delie scoorde voor Frankrijk reeds in de 4e minuut en een viertal minuten later stond het via Thomis al 2-0 en 3 minuten na rust scoorde Delie haar 2e maar ook laatste doelpunt van de wedstrijd. Zuid Korea verloor van eeen sterk spelend Frankrijk met 3-0.
De wedstrijd Brazilie tegen Australie begon al vroeg, het was een gelijk opgaande strijd waarbij je het gevoel kreeg dat er niet gescoord zou worden. Maar in de 80e minuut gaf de Australische Simon de bal aan De Vanna, die hem vervolgens tegen de Braziliaanse keeper aan schoot, de bal caramboleerde terug het veld in en in de rebound knalde Simon de bal tegen het net. Het bleef de enige goal, Brazilie mag naar huis en Australie is door naar de kwartfinale alwaar het tegen de winnaar van Japan-Nederland zal aantreden.
Gastland Canada beleefde een enerverende wedstrijd tegen Zwitserland. Het was het gastland die aan het langste eind trok 1-0.


20-062015:
Vandaag was de start van de 8e finales. China scoorde tegen Kameroen reeds in de 12e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd en gaat dus door naar de kwartfinale.

Zweden nam het op tegen tweevoudig wereldkampioen Duitsland. Het werd een zware wedstrijd voor de Zweedse vrouwen want het was Duitsland die een groot overwicht had. Mittag maakte de 1-0 en hiermee ook haar 5e doelpunt waardoor ze nu topscoorder is van het toernooi. Na een lichte overtreding in het strafschopgebied kreeg Duitsland een penalty toegekend en Sasic schoot deze binnen de palen. Na rust probeerde Zweden nog wel de aansluitingstreffer te maken maar het was wederom de Duitse Sasic die de 3-0 maakte, en hiermee samen met Mittag 5 doelpunten heeft gescoord op dit WK. Zweden kreeg toch nog loon naar werken want Sembrant maakte 3-1, hierna kreeg Zweden nog een hele grote kans op de 3-2 maar de keepster van Duitsland redde uitstekend. De eindstand werd uiteindelijk 4-1 door een doelpunt van Marozsan. De Duitse vrouwen zijn terecht door naar de kwartfinale.

Nederland zal het a.s. dinsdag op woensdagnacht 04.00 uur (Ned.tijd) moeten opnemen tegen wereldkampioen Japan.

Ook Groep E
is klaar, het was ongelooflijk spannend want drie ploegen hadden kans op de 2e plaats. Zuid Korea scoorde als eerste, Spanje maakte de gelijkmaker, maar ZK scoorde haar 2e goal. In de laatste seconde van de wedstrijd kreeg Spanje via een vrije trap, een levensgrote kans op de gelijkmaker maar dat feest ging niet door, Zuid Korea is dus 2e geworden met deze 2-1 winst. Spanje bleef staan op 1 punt en mag terug naar huis. Costa Rica hield tegen Brazilie heel lang de nul, maar moest in de 2e helft toch nog 1 doelpunt incasseren. Brazilie 9 punten, Zuid Korea 4 en Costa Rica gaat met 2 punten naar de 3e plaats.

Vervolg Groep F

In Groep F
zitten de 3 wedstrijden erop. Voor aanvang was Colombia koploper en Frankrijk op de 3e plaats, maar dat is nu veranderd. Frankrijk won met maar liefst 0-5 van Mexico. Het 4e doelpunt werd gescoord door Le Sommer en dat was het 100e doelpunt van dit WK. Engeland stond 2e en moest het opnemen tegen koploper Colombia. Het was een stevige partij waarbij de scheids nogal eens in het voordeel van Engeland floot. In de 15e minuut scoorde Carney vanuit een vrije trap de 1-0 en in de 38e minuut kreeg Engeland zelfs een penalty die feilloos werd benut door Williams. Colombia kwam er niet aan te pas. In de 2e helft gaf Engeland weinig tot geen kans weg tot aan de 94e minuut, Lady Andrade scoorde een prachtige aansluitingstreffer, er was echter nog maar 1 minuut te spelen en daarin werd niet meer gescoord (2-1). Frankrijk nam de koppositie over, Engeland bleef 2e en Colombia zakte naar de 3e plek en komt als "beste" 3e in de 8e finale, Mexico mag terug naar het zonnige zuiden.

 

Geplaatst 1/8 finales:
Groep A - Canada, China en Nederland
Groep B - Duitsland en Noorwegen
Groep C - Japan, Kameroen en Zwitserland
Groep D - USA, Australie en Zweden
Groep E - Brazilie en Zuid-Korea
Groep F - Frankrijk en Engeland

 
Groep C

De 3e wedstrijden uit groep C zijn gespeeld en bepaald niet ongunstig voor Nederland. Equador had nog geen wedstrijd gewonnen en deed dat ook vanavond niet, Japan kwam al snel op voorsprong maar bouwde deze niet uit einduitslag 0-1. In het andere duel begon Zwitserland uitstekend aan de wedstrijd, scoorde de 1-0, maar na verloop van tijd verloor het de grip, waardoor Kameroen de bovenliggende partij werd, de gelijkmaker en zelfs de winnende goal scoorde einduitslag 1-2. Zwitserland werd door dit verlies uitgeschakeld voor een "beste" derde plaats en Nederland mag nu als "beste" 3e door naar de 8e finale.

Groep D
Australie scoorde vrij vroeg door wie anders Lisa De Vanna, maar Zweden kwam snel op gelijke hoogte door Sofia Jakobsson. Zweden domineerde de 1e helft, maar kwam niet verder dan die ene punt. Overall had Zweden 52% balbezit en Australie 48%, en beiden 11 doelpogingen. Zweden daarentegen 6 corners tov 1 corner Australie.

Bondscoach Sundhage was dan ook zeer ontevreden, Zweden moet nu afwachten of zij met 3 punten alsnog naar de 1/8 finales gaan. Coach Stajcic was trots op zijn team, Australie pakte 4 punten in deze poule. Zweden nog ongeslagen met 3 gelijke spelen, zal in de wachtkamer moeten zitten.

 

Nigeria tegen de USA werd een 0-1 winst voor de WK finaliste van 2011. Wie anders dan Abby Wambach scoorde haar 14e WK goal vlak voor rust. Eerder werd er al een goal afgekeurd wegens buitenspel van de USA.

Nigeria kreeg het moeilijker doordat Sarah Nnodim haar 2e gele kaart kreeg en dus met rood kon vertrekken. De USA had 57% balbezit en 14 doelpogingen tegenover 7 van Nigeria.

 

 

16-06-2015: We beginnen met Groep B: Duitsland won overtuigend met 0-4 van Thailand en is daardoor groepswinnaar geworden. Noorwegen nam het op tegen een makkelijke opponent Ivoorkust die nog 0 punten had en hield, want Noorwegen won dit duel met 1-3. Bijzonder is dat Noorwegen het na de 0-3 toch wel moeilijk had en Ivoorkust een prachtig doelpunt scoorde. Naar verwachting behaalden dus zowel Duitsland als Noorwegen 7 punten. Belangrijk voor Nederland, is dat Thailand 3e bleef met veel doelpunten in de min, want dan is ieder geval 1 kandidaat voor de 3e plaats afgevallen.

 

Groep A Daar was de spanning. Vier landeDe wee+n met slechts 3 goals in de poule gescoord. Canada opende goed tegen Nederland en scoorde al in de 10e minuut door Ashley Lawrence. Nieuw-Zeeland moest winnen en startte voortvarend met een goal in de 28e minuut. Dit betekende dat NL 4e zou zijn. China kwam op gelijke hoogte door een penalty 1-1 in de 41e minuut. NL zou dus weer 3e in de poule zijn, maar met 3 punten een onzekere factor! NL had kans in de 1e helft om op gelijke hoogte komen via Danielle van de Donk. Helaas de bal kwam ietsjes achter haar goede been. Ruststand 0-1 Canada en China-NZ 1-1.
China kwam op voorsprong in de 61e minuut via Wang, 2-1, maar vier minuten later was deze pot weer op gelijke hoogte.

NL probeerde ook meer te aanvallen, een uitbraak van Melis die alleen op de keepster afging, maar ze stuitte op de doelvrouw. In de 87e minuut was het wel Melis, na goed doorzetten Martens, Melis passde op Van de Ven die was ingevallen en die twijfelde niet en schoot de bal schitterend in de linkerbovenhoek, eindstand 1-1.

 

NL is als 3e in groep A geeindigd, Canada 1 en China 2 en NZ 4. Het is nu afwachten geblazen!

 

15-06-2015: 3e Groepswedstrijden starten

Vanavond en vannacht starten de beslissende groepswedstrijden. In Groep A, waar alles nog mogelijk is, heeft Canada met 4 punten de beste papieren. China zou op 6 kunnen komen als ze winnen van Nieuw-Zeeland. Ook Nederland kan op 6 komen, maar dan zal er van Canada gewonnen moeten worden. In groep B speelt Duitsland tegen Thailand die geen angst heeft voor dit land aldus hun bondscoach.

 

 

 

13-06-2016: Laatste 2e wedstrijden Groep E en F

Verrassend, verrassend!! Vanavond en vannacht wedstrijden uit groep E en F. Frankrijk ging het duel aan tegen Colombia. Voor veel mensen kwam Colombia voor rust zeer verrassend op voorsprong. Frankrijk deed er alles aan om de gelijkmaker te scoren, maar in de absolute slotfase verdubbelde Colombia de score, won deze zeer aantrekkelijke wedstrijd met 0-2 en staat nu met 4 punten aan kop in groep F. Brazilie uit groep E won nipt met maar 1-0 van Spanje. Marta scoorde haar 16 WK goal, in eerste instantie werd de bal nog van de lijn gered, maar in de rebound scoorde Marta.

In groep F won Engeland met 2-1 van Mexico en later vannacht speelden in groep E Zuid-Korea 2-2 gelijk tegen Costa Rica. Costa Rica scoorde in de slotfase de gelijkmaker.

 

 

12-06-2015: Vanavond en vannacht waren Groep C en Groep D begonnen aan hun 2e wedstrijd van dit WK. Met een kraker weer in groep D, die dus groep des doods wordt genoemd en dat bleek ook weliswaar. De USA stond tegenover Zweden! USA met 3 punten in de knip tegen Australie en Zweden met het zwaar bevochten gelijke spel tegen Nigeria, moest zeker punten gaan scoren tegen de USA. Beide landen zaten dichtbij een openingstreffer, maar het bleef een brilstand. Balbezit 51% USA en 49% Zweden, ook qua doelpogingen 12 om 9.

 

Aus-Nig
Met een verlies tegen de USA moest Australie winnen van Nigeria. Een goede actie van nr. 11, Lisa De Vanna past de bal op nr. 17, Kyah Simon en die passeert de keepster eenvoudig.
2e Helft probeert Nigeria wat terug te doen maar het was Australie die de score verdubbelde.
Voorzet in het strafschopgebied op 2 speelsters en wederom Simon die in een betere positie stond, scoorde nu met haar rechterbeen. Australie leunde niet achterover maar bleef aanvallen.
Eindstand 2-0.

 

Groep C
Jap-Kam
De wedstrijd Japan tegen Kameroen is net geeindigd in een 2-1 overwinning voor de titelverdedigster. Japan leidde al vrij snel in de eerste 17 minuten van de wedstrijd met 2-0. In de slotminuut scoorde Kameroen de eer, 2-1.

Zwit-Equa

De wedstrijd Zwitserland-Equador was een duel was met vele records. Het 1e record, aantal goals, evenaart de WK-wedstrijd Duitsland-Argentinie in 2007 (11-0). Fabienne Humm scoorde binnen 5 minuten een hattrick, eerdere record stond op 8 minuten. Haar landgenote Ramona Bachmann scoorde ook een hattrick, waarvan 2 goals binnen de 1 minuut!

Equador begon goed, er werd bijna eenmaal gescoord in de 1e helft. Maar vlak voor rust werd er toch gescoord, 2-0 en dat brak waarschijnlijk Equador!

 

 

12-06-2015: De 2e WK wedstrijden

Vanavond en vannacht zijn de 2e groepswedstrijden begonnen met groep B en groep A. Duitsland begon om 22:00 uur tegen Noorwegen. Duitsland domineerde de 1e helft tegen Noorwegen en was een schim van haarzelf in de 2e helft.
Of was dit de verdienste van Noorwegen? Want zij knokten zich terug in de wedstrijd door de gelijkmaker te produceren.

 

Duitsland-Noorwegen 

Isabell herlovsen scoorde de 1-1 uit een schitterende genomen vrije trap. Vroeg in de 1e helft was Dzsenifer Marozsan die voor Duitsland de score opende.
Duitsland had 58% balbezit en 27 doelpogingen tegenover 4 pogingen van Noorwegen en 48% balbezit.
Er vielen 7 gele kaarten!

 

In groep B werd ook gespeeld Ivoorkust tegen Thailand. Deze wedstrijd werd door Thailand met 2-3 gewonnen, hun eerste WK punten en goals voor Thailand. Belangrijk is dat de beste vier nummers drie ook doorgaan.

 

Groep A
Nederland moest het opnemen tegen China, een land waar zij van de 10 keer slechts eenmaal van wisten te winnen. Ook nu delften de Oranje Leeuwinnen het onderspit, al gebeurde dat pas in de 91e minuut. De vervangende doelvrouw Sari van Veenendaal bracht vele reddingen, maar kon niet voorkomen dat Nederland er een gelijkspel uit zou trekken. China domineerde het spel en was het meest in balbezit en ondernam ook de meeste aanvallen. 27 Doelpogingen!

 

Canada-Nieuw-Zeeland
Het duel werd onderbroken door een fikse regenbui en onweer.
Beide landen kwamen niet tot scoren, zelfs Nieuw-Zeeland niet die een penalty kreeg. De lat bracht redding voor Canada.
Canada zelfs scoorde wel, maar dat doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Eindstand 0-0.

 

 

10-06-2015: De 1e  groepswedstrijden zitten erop

Gisteravond en vannacht speelden de groepen E en F hun eerste groepswedstrijd.


Groep E
Vannacht speelde Brazilie ook gezien als kanshebber tegen Zuid-Korea. Brazilie zoals verwacht had het meeste balbezit en 14 doelpogingen. Zuid-Korea had 9 pogingen en 5 corners! Er werd gescoord in de 33e minuut door Formiga, slechts 37 jaar oud! En na rust in de 53e minuut scoorde Marta haar 15e WK goal!. Eindstand 2-0.

 

Twee debutanten tegen elkaar, Spanje die als een kanshebber wordt beschouwd tegen Costa Rica. In de 13e min. scoort Spanje Via Losada die de bal i het strafschopgebied ontvangt en half draait en schiet. Maar direct in een mooie aanval over links weet Costa Rica gelijk te maken in de 14e min.
Spanje ondernam meer aanvallen en doelpogingen (19) tegen over Costa Rica met slechts 3.
Het balbezit was ongeveer gelijk 56 tegenover 44.

 

Groep F
Een Europese gevecht tussen Frankrijk en Engeland, het was weer Frankrijk die als sterkste uit de strijd kwamen. Eugenie le Sommer scoorde in de 29e minuut na een slordigheidje in de verdediging. Ze schoot mooi van afstand rechts.
Frankrijk had 58% balbezit en 16 doelpogingen tov Engeland met slechts 3.

 

De andere wedstrijd ging tussen Colombia en Mexico. Een corner van Mexico die in 2-en werd genomen, werd gelijk door Perez op het doel geschoten en eindigde in het net!
De doellijn technologie kwam er aan te pas en het was overduidelijk een goal!
Onterecht werd er nog een goal afgekeurd van Colombia. Ook een bal op de paal voorkwam de gelijkmaker.
In de 82e minuut kwam Colombia die niet slecht speelde op gelijke hoogte via Montoya. Een schitterend schot buiten het strafschogebied in de linkerbovenhoek.
Ook bij Mexico werd er een goal in de slotfase afgekeurd wegens een overtreding.

 

09-06-2015: Groep des Doods

Groep D begon maandagavond, ook wel de Groep des Doods genoemd. De 1e thriller was dan ook Zweden tegen Nigeria. Zweden begon goed en kreeg een ongelukkige eigen goal van Oparanozie en kwam dus op voorsprong. Zweden verdubbelde hun voorsprong in de 31e minuut via Fisher, 2-0 was de ruststand. Na rust kwamen de Falconettes op 2-1 en snel op gelijke stand door Oshoala. Toch weer Zweden in de 60e minuut 3-2 en 3 minuten voor tijd bracht Nigeria de stand gelijk. Eindstand 3-3.

 

Later begon de USA, finalist 2011, tegen Australie. Het staat momenteel 1-1. USA doelpunt 11e minuut Mega Rapinoe en 27e minuut Lisa De Vanna. 2e Helft begon beide supermachten langzaam. Het was Christen Press die de USA weer op voorsprong bracht na een voorzet van Sydney Leroux.
Megan Rapinoe scoorde haar 2e goal van de avond, nadat ze de bal van eigen helft had opgepikt en er mee vandoor ging.Groep C is ook begonnen  

 

Kameroen tegen Equador, ruststand 3-0, Kameroen scoorde in de 2e helft nog eens 3 goals, eindstand 6-0.

Titelverdedigster Japan treft direct zwaarste opponent Zwitserland. In de 29e minuut scoorde Japan de enige goal van de wedstrijd, Miyama, eindstand 1-0.

 

08-06-2015: Duitsland verpulvert Ivoorkust
Zondag de 2e dag van het WK met dubbele cijfers voor Duitsland en 2 hattricks op naam van Sasic en Anja Mittag. Het werd maar liefst 10-0 tegen de Ivoorkust. Duitsland was eenvoudig te sterk voor de Ivoorkust.
Noorwegen in dezelfde groep B nam het op tegen Thailand. Het werd 4-0 voor de Noorse vrouwen.

 

 

 

07-06-2015: Zaterdag startte het WK om 18:00 uur Canadese tijd met openingswedstrijd Canada tegen China. Er kwam een penalty aan te pas in de 92e minuut. Christine Sinclair benutte de gegeven penalty voor Canada. Canada speelde voor een vol stadion in Edmonton, Commonwealth Stadium.

De wedstrijd erna was voor Nederland, hun allereerste WK-wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Nederland startte goed in de 1e helft met een formidabel doelpunt van Lieke Martens, van buiten het strafschopgebied schiet zij met rechts half hoog rechts de hoek in. Lieke's naam is gelijk voor eeuwig de boeken in gegaan. In de 2e helft had Nederland het moeilijk en kwam bijna niet meer op de Nieuw-Zeelandse helft. De druk werd groter en groter maar de verdediging hield stand.
Nederland wint hun eerste officiele WK interland en pakt drie punten!

 

21-04-2015: Het laatste nieuws uit Canada is dat de FIFA de grootste TV productie ooit voor het vrouwenvoetbal ten toon zal spreiden. Maar liefst 22 cameras met ultra-high definition en een Dream Team van voetbal directors worden naar Canada gedirigeerd.
Elke wedstrijd krijgt een minimum of 20 cameras, de openings wedstrijd, halve finales en finale worden met 22 cameras gevolgd. Op het WK 2011 in Duitsland waren er 16 cameras per wedstrijd.
Producers creeeren ook inhoud voor mobiele telefonie, tablets en laptops om ook de wedstrijd op deze apparaten te kunnen volgen.

FIFA verwacht honderden miljoenen fans wereldwijd .

31-03-2015: Doellijn technologie ook op WK

Goed nieuws, de FIFA heeft bekend gemaakt dat de doellijn technologie ook gebruikt zal gaan worden op het WK vrouwen 2015 te Canada. Vandaag zal de FIFA meer details hierover naar buiten brengen. Vorig jaar tijdens het WK onder 20 jaar vrouwen werd onterecht een doelpunt van Mexico niet gegeven!

 

19-03-2015: WK munten gemaakt

Fans kunnen binnenkort beschikken over een reeks van munten welke speciaal zijn gemaakt voor het Wereldkampioenschap 2015 te Canada. De Royal Mint Canada maakt voor deze speciale gelegenheid zilveren en gouden munten. Dus niet alleen speelsters of verzamelaars maar fans hebben straks een herinnering. Op het WK 2007 te China maakte men een speciale postzegelset.
De munten zullen twee maanden voor de openingswedstrijd beschikbaar zijn,

 

De muntenverzameling kenmerken:

- Een "$ 20 voor $ 20" mooie zilveren medaille, verkocht tegen de nominale waarde (ontworpen door kunstenaar Joel Kimmel);

- Vier $ 10 mooie zilveren munten (ontworpen door kunstenaar Greg Banning) met de thema's van "The Kicker", "Koppen", "The Goalie" en "Celebration";

- Twee Greg Banning ontworpen gekleurde $ 10 mooie zilveren munten: "Canada is verheugd over de Wereld" en "Go Canada Go!";

- Drie 75 $ puur gouden munten: "De Bal van het voetbal" en "The Championship Game" (ontworpen door Tony Bianco) en "The Trophy" (ontworpen door Glen Green).

 

26-02-2015: 100 Beste FIFA WK goals vrouwen

 

 

14-02-2015: Nieuw kunstgrasveld voor oranje leeuwinnen

Het Commonwealth Stadium in Edmonton waar Nederland haar eerste WK duel gaat spelen tegen Nieuw-Zeeland wordt voorzien van een nieuw kunstgrasveld t.w.v. 800.000 dollars. Reden is dat de huidige lijnen voor de American Football wedstrijden niet geheel verwijderd kunnen worden. Er blijven hardnekkige vlekken op het gras zitten en die springen er uit tijdens de tv uitzendingen. De verf is op verschillende manieren al geprobeerd te verwijderen, maar alles mislukte.

 

09-12-2014: NOS en Eurosport zenden WK 2015 uit

Wie de oversteek naar Canada te ver of te duur vindt, zit goed komende maand juni, want zowel de NOS als Eurosport gaan het WK 2015 te Canada uitzenden. De NOS zendt alle Oranje wedstrijden rechtstreeks uit, zo ook de openingswedstrijd van Canada en de finale.
Eurosport daarentegen gaat alle WK-wedstrijden uitzenden van zowel Oranje als alle andere groepen. Eurosport heeft zowel de TV als de online rechten voor het WK te Canada.

Oranje begint het toernooi op zaterdag 6 juni in Edmonton tegen Nieuw-Zeeland. Ook de tweede wedstrijd, op donderdag 11 juni tegen China, is in die stad. Nederland-Canada wordt op maandag 15 juni in het Olympisch Stadion van Montreal gespeeld.De eerste twee duels van Oranje zijn om 3.00 uur 's nachts Nederlandse tijd, de aftrap van de laatste groepswedstrijd is om half twee in de nacht van maandag op dinsdag.....

 

06-12-2014: Nederland bij Canada, China en Nieuw Zeeland


Canada opent de eerste wedstrijd op de openingsdag tegen China, Nederland volgt tegen Nieuw Zeeland. De WK-wedstrijden van de OranjeLeeuwinnen op een rij: 6 juni tegen New Zeeland, 11 juni tegen China en op 15 juni tegen Canada.

Natuurlijk zijn alle groepen moeilijk maar groep D wordt nu al benoemd tot de groep des doods, in die groep spelen USA, Australie, Zweden en Nigeria.
Er zijn 6 groepen met elk 4 landen geloot, Klik hier voor de definitieve loting en programma groepsfase.

Reactie Bondscoach Reijners: “Een lastige, maar mooie poule”

Bondscoach Roger Reijners aanwezig in Ottawa, reageerde na afloop van de loting: "Het is een lastige, maar mooie poule. En spelen tegen thuisland Canada betekent hoogstwaarschijnlijk een vol stadion, dat is toch geweldig? We hebben eerder tegen Nieuw Zeeland gespeeld om de Cyprus Cup, dus we weten dat het een sterke ploeg is. Tegenstander China is wat minder bekend voor mij, maar elke ploeg die het WK haalt, heeft veel kwaliteiten en bovendien staat China net boven ons op de FIFA World Ranking. We kijken erg uit naar het toernooi. Het is voor het team en de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal fantastisch op dit mondiale podium te spelen."

Aanvoerder Mandy van den Berg volgde de loting vanaf haar vakantieadres: “Mooie tegenstanders! En wat een geweldige wedstrijden gaan we spelen. Het treffen met de beste ploegen van de wereld zorgt ervoor dat we ons als team op het allerhoogste podium kunnen laten zien. We hebben ontzettend veel zin om dit fantastische toernooi te gaan spelen en gaan ons de komende maanden optimaal voorbereiden op het WK."

Nederland speelt de eerste groepswedstrijd op de openingsdag van het WK 2015. Zaterdag 6 juni wordt het duel met Nieuw Zeeland gespeeld in het Commonwealth stadion in Edmonton. Vijf dagen later, donderdag 11 juni staat in hetzelfde stadion het treffen met China op het programma. Voor de laatste poulewedstrijd reizen de Oranjevrouwen naar Montreal, waar maandag 15 juni gastland Canada in het Olympic Stadium de tegenstander is. De nummers één en twee en de vier beste nummers drie van de poules gaan door naar de achtste finales.

De OranjeLeeuwinnen en Canada speelden tienmaal eerder tegen elkaar. Twee keer eindigde het duel in een gelijkspel en acht maal versloegen de Canadese vrouwen Nederland. De laatste wedstrijd dateert van 11 maart 2013 toen Canada tijdens de Cyprus Cup een 1-0 overwinning op Oranje boekte. Ook tegen China speelde Nederland in totaal tien wedstrijden, wat voor Oranje één keer winst en vijfmaal verlies opleverde, vier duels eindigden onbeslist. Nieuw Zeeland en Nederland troffen elkaar vier keer in de historie. Oranje boekte twee overwinningen, eenmaal werden de punten gedeeld en Nieuw Zeeland wist één keer te winnen van het Nederlands vrouwenelftal.

Bondscoach Roger Reijners start begin 2015 met de eerste voorbereidingen op het WK in Canada dat van 6 juni tot en met 5 juli 2015 gespeeld wordt. De komende periode wordt het programma in de aanloop naar dit eindtoernooi nader ingevuld.

06-12-2014: Vrijdag werd de potindeling en de regelgeving bekend gemaakt voor de loting van zaterdag. De loting kan je live volgen op www.fifa.com vanaf 18:05 uur. Nederland is ingedeeld in pot 4!
Groepshoofden zijn gastland Canada, USA, Duitsland, titelverdedigster Japan, Frankrijk en Brazilie. Zij krijgen bij loting de groepsnummer aangewezen. Tevens kunnen er geen twee landen in een groep komen uit dezelfde confederatie, behalve twee groepen zullen noodgedwongen wel 2 Europese landen bevatten, omdat de UEFA 8 WK-tickets heeft.

 

 

03-12-2014: Wat weten we over het WK 2015?

De weg naar het 7e WK is dinsdagavond ten einde gekomen, maar wat weten we nu over dit aanstaande WK? Vrouwenvoetbalnederland heeft wat weetjes boven tafel gehaald. Uiteraard zullen wij de komende weken/maanden ons verder verdiepen.

Het is dus het 7e WK, en er zijn 7 debutanten, maar ook 7 landen die al 7 keer zich wisten te kwalificeren voor een WK. Voor het eerst doen er 24 landen mee. In 2011 WK Duitsland deden er toen voor het eerst 16 landen mee. Voor het eerst wordt er op kunstgras gespeeld, alhoewel daar nog een rechtszaak over loopt.

A.s. zaterdag 6 december vindt de loting om 18:00 uur Nederlandse tijd plaats (12:00 local time) Ottawa te Canada. Wat weten we over deze landen en wie nemen er voor het eerst deel en wie voor de 7e maal?

 

WK 2015 vindt plaats van 6 juni t/m 5 juli 2015 te Canada.

Het WK 2015 zal in zes steden plaatsvinden Vancouver, Edmonton, Winnipeg, Ottawa, Montreal en Moncton.

 

Voor het eerst doen mee de volgende landen: Costa Rica, Kameroen, Ivoorkust, Thailand, Spanje, Zwitserland Ecuador en NEDERLAND.

Voor de 7e maal doen mee de volgende landen: USA, Brazilie, Nigeria, Japan, Duitsland, Noorwegen en Zweden.

Er worden 52 wedstrijden gespeeld. Het speelschema is al bekend, maar wij van VVNED zullen deze pas publiceren zodra de loting is verricht.

Klik hier voor de gekwalificeerde landen met een korte impressie wat zij tot op heden op een WK hebben gedaan!

 

27-11-2013: FIFA lanceert WK facebook pagina
FIFA heeft een nieuwe Facebook- pagina gelanceerd, geheel gewijd aan het vrouwenvoetbal en beschikbaar in zes talen. Ook de officiële Twitter -account voor de FIFA Women's World Cup ™ is in gebruik. Wil je niks missen over het aankomende WK in Canda in 2015, volg beide pagina's dan!

Niet alleen het WK wordt ter sprake gebracht, maar ook het WK Onder 20 jaar en WK Onder 17 jaar in Costa Rica, evenals de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in de wereld.

 

18-12-2012: Vrijdagavond 14 december 2012 werd het WK 2015 logo (foto rechts) door de Canadese voetbalbond onthuld. Het evenement werd live op de nationale t.v. uitgezonden. Het embleem moet uitdrukken, 'van kust tot kust' (coast to coast).

Nog iets minder dan drie jaar te gaan, bereidt Canada zich voor op dit grote evenement. Het wordt het 7e Wereld Kampioenschap voor vrouwen en voor het eerst is deze uitgebreid naar 24 landen i.p.v. 16.

Het WK 2015 zal in zes steden plaatsvinden Vancouver, Edmonton, Winnipeg, Ottawa, Montreal en Moncton.

 

28-09-2012: Het Wereldkampioenschap Vrouwen 2015 in Canada is nog ver weg, eerst zal Nederland meedoen aan het Europees Kampioenschap 2013 in Zweden. MAAR er is een goede kans dat Nederland zich kan kwalificeren voor een Wereldkampioenschap, want de FIFA besloot het WK uit te breiden van 16 naar 24 landen en de verdeling is bekend gemaakt hoeveel plaatsen de UEFA krijgt. Nederland valt natuurlijk onder de UEFA.


De UEFA krijgt 8 plaatsen! Voor het WK 2011 was dit nog 4.5+1 (gastland Duitsland). Ook Azie heeft 2 plaatsen meer gekregen van 3 naar 5, daarnaast is Noord-Korea geband op dit WK omdat verscheidene speelsters positief testte op het WK 2011. Klik hier voor de verdeling.

UEFA van 4.5+1 naar 8

 • Azie van 3 naar 5
 • OFC blijft 1
 • Conmebol van 2 naar 2.5
 • CAF van 2 naar 3
 • Concacaf van 2.5 naar 3.5+1

 

09-05-2012: Afgelopen zondag 6 mei 2012 was FIFA president Sepp Blatter in Canada voor de aankondiging van de zes steden waar in 2015 het Wereldkampioenschap vrouwen gespeeld gaat worden.

Het is nog ver weg, maar in de volgende steden wordt er gevoetbald: Edmonton, Moncton, Montreal, Ottawa, Vancouver en Winnipeg. 

Het WK 2015 zal uitgebreid worden van 16 naar 24 landen en van 32 naar 52 wedstrijden. Dus wie weet, zal Oranje zich ditmaal weten te kwalificeren!

 

04-03-2011: WK 2015 gaat naar Canada
Donderdagmiddag heeft de FIFA vergaderd in Zurich en gelukkig hebben zij een zeer wijs besluit genomen inzake het Wereldkampioenschap 2015 voor vrouwen. Er waren slechts 2 landen die zich kandidaat hadden gesteld, te weten Canada en Zimbabwe. De FIFA heeft besloten dat het WK 2015 en het WK 2014 Onder 20 jaar naar Canada gaat. De Canadese voetbalbond was zeer verheugd met dit nieuws.

In de volgende steden zal er gespeeld worden: Vancouver, Edmonton, Winnipeg, Ottawa, Montréal, Halifax en Moncton.
Het WK 2012 voor Onder 17-jarigen gaat naar Oezbekistan en die van 2014 Onder 17 jaar naar Costa Rica.

 

19-01-2011: Zimbabwe in de race voor het WK 2015

Qatar wist het WK 2022 (heren) binnen te halen, zou het Zimbabwe lukken om het WK 2015 (vrouwen) binnen te halen? Eigenlijk moet je je afvragen of FIFA het Zimbabwe wilt gunnen. Er zijn tot op heden slechts 2 bidboeken binnen, de ene is van Canada en je zou zeggen met hun reputatie in het vrouwenvoetbal (9e op de wereldranglijst), verwacht je wel dat het WK naar dit land zal gaan, MAAR sinds de FIFA executives rare bokken sprongen hebben gemaakt om Qatar aan te wijzen, moet je niet vreemd opkijken als ook Zimbabwe (103 op WWR) boven Canada het WK zal krijgten.

De voetbalbond van Zimbabwe (ZIFA) heeft dus een bidboek uitgebracht bij de FIFA. Zifa heeft te kampen gehad met een bestuurlijke chaos kort en werd beschuldigingd van match-fixing tegen het nationale team.

Het enige wat zij nog moeten ontvangen, is een staatsgarantie, maar Zifa is vol vertrouwen want de president Robert Mugabe is de beschermheilige van het vrouwenvoetbal. Dus reden voor optimisme!

Zimbabwe hoopt dat FIFA een zacht hart voor hen heeft want het vrouwenvoetbal is opgestaan uit de dood en deze bid helpt hen te overleven!

06-12-2010: Afgelopen donderdag 25 november heeft de Canadese voetbalbond bekend gemaakt dat zij zullen bieden op het Wereldkampioenschap Vrouwenvoetbal in 2015. Voor 11 februari 2011 moeten de bidboeken bij de FIFA binnen zijn. Al eerder gaf Chili aan om mee te doen. Ook Zuid-Afrika is van plan om een bidbook in te leveren na hun succesvolle WK organisatie 2010 (mannen). 
 

 • 02-10-2010: Zuid-Afrika doet bod op World Cup Women 2015  Afdrukken  E-mail
  zaterdag 02 oktober 2010. Zuid-Afrika zal een bod doen op de 2015 Women's World Cup, zo heeft SAFA- chief executive officer Leslie Sedibe onthuld.

  Na het succes van het WK 2010 en het organiseren van de 2010 African Women's Football Championship welke van 31 oktober tot 14 november zal beginnen, ziet de Zuid-Afrikaanse bond het positief in om het volgende mondiale paradepaardje te gaan hosten. De cirkel zal dan voltooid zijn.

  Sedibe zegt dat zij zijn benaderd door de FIFA aan de 2015 Women's World Cup te organiseren. "Het is een eer voor ons om te worden benaderd door de FIFA. FIFA en iedereen waren tevreden met de manier waarop wij gastheer van de WK 2010. We hebben het als land en continent goed gedaan.

  "Het is spannend voor ons om de gelegenheid te bieden voor een dergelijk groot toernooi te krijgen. Het zal ons zeker helpen bij de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in het Zuid-Afrika.

 

04-12-2009: WK vrouwenvoetbal breidt uit  
Het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen wordt vanaf het WK 2015 uitgebreid naar 24 landen! Dat heeft de FIFA donderdag besloten in Zuid-Afrika. "Dat is een teken dat het vrouwenvoetbal een ontwikkeling doormaakt'', aldus secretaris-generaal Jérôme Valcke.

Of dit gunstige gevolgen heeft voor Nederland (UEFA) moeten we nog bekijken, want de vraag is wie krijgen die extra 8 tickets?

Tot dusverre deden zestien landen aan het WK mee. Dat is ook bij het eerstkomende wereldkampioenschap in Duitsland in 2011 nog het geval. Canada en Australië zijn belangrijke kandidaten om het WK van 2015 te organiseren.

 

23-11-2008: WK 2015 misschien naar Chili?  
FIFA president Sepp Blatter neemt Chili's bod om het Wereldkampioenschap 2015 te organiseren zeer serieus. Blatter is onder de indruk van de huidige organisatie m.b.t. het WK onder 20 jaar welke nu in Chili aan de gang is.
Tot op heden hebben alleen Canada en Chili interesse getoond om het WK 2015 te organiseren. Het WK 2011 wordt georganiseerd door Duitsland.

Large

Vrouwenvoetbalnederland kunt U bereiken via de email:

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Ons doel is bereikt: we stoppen ermee

Ons doel is bereikt: we stoppen ermee

In (top)sport gaat het, behalve plezier beleven, om winnen.Toen het...

Liona Meiden Top Toernooi op 21 mei

Liona Meiden Top Toernooi op 21 mei

Het is zover, het toernooi voor meiden het Liona Meiden...

Oranje Leeuwinnen zijn de pioniers 2.0

Oranje Leeuwinnen zijn de pioniers 2.0

2017 was voor de Oranje Leeuwinnen een fantastisch jaar. Met...

Van 6e klasser naar Eredivisie Vrouwen

Van 6e klasser naar Eredivisie Vrouwen

Onze reporter Andrew Jacobs was vrijdagavond aanwezig in Groesbeek waar...

Topscorer Van Lieshout staat nog droog dit seizoen

Topscorer Van Lieshout staat nog droog dit seizoen

Onze reporter Andrew Jacobs was vrijdag aanwezig in het koude...

Jessica Torny met 23 speelsters naar Portugal Tournament

Jessica Torny met 23 speelsters naar Portugal Tournament

KNVB-coach Jessica Torny heeft de definitieve selectie van het Nederlands...

WSC organiseert jeugdtoernooien

WSC organiseert jeugdtoernooien

Ook in 2018 organiseert WSC weer een aantal prachtige toernooien...

Vivianne Miedema versus Johan Derksen 1-0

Vivianne Miedema versus Johan Derksen 1-0

Het vrouwenvoetbal wordt stapje voor stapje meer volwassen. In de...

Echt elke week aan de bak in de Bundesliga

Echt elke week aan de bak in de Bundesliga

Onze reporter Andrew Jacobs was zondagmiddag aanwezig in Duisburg waar...

Oranje Leeuwinnen met 24 speelsters naar Spanje

Oranje Leeuwinnen met 24 speelsters naar Spanje

Wiegman voegt twee speelsters toe aan selectie .... zie wijzigingen....

Jasmin Peters Toernooi op 2 juni 2018

Jasmin Peters Toernooi op 2 juni 2018

Op zaterdag 2 juni wordt het jaarlijkse Jasmin Peters Toernooi...

Benno Nihom zakt voor eerste examen

Benno Nihom zakt voor eerste examen

Ajax mocht vooraf trots zijn op hun eerste UEFA Women’s...

Het was een lucky goal tegen Nederland

Het was een lucky goal tegen Nederland

Reporter Andrew Jacobs had na afloop van de gewonnen wedstrijd...

FC Trias Euregio Cup 2018

FC Trias Euregio Cup 2018

In juni 2018 organiseert FC Trias uit Winterswijk voor de...

De kolkende Grolsch Veste

De kolkende Grolsch Veste

Dit voetbaljaar was het moment van de wervelende Oranje Leeuwinnen....

Dominique Janssen gehuldigd en uitvoerig mee gesproken!

Dominique Janssen gehuldigd en uitvoerig mee gesproken!

Onze reporter Andrew Jacobs was zondagmiddag keer dichtbij zijn woonplaats,...

Afgelopen dinsdag 26 mei 2015 bracht Andere Tijden van NPO2 de volgende uitzending op de buis. Het vrouwenvoetbal kwam in Nederland aarzelend op gang. De bakermat ligt, verrassend genoeg, in het Zeeuwse Kapelle waar in 1968 de Eerste Zeeuwse Dames Voetbal Vereniging het licht zag.

Vanuit het hele land reisden jonge vrouwen af naar Zeeland om te kunnen voetballen. De KNVB zag weinig in de nieuwe ontwikkeling en hield aanvankelijk de boot af. Er ontstond een 'wilde' bond van vrouwen met een eigen Oranje-team. Klik hier voor de uitzending.

 


 

Oranje vrouwen bij Ivo Niehe

Zondagavond waren ze te gast bij niemand anders dan Ivo Niehe.

Heb jij de uitzending gemist, niet getreurd, klik hier dan kan je de uitzending terug kijken.


 

Voetbaltalent: kans of ballast?
Op woensdag 2 juli 2014 was Oranje onder 19 jaar speelster, Jill Roord van FC Twente, te zien in de documentaire Voetbaltalent: kans of ballast?
Het verhaal van Jill Roord. Een meisje van 17 met een groot talent voor voetbal. Ze droomt van een profcarrière en het hele gezin Roord is daarop afgestemd.
Klik hier voor de documentaire.

 


 

TV Special Bouwjaar 92 nu op Youtube

Ook deze documentaire blijft de moeite waard om te zien. Nog niet gezien? Gewoon kijken!

De nieuwste special van FC Twente TV werd zaterdag 29 maart 2014 uitgezonden op FOX Sports en is nu te zien (45 minuten lang) op Youtube. Klik hier . 
In ‘Bouwjaar ’92′  zien we vijf speelsters van FC Twente Vrouwen, geboren in 1992 met dezelfde passie voor voetballen. Al sinds 2003 kruisen de paden van Kirsten Bakker, Ellen Jansen, Maud Roetgering, Larissa Wigger en Siri Worm elkaar bij selectieteams van de KNVB.


 

Ze Wilde op voetbal

Er zijn van die filmpjes die je gezien moet hebben, dit is er eentje van. We hebben deze maar weer eens opgediept.  Het is een geweldige documentaire en zeker de moeite waard om te kijken!
Eredivisie Live zond de Documentaire uit van "Ze wilde op voetbal'. De documentaire is op Youtube te vinden en duurt zo'n 43 minuten.

Klik hier voor de documentaire. Aan het woord komen o.a. Maud Roetgering, Marthe Munsterman, Barbara Barend.


Eredivisie Veld Gids 2-17-2018

  Klik hier voor de Gids.

Follow Us on Twitter

Follow Us On Twitter - Image

Kies een Competitie

Kies uw taal

Dutch Chinese (Traditional) English French German Italian Japanese Norwegian Portuguese Spanish Swedish Turkish

Programma Eredivisie Veld

Datum ma, 29 jan 2018 Beginn 19:30
PEC Zwolle
ZWO
-:- ADO Den Haag
ADO

Datum di, 30 jan 2018 Beginn 19:30
VV Alkmaar (voorheen Telstar)
ALK
-:- PSV
PSV

Datum vr, 02 feb 2018 Beginn 19:30
ADO Den Haag
ADO
-:- Heerenveen
HEE

Datum vr, 02 feb 2018 Beginn 19:30
FC Twente
TWE
-:- PSV
PSV

Programma Eredivisie Zaal

vr, 19 jan 2018 20:00
FC Gelre
FCG
Exstudiantes Zwolle
EZ
-:-

vr, 19 jan 2018 20:00
Pernis
PER
KTP Nieuw Roden
KTP NR
-:-

vr, 19 jan 2018 20:00
Avanti/Keuning/Advocaten
AVA
Team Alkmaar / Sportstars
Alkmaar
-:-

vr, 19 jan 2018 20:00
GSFV Drs. Vijfje
Vijfje
Os Lusitanos
OSL
-:-

vr, 19 jan 2018 20:00
Reiger Boys/TrefferUitzendbureau
RBTR
Drachtster Boys
DB
-:-

Uitslagen Eredivisie Zaal