A+ R A-

Artikelen

Lieke Martens Europees voetbalster van het jaar!!!

Vandaag, donderdag 24 augustus 2017 stapte Lieke Martens in Barcelona samen met Lionel Messi het vliegtuig in op weg naar Monaco en daar werd Lieke Martens gekozen tot beste Europees voetbalster van het jaar 2017. Wat een eervolle titel heeft ze in ontvangst mogen nemen. Lieke was zelf bijna sprakeloos bij het in ontvangst nemen van de trofee maar bedankte haar teamgenoten omdat zij mede ervoor gezorgd hebben dat zij deze prijs in ontvangst mocht nemen.

De redactie feliciteert Lieke van harte met deze zeer eervolle prijs!!

Ze speelde al weliswaar jaren in Zweden en donderdag 3 september speelt ze voor een van de populairste clubs van Europa, FC Barcelona. Trainer Fran Sanchez had een vooruitziende blik met Martens om haar een top aanbieding te doen voorafgaand aan het Europees Kampioenschap. Een contract dat ze niet kon weigeren, geruchten gaan dat ze 200.000 euro per jaar gaat verdienen (wat wij alleen maar terecht vinden, mag zelfs meer)!

 

Videos

 

 

vervolg

vervolg


De Catalaanse topclub pakte tussen 2012 en 2015 vier keer op rij de titel, maar moest de afgelopen twee seizoenen Athletic Club (2016) en Atlético Madrid (2017) laten
voorgaan. Vorig seizoen won het wel de beker (Copa de la Reina).

Met de komst van de 24-jarige Lieke Martens, MVP op het EK vrouwenvoetbal in juli, onderstreept Barça zijn ambities.

En nu is ze ook nog Europees Voetbalster van het Jaar!! 

 

16-08-2017: Lieke Martens bij de laatste drie van Europa

Volgende week donderdag 24 augustus weten we of Oranje Leeuwin, Lieke Martens, ook de Beste Speelster van Europa is geworden. De aanvalster van Oranje behoort tot de drie overgebleven kandidaten voor de prijs van Europees voetbalster van het jaar. De Deense Pernille Harder en Dzsenifer Marozsán uit Duitsland zijn de andere twee genomineerden.

Tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League op donderdag 24 augustus in Monaco wordt bekend wie zich de beste voetbalster van Europa mag noemen. Vorig jaar ging die onderscheiding naar de Noorse spits Ada Hegerberg.

De jury bestaat uit de bondscoaches van de zestien landen die meededen aan het EK in Nederland, de trainers van de acht kwartfinalisten in de laatste editie van de Champions League en een select groepje journalisten. Met Vivianne Miedema (vierde), Jackie Groenen (zevende) en Shanice van de Sanden (tiende) telt de top tien nog drie internationals van Oranje.
Mannen

Bij de mannen zijn Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Gianluigi Buffon de drie overgebleven kandidaten voor de Europees voetballer van het jaar. Messi en Ronaldo wonnen die UEFA-onderscheiding allebei al twee keer, de Argentijn in 2011 en 2015 en Ronaldo in 2014 en 2016. Tijdens de loting in Monaco worden niet alleen de beste voetballer en voetbalster van het seizoen gekozen, maar voor het eerst zijn er ook prijzen voor de beste keeper, verdediger, middenvelder en aanvaller.

De 7 andere speelsters uit de top tien:
4: Vivianne Miedema (Netherlands, Bayern München and Arsenal)
5: Eugénie Le Sommer (France, Lyon)
6: Wendie Renard (France, Lyon)
7: Jackie Groenen (Netherlands, FFC Frankfurt)
8: Lucy Bronze (England, Manchester City)
9: Jodie Taylor (England, Arsenal)
10: Shanice van de Sanden (Netherlands, Liverpool)

Eerdere winnaars van de Award:
2012/13 ─ Nadine Angerer (Germany, FFC Frankfurt)
2013/14 ─ Nadine Kessler (Germany, Wolfsburg)
2014/15 ─ Célia Šašić (Germany, FFC Frankfurt)
2016/17 ─ Ada Hegerberg (Norway, Lyon)

OnsOranje

Verslag Ons Oranje

Lieke Martens Europees voetbalster van het jaar

Lieke Martens is gekozen tot Europees voetbalster van het Jaar. De Oranje-international kreeg donderdag in Monaco de prijs uit handen van UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. Het is voor het eerst dat een Nederlandse voetbalster de UEFA award wint.

Lieke Martens tijdens het gouden EK in Nederland deze zomer.

Het regent deze zomer prijzen voor de 24-jarige Limburgse. Begin deze maand verbaasde het Nederlands vrouwenelftal vriend en vijand door in eigen land Europees kampioen te worden. Ook werd zij na afloop uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi.

Martens troefde bij de verkiezing Pernille Harder (Denemarken en VfL Wolfsburg) en Dzsenifer Marozsán (Duitsland en Lyon) af. Marozsán won met Olympique Lyon de Champions League, Harder haalde met Denemarken deze zomer de finale van het Europees kampioenschap.
FC Barcelona

Martens speelde het afgelopen seizoen voor de Zweedse topclub FC Rosengård. Daarmee werd zij achter Linköpings tweede in de Zweedse competitie en reikte in de Champions League tot de kwartfinale waarin FC Barcelona te sterk was. Voor aanvang van het EK werd bekend dat Martens deze zomer door datzelfde Barcelona is aangetrokken.

De jury van de UEFA Women's Player of the Year award werd gevormd door de bondscoaches van de zestien landen die deelnamen aan het Ek en de acht clubcoaches van de kwartfinalisten in de Champions League. De jury bestond verder uit twintig in vrouwenvoetbal gespecialiseerde journalisten. De coaches konden niet stemmen op een speelster uit hun eigen team.

Alle winnaressen tot nu toe
Seizoen  - Naam               - Club              - Land
2012/'13 - Nadine Angerer - FFC Frankfurt - Duitsland
2013/'14 - Nadine Kessler - VfL Wolfsburg - Duitsland
2014/'15 - Célia Sasic       - FFC Frankfurt - Duitsland
2015/'16 - Ada Hegerberg - Olympique Lyon - Noorwegen
2016/'17 - Lieke Martens - FC Rosengård/FC Barcelona - Nederland

Nog drie OranjeLeeuwinnen in top-10

Ook Vivianne Miedema, Jackie Groenen en Shanice van de Sanden gooiden hoge ogen bij de jury, maar eindigden net buiten het podium. Miedema eindigde als vierde in de verkiezing, Groenen werd zevende, terwijl Van de Sanden als tiende eindigde.