VOETBAL APP

Doorstart voor Vrouwenvoetbalnederland.NL? PDF Afdrukken E-mail
zaterdag, 20 september 2014

Na voor velen het harde nieuws, dat wij gaan stoppen, gisteren gelezen te hebben, kreeg de Redactie ontzettend veel mooie lieve reacties. Langs deze weg willen wij diegenen bedanken die de moeite hebben genomen om ons te schrijven.

Tussen al deze emails zaten ook gegadigden die de site wellicht willen overnemen. We zullen overleg gaan plegen met deze personen.
Om niet wekenlang met oud nieuws te zitten op de Nieuwspagina, zullen wij het nieuws blijven updaten totdat de site is doorgestart. Wordt vervolgd .... met hopelijk voor de vrouwenvoetbal liefhebbers een positief vervolg!

lees meer over Doorstart voor Vrouwenvoetbalnederland.NL? »
 
Uitslagen Eredivisie Zaal ronde 2 PDF Afdrukken E-mail
zaterdag, 20 september 2014

Dansschool Biersteker/FC Plubos aan kop te samen met FSG!
In de Eredivisie Zaal won vrijdagavond Dansschool Biersteker/FC Plubos (de nieuwe fusieclub) hun 2e duel. Bij The Counters werd het 1-3. FSG won van Pernis, die eerder 2 duels op rij wonnen (1 supercup duel en 1 competitie duel)! In het Zuiden was FSG de sterkste.
Drachtster Boys herstelde zich goed van de slechte seizoensopening van vorige week tegen Pernis, thuis werd Reiger Boys met 4-2 verslagen. De Landskampioen OS Lusitanos wond er geen doekjes over, Zuidoost United werd met 8-1 verslagen. Uitslagen en stand zijn weer bijgewerkt!

lees meer over Uitslagen Eredivisie Zaal ronde 2 »
 
Vrouwenvoetbalnederland stopt ermee PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 19 september 2014

Na 12 seizoenen het vrouwenvoetbal op internet gepromoot te hebben, stopt de Redactie met de website Vrouwenvoetbalnederland.NL.
Twaalf jaar lang hebben we U dagelijks voorzien van vrouwenvoetbalnieuws uit binnen- en buitenland en en speelden wij in Nederland de voortrekkersrol op het wereldwijde web, maar nu is er een eind gekomen aan deze 12 mooie jaren.

Doel
Van het begin (augustus 2002) tot het einde is het promoten van vrouwenvoetbal altijd ons doel geweest. We begonnen met de naam Vrouwenvoetbal.NL en later moesten wij deze naam wijzigen in Vrouwenvoetbalnederland.NL. Vrouwenvoetbal.NL was ooit de eerste website op het WWW met interessante info over de enige Hoofdklasse die er in die tijd bestond, de vier Eerste Klassen en het Oranje Elftal. Mede door deze voortrekkersrol wordt het vrouwenvoetbal nu in allerlei vormen gepromoot via social media o.a. facebook en twitter.

lees meer over Vrouwenvoetbalnederland stopt ermee »
 
Negen jaar geleden PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 19 september 2014

Vandaag is het alweer 9 jaar geleden dat mede initiatiefnemer van deze website, Simon Dekker is overleden. Velen zullen hem niet kennen maar anderen zullen hem vast nog wel herinneren. Simon was een groot voorstander van vrouwenvoetbal en Simon reisde heel Nederland door met zijn camera maar ook in het buitenland volgde hij de Oranje Leeuwinnen op de voet. Geen land was te ver voor zijn auto. Wat er de laatste jaren is gebeurd met het vrouwenvoetbal, had Simon graag mee mogen maken.
Simon rust zacht en vergeten doen we je niet!

 
Drie keer winst Oranje Onder 19 is Eliteronde PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 18 september 2014

Vanmiddag was gastland Servie de tegenstander van Oranje O19, Servie kwam eerst op voorsprong maar raakte die kwijt aan Oranje. Het doel, doorstromen naar de Eliteronde, is behaald en dat is een felicitatie waard. Nederland had eerder al 9x en 10x gescoord tegen resp. de Faroer Eilanden en Letland, in de wedstrijd tegen Servie ging het naar verwachting wat moeizamer. De druk lag uiteraard bij Oranje, maar de regerend Europees Kampioen begon deze 1e kwalificatiereeks met 3 fraaie overwinningen. PROFICIAT

O19 Servie - Nederland (0-0) eindstand 1-2

Andre Koolhof begint met de volgende basiself: 1. Paulina Quaye GK) (46e Kim vd Werff), 2. Corine Peels (41e min. Lysanne vd Wal), 3. Lucie Akkerman, 4. Danique Kerkdijk, 8. Inessa Kaagman, 10. Jill Roord, 12. Sisca Folkertsma, 13. Yentl Abbing, 14. Michelle Hendriks (73e min. Soraya Verhoeve), 6. Laura Strik, 7. Lineth Beerensteyn

Klik op lees meer voor de statistiek en verslag >>>

lees meer over Drie keer winst Oranje Onder 19 is Eliteronde »
 
De weg naar het O19 EK 2015 te Israel PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 18 september 2014

Vandaag stonden de laatste wedstrijden op het programma van de eerste kwalificatierondes voor het EK 2015 in Israel. De 11 groepswinnaars die door zijn naar de Eliteronde zijn: Nederland, Spanje, Denemarken, Noorwegen, Italie, Zweden, Tsjechie, Rusland, Belgie, Finland en Zwitserland. De 10 beste nummers 2 zijn: IJsland, Oekraine, Schotland, Turkije, Servie, Roemenie, Portugal, Slovenie, noord-Ierland en Oostenrijk. Hier komen nog de drie landen bij die de eerste ronde vrij waren geloot n.l. Duitsland, Frankrijk en Engeland.

Op 20 november zal de loting plaatsvinden en de Eliteronde wordt gespeeld van 4 tot 9 april.
klik op lees meer >>>

Klik hier voor het gehele programma en de stand, Nederland O19 zit in groep 5.

lees meer over De weg naar het O19 EK 2015 te Israel »
 
WK-Play offs Canada 2015 PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 18 september 2014

Woensdagavond was de ontknoping van de kwalificatiereeks voor het WK 2015. Zweden versloeg thuis Schotland, zodat zij het 7e WK ticket bemachtigde. Nederland won sinds 1995 weer een keer op Noorse bodem met een fantastische 0-2 overwinning. Dit betekende een ticket voor de play offs. Zoals wij al verwachten werd Oekraine een van de beste nummers 2 in plaats van Wales, al ging dat thuis gepaard met een nipte overwinning op Wales (1-0). Italie had zich al geplaatst. De vier landen die naar de play offs gaan zijn: Nederland, Schotland, Italie, Oekraine!
Loting voor de play offs vindt plaats dinsdag 23 september, doe mee met de pollvraag, welk land moet Nederland loten?

Zo is de stand voor beste nummers twee tot stand gekomen ...... >>>>>>>>>>>>>>

lees meer over WK-Play offs Canada 2015 »
 
NEDERLAND NAAR PLAY OFFS PDF Afdrukken E-mail
woensdag, 17 september 2014

De Oranje Leeuwinnen hebben zich via een welverdiende 2-0 winst op Noorwegen, verzekerd van deelname aan de play-offs. Anouk Dekker en Danielle van der Donk scoorden de doelpunten.
De Redactie feliciteert de gehele selectie en technische staf met de behaalde play offs.

Zweden, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Spanje en Zwitserland hebben zich direct geplaatst voor het WK. Nederland, Italie, Schotland en Oekraine hebben de play-offs bereikt en gaan strijden om 1 plaats op het WK in Canada. De play-offs bestaat uit een uit- en thuiswedstrijd, daarna de winnaars uit en thuis tegen elkaar en de winnaar daarvan krijgt het overgebleven ticket naar Canada.

Bondscoach Roger Reijners begon met de volgende formatie in Noorwegen: 1. doelvrouw Loes Geurts, 3. Stefanie Van der Gragt, 4. Mandy Van Den Berg (C), 2. Desiree Van Lunteren, 8. Sherida Spitse, 10. Danielle Van de Donk, 5. Siri Worm, 6. Anouk Dekker, 7. Manon Melis, 9. Vivianne Miedema, 11. Lieke Martens

Klik op lees meer voor het KNVB persbericht, het verslag van Ons Oranje en de statistiek

lees meer over NEDERLAND NAAR PLAY OFFS »
 
De WK 2015 ontknoping PDF Afdrukken E-mail
woensdag, 17 september 2014

Laatste nieuws WK 2015 Canada
Vandaag stonden de laatste WK-duels op het programma. Alleen in groep 4 was de groepswinnaar nog niet bekend. Koploper Zweden ontvangt thuis Schotland, laatstgenoemde moest met minstens 0-2 of 1-3 winnen. Maar Zweden liet niets aan de twijfel over en won de wedstrijd met 2-0. Schotland heeft echter nog een kans om het WK alsnog te halen omdat zij zich wel kwalificeerde voor de play offs als een van de vier beste nummers twee.

Nederland speelde dus in Noorwegen. Het laatst dat we daar ooit wonnen, was in 1995!!! Nederland moest minstens gelijkspelen, maar Nederland ging ervoor en na een 0-0 stand met rust wisten de Oranje Leeuwinnen de wedstrijd naar zich toe te trekken en wonnen ze met 0-2 van Noorwegen. Dus Oranje plaats zich ook voor de play offs. Noorwegen is de enige koploper die tegen een nederlaag is aangelopen!
Italie had zich zaterdag al geplaatst voor de play offs en het laatste land die nog kans maakt om het WK te halen is Oekraine.

Voor het gehele WK programma, uitslagen van alle groepen en de standen. Klik hier, NL zit in groep 5! >> Klik op lees meer voor vervolg van de gesp. wedstrijden en nieuwsberichten >>

lees meer over De WK 2015 ontknoping »
 
Inschrijving Schot Cup 2014/2015 geopend! PDF Afdrukken E-mail
dinsdag, 16 september 2014

De Witte Leeuwinnen van Telstar/VVNH zijn inmiddels aan het seizoen begonnen, dit betekent ook dat de vierde editie van de Schot Cup weer op het punt staat van beginnen!
De Schot Cup is een toernooi dat in het leven is geroepen om jonge meiden uit de D-pupillen categorie op een onvergetelijke manier kennis te laten met de Telstar vrouwen. Dit door ze onder andere zelf te laten voetballen in het Telstar Stadion, de thuishaven van de Telstar/VVNH.

Het toernooi ziet er als volgt uit: Per thuiswedstrijd van de Telstar vrouwen worden er vier deelnemers uitgenodigd in het Telstar Stadion. Zij zullen voorafgaand aan de wedstrijd beiden een wedstrijd spelen op half veld. De twee winnaars van deze wedstrijden zullen vervolgens in de rust van de Telstar vrouwen een finalewedstrijd spelen, terwijl de verliezers gaan strijden om de Schot Cup Penaltybokaal.

lees meer over Inschrijving Schot Cup 2014/2015 geopend! »
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4

POLL 1

Welk land moet NL dinsdag loten?
 

Verjaardagskalender Oranje

Geen jarigen vandaag

Uitslagen BeNe League

BeNe League 2014-2015

BeNe League 2014-2015

# Team MP PTS
1 STA 3 9
2 TWE 3 6
3 ADO 3 6
4 AJX 3 6
4 AND 3 6
6 PSV 2 4
7 TEL 3 4
8 CB 2 3
9 ZWO 2 3
10 LIER 3 3
11 HEE 3 3
12 KAA 3 0
13 LEU 3 0