A+ R A-

Noord Korea O17 Wereldkampioen 2016

21-10-2016: In de reguliere tijd van deze finale werd er door Noord Korea en Japan niet gescoord, er kwam geen verlenging maar er volgde meteen na de wedstrijd een penalty shoot-out. Japan scoorde 4 penalties en Noord Korea alle 5, dus is Noord Korea O17 de Wereldkampioen van 2016 geworden. 

De strijd om de 3e plaats in de WK finale te Jordanie is met 4-0 gewonnen door Spanje. Venezuela had niet veel in te brengen, reeds in de 17e minuut kwam Spanje op voorsprong via Eva en na rust scoorde Lorena een hattrick zodat de eindstand op 4-0 kwam en Spanje O17 de derde plaats veroverde. Straks begint de finale om het Wereldkampioenschap, het is een Aziatische aangelegenheid geworden tussen de buurlanden Noord Korea en Japan.

 

 

 

Klik hier voor alle uitslagen in de poulefase. 

 

 

 


 

Statistieken WK 2017 te Jordanie

Er zijn natuurlijk ook wat statistieken over gebleven van het WK Onder 17 in Jordanië dat gespeeld werd in Amman, Al Zarqa en Irbid. Keepster OK Kum Ju heeft maar liefst 18 reddingen in 4 wedstrijden op haar naam staan.

 

De topscoorster is niet verrassend maar de Spaanse Lorena Navarro, 8 uit 8 schoten op doel: vedette! En Noord-Korea is nu het enige land dat dit toernooi twee keer wist te winnen.

Er waren natuurlijk ook enkele bekers weg te geven. De fairplay ging naar Japan, de bronzen schoen naar Deyna Castellanos (Venezuela), zilver naar Ri Hae Yon (Noord-Korea), de gouden schoen naar Lorena Navarro (Spanje) en de gouden handschoen werd overhandigd aan Noelia Ramos (Spanje). En de “overall” beste speelster ging naar de Japanse Fuka Nagano.

 

Japan wist in de finale niet tot score te komen maar in de overige wedstrijden wist het 19 keer te scoren waarbij Spanje de meeste doelpogingen op haar naam heeft gezet: 133, Japan op afstand met 118 pogingen!

 

Er werd gemiddeld 3,2 keer per wedstrijd gescoord, een zeer laag percentage aan gele kaarten en de gemiddelde speeltijd lag rond de klok van 51,4 minuten.

 

De meeste gele kaarten werden gepakt door Ghana (12) en op een goeie 2e plek waren dat de Noord-Koreanen (11).
En er waren geen directe rode kaarten, wel 1 keer 2x geel wat dus ook rood is!

 

De meeste overtredingen werden gemaakt in volgorde van 3, 2 en 1: Noord-Korea, Japan en Venezuela.

En het team dat de meeste overtredingen te verwerken kreeg is verrassend genoeg Venezuela. Spanje en Japan wisten ieder 4x het houtwerk te raken. De minste schoten (3) op doel kwam op naam van Jordanië, zo ook de schoten die naast/over gingen (5).

 

Engeland en Japan wisten ieder twee keer de toegekende reguliere penalty om te zetten naar een doelpunt. En Japan was op dreef want ze zijn ook het enige die een eigen doelpunt wisten te maken. Daarentegen is Japan de enige met 2 doelpunten tegen.

 

 

17-10-2016: De finale om het WK O17 in Jordanie zal gaan tussen Noord Korea en Japan. 

Het eerste duel van de halve finale tussen Venezuela en Noord Korea eindigde in een 0-3 overwinning voor Noord Korea, Venezuela gaat spelen om de 3e plaats en Noord. Korea staat in de finale. Het tweede duel in de halve finale ging tussen.Spanje en Japan, ook deze wedstrijd eindigde in 0-3 met als gevolg dat het duel om de 3e plaats gaat tussen Venezuela en Spanje en de finale om het Wereldkampioenschap O17 gaat tussen de buurlanden Noord Korea en Japan. De finalewedstrijden worden gespeeld op 21 oktober a.s. 

 

13-10-2016: De teams voor de halve finale zijn bekend. Vandaag werden de laatste 2 duels in de kwartfinales gespeeld, Noord Korea won met 2-1 van Ghana en Japan won overtuigend met 3-0 van Engeland. Gisteren werden de eerste twee kwartfinale duels gespeeld. Het Europese onderonsje tussen heavy sides Duitsland en Spanje werd verrassend met 1-2 gewonnen door Spanje. Het Zuid-Amerikaasne onderonsje tussen Mexico en Venezuela werd met 1-2 gewonnen door Venezuela, de verrasing van poule B. Hun tegenstanders in de halve finale zullen zijn: Venezuela treft Noord Korea en Spanje moet het opnemen tegen Japan. De halve finales worden gespeeld op 17 oktober a.s.

 

12-10: Vandaag startten de eerste twee 1/4 finales. Het Europese onderonsje tussen heavy sides Duitsland en Spanje werd verrassend met 1-2 gewonnen door Spanje. Het Zuid-Amerikaasne onderonsje tussen Mexico en Venezuela werd met 1-2 gewonnen door Venezuela, de verrasing van poule B. Wie hun tegenstanders gaan worden zullen we morgenavond pas weten.
Op donderdag namelijk spelen de andere 2 kwartfinales. Ook daar een topduel tussen Japan en Engeland en Ghana (verrasing) tegen Noord-Korea.

 

08-10-2016:Uit Groep D kwamen de laatste deelnemers voor de kwartfinale. Japan was al zeker maar won ook haar 3e wedstrijd en dat was tegen USA, het werd 3-2 voor Japan, dit verlies en de winst van Ghana betekende dat USA moest afhaken.Japan werd 1e en gaat het in de kwartfinale opnemen tegen Engeland. Paraguay had nog niets gewonnen en ook haar 3e duel ging verloren, Ghana won met 0-1, is 2e geworden in Groep D en krijgt in de kwartfinale Noord Korea als tegenstander. 

 

In groep C speelde Noord Korea tegen Nigeria en won dit duel met 3-0. Nigeria is uitgeschakeld en Noord Korea komt daarmee op de 1e plaats in Groep C. De andere wedstrijd ging tussen Brazilie en Engeland, Brazilie verloor met 1-2 en mag naar huis, Engeland gaat nu als 2e in Groep C door naar de kwartfinale.

Resten nog 2 wedstrijden in Groep D, beide duels vangen aan om 18.00 uur. Het gaat dan om Japan vs USA en Paraguay vs Ghana. De nr. 1 van Groep D krijgt Engeland tegenover zich, blijft over de nr. 2 van Groep D die krijgt Noord Korea als tegenstander. 

 

07-10-2016: op deze vrijdag werden er 4 wedstrijden gespeeld. In groep A zijn de kwartfinalisten bekend, Jordanie verloor met 5-0 van Nieuw Zeeland en beide teams gaan niet door naar de kwartfinale, uit het duel tussen Spanje en Mexico kwam geen winnaar eindstand 1-1, beide teams gaan door naar de kwartfinale, Mexico heeft meer gescoord en staat daarom in groep A op de 1e plaats.  

De andere 2 wedstrijden kwamen uit groep B t.w. Duitsland won met 2-0 van Kameroen en Canada verloor met 0-2 van Venezuela. Dit betekende dat naast Kameroen nu ook Canada moet afhaken. Duitsland staat 1e en Venezuela 2e in groep B. In de kwartfinale is Duitsland de tegenstander van Spanje en Mexico krijgt Venezuela.

04-10-2016: In groep C is het spannend, Noord Korea heeft momenteel de beste kansen, het won vandaag met 0-1 van favoriet Brazilie. Eerder op de dag voetbalde Nigeria tegen Engeland en daar vielen geen doelpunten.

In Groep D waren op voorhand Japan en USA de favorieten, beide teams scoren makkelijk en veel, USA echter verloor vandaag met 1-2 van Ghana en krijgt op 8 okt. Japan nog als tegenstander. Paraquay moest het opnemen tegen Japan en verloor jammerlijk met 0-5. 

 

03-10-2016: Ook op maandag werd er voor de WK ttitel gevoetbald.  In Groep A versloeg Spanje Nieuw Zeeland met 2-0 en gastland Jordanie incasseerde tegen Mexico een 1-4 nederlaag. Spanje en Mexico zijn in deze groep zeer favoriet op 7 okt. a.s. voetballen beide teams tegen elkaar. In groep B zijn Duitsland en Canada de grootste kanshebbers, vandaag won Venezuela met 2-1 van Kameroen en het duel tussen Duitsland en Kameroen bleeft met 1-1 onbeslist. Ook deze groep voetbalt op 7 okt. voor een plaats in de kwartfinales. 

01-10-2016: Vandaag 4 wedstrijden bij het WK O17 in Jordanie. In groep C wist Brazilie net te winnen van Nigeria met 0-1. Meer doelpunten waren er in de wedstrijd tussen Engeland en Noord-Korea, de punten werden echter wel verdeeld want de wedstrijd eindigde in 3-3. In groep D was Japan een maatje te groot voor Ghana, de Japanse meiden wonnen met 0-5. Ook in de wedstrijd tussen USA en Paraguay een afgetekend verschil, de Amerikaanse meiden wonnen met 6-1.
 

30-01-2016: Vrijdag startte het WK voor onder 17-jarigen in Jordanie. In groep B moesten zowel Duitsland als Canada diep gaan tegen Venezuela en Kameroen. Ze wonnen beiden nipt! Canada deed dit met een 3-2 overwinning op Kameroen en Duitsland met 2-1 van Venezuela. In groep A een ruime overwinningen voor zowel Spanje als Mexico.  Spanje won van gastland Jordanie, 0-6. Verrassend was de verschijning van Xavi, Spanje briljanste middenvelder, kwam de meiden aanmoedigen! Ook Mexico wist er aardig wat te scoren tegen Nieuw-Zeeland, 5-0!

 

27-09-2016: Zestien landen zullen meedoen aan het Wereldkampioenschap Onder 17 jaar welke a.s. vrijdag 30 september t/m 21 oktober 2016 in Jordanie zal plaatsvinden. Er wordt in drie steden gespeeld, te weten Amman, Irbid en Zarqa. Namens de UEFA nemen deel Duitsland, Spanje en Engeland. Duitsland werd Europees Kampioen in mei, Spanje 2e en Engeland wist van Noorwegen te winnen om de 3e/4e plaats.
Het programma is klaar en VVNED zal de uitslagen uiteraard bijhouden met updates van het verloop van de wedstrijden! 

 

01-06-2016: Loting WK

Op dinsdag 31 mei 2016 werd de loting verricht. Voor de UEFA komen de volgende landen in actie: Duitsland, Spanje en Engeland. Deze landen wisten zich via het EK 2016 te Belarus te plaatsen.
Er wordt in drie steden gespeeld, te weten Amman, Irbid en Zarqa.

Europees Kampioen Duitsland werd ingedeeld in groep B tesamen met Venezuela, Kameroen en Canda. In groep A speelt Spanje tesamen met gastland Jordanie, Nieuw-Zeeland en Mexico. In groep C zit Engeland met Nigeria, Brazilie en Noord-Korea (zware groep)! En in groep D USA, Japan, Paraguay en Ghana!

 

 

De Kwalificatie ronde naar het WK 2016 te Jordanie!

 

16-05-2016: Vanavond was dan eindelijk de finale van het EK O17 in Wit-Rusland. Spanje die de titel te verdedigen had nam het op tegen Duitsland. Het werd een spannend duel waar de landen behoorlijk tegen elkaar waren opgewassen. Duitsland wist net wat meer kansen te creëren maar kwam maar niet tot scoren en ook Spanje kreeg de bal niet tussen de palen in de reguliere speeltijd. Het werden dus penalty's die de beslissing moesten brengen. Dat de zenuwen mee geen spelen bleek wel uit het feit dat er aan beide kanten strafschoppen werden gemist. Uiteindelijk maakte Caroline Siems voor de Duitsland de beslissende penalty en mag Duitsland zich Europees kampioen O17 noemen.

 

Vanmiddag werd de wedstrijd gespeeld die de nummer 3 van het toernooi moest bepalen. Noorwegen en Engeland waren de verliezers van de halve finale en zo mochten zij vandaag het gevecht met elkaar aan gaan. In een gelijk opgaand duel kwam Engeland in de 8e minuut op 0-1 door een doelpunt van Niamh Charles, in de 52e minuut maakte de Noorse Sophie Haug de gelijkmaker, maar Engeland kwam alweer snel op voorsprong want in de 57e minuut was het dezelfde Niamh Charles die het beslissende doelpunt maakte en Engeland de 3e plaats bezorgde.

 

31-03-2016: Voor het eerst wist Kameroen zich te plaatsen voor een WK onder 17 jaar. Kameroen wist Egypte te verslaan met 4-0, thuis werd er al met 2-1 gewonnen.
De andere 2 tickets zijn voor Nigeria en Ghana. Nigeria was te sterk voor Zuid-Afrika met 1-0 en 6-0. Ghana won van Marokko met 6-0 en 4-0!

Alleen de UEFA-landen zijn nog niet bekend, tijdens het EK 2016 kunnen 3 landen zich plaatsen.

 

22-03-2016: Niet Brazilie maar VENEZUELA WINT kampioenschap. Het kwalificatie toernooi in Zuid-Amerika is gewonnen door Venezuela.
In de finale versloeg het Onder 17 team Brazilie met 1-0. Dit team wordt nu al het gouden team genoemd.

Naast Venezuela, zal ook Brazilie en Paraguay (nummer 3) afreizen naar Jordanie voor het WK 2016 onder 17 welke op 30 september begint dit jaar.

 

15-03-2016: De USA heeft zich voor derde maal op rij de CONCACAF Cup gewonnen voor Onder 17-jarigen. Dit betekent ook een WK-ticket voor het WK 2016 te Jordanie. Ook Canada en Mexico wisten zich te plaatsen, Haiti mist het WK voor het eerst.

Het WK te Jordanie vindt plaats van 30 september t/m 21 oktober 2016 Het wordt in drie steden gehouden, te weten Amman, Irbid en Zarqa.

Ook Nederland Onder 17 kan zich plaatsen, maar dan zullen zij zich eerst moeten plaatsen voor het EK 2016 te Wit-Rusland (Belarus), lees verder.

 

Tot op heden hebben zeven landen zich geplaatst. Er worden deze maand nog kwalificatie toernooien gespeeld in de Conmebol en de eliteronde van de UEFA. Bij de UEFA weten we het pas in mei, want de top drie van het EK 2016 te Wit-Rusland krijgt een WK-ticket.

Onder 17 weet dus waar zij voor spelen!

 

Klik hier voor de geplaatste landen.

 

04-05-2015: Zondag 3 mei 2015 werd het WK logo voor Onder 17 jaar gepubliceerd. De FIFA deed dit in een video boodschap over het land Jordanie die het WK 2016 voor meiden zal organiseren in de maand september 2016. Zie de Youtube boodschap op onze website. Het logo vindt U aan de rechterkant van dit artikel.

 

Het Wereldkampioenschap voor Onder 17-jarigen wordt in 2016 georganiseerd door Jordanie. Dit werd besloten op een FIFA vergadering op 5 december 2013.
De volgende landen hadden een bidboek uitgebracht: Zuid-Afrika, Bahrein, Republiek Ierland en Jordanie. Er zullen 16 landen mee doen uit 6 confederaties.

 

De UEFA krijgt drie tickets welke bemachtigd kunnen worden op het EK 2016 door bij de eerste drie te eindigen.