Tweede editie wintercompetitie in Twente PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 23 oktober 2014

Vorig jaar hebben clubs in het Oosten van het land een wintercompetitie opgezet die vol enthousiasme door leiders, trainers maar vooral de speelsters is ervaren.  Doel was meiden gedurende de winterstop een extra voetbalactiviteit aan te bieden. Daarnaast draagt het samenwerken van de clubs,  volgens de coördinatoren, leiders en trainers, bij tot meer respect en sportiviteit ten opzichte van elkaar.

N.a.v  de wintercompetitie van vorig jaar hebben de meest talentvolle meiden van deelnemende clubs in een samengesteld team deelgenomen aan een toernooi bij VV Heerenveen. Meiden die normaal tegenover elkaar stonden werden teamgenoten. Mogelijk krijgt óók zo’n selectie gevolg, immers draagt het bij tot een positieve ontwikkeling van de speelsters als zij met meiden op hetzelfde niveau kunnen trainen en voetballen. Dit kan alleen als er respect is voor elkaars opvattingen en dat je elkaar als club in de waarde laat. Er is een goed contact tussen de contactpersonen van de teams dus met respect en sportiviteit zit het in Twente wel goed!

lees meer over Tweede editie wintercompetitie in Twente »
 
Regionale derby's in Beker Zaal PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 23 oktober 2014

In Noord krijgt Be Quick Dokkum eredivisionist Drachtster Boys vandaag op bezoek. De thuisclub heeft op het veld een goede reputatie en wil zich ook bewijzen in de zaal. Vorig jaar won de thuisclub de beker in Noord. De bezoekers wonnen vorig jaar bijna de landstitel en speelden de bekerfinale die werd verloren van vv Pernis. De ploeg van Jos Alkema  is de vertegenwoordiger van Noord in de hoogste klasse van Nederland.

Op vrijdag 24 oktober a.s. zijn de andere wedstrijden in de landelijke beker. Dansschool Biersteker verloor afgelopen week hun eerste competitiewedstrijd van vv Pernis. Coach Bert van Hemert zag Reiger Boys in de beker winnen van The Counters. In de competitie hebben de bezoekers nog geen succes behaald. Op deze avond staan er veel bekenden van elkaar tegenover elkaar.  Klik op lees meer voor het vervolg, compleet beker programma, uitslagen en poules ................>>>>

lees meer over Regionale derby's in Beker Zaal »
 
De weg naar het EK 2015 O17 te IJsland PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 23 oktober 2014

Nog 4 landen geplaatst!
Nederland startte woensdag dus met groep 10 en met een welverdiende zege op Israel. Een dag eerder versloeg Denemarken Turkije met 2-0 (groep 8), beide landen hadden zich al geplaatst. Ook groep 2 waren Finland en Polen al geplaatst, in het onderlinge duel bleek Finland de sterkste.

In groep 4 wist Rep. Ierland met een gelijkspel Servie van zich af te houden en zich te kwalificeren voor de Eliteronde. Ondanks het gelijke spel is Servie ook geplaatst. In groep 5 zijn zowel Oostenrijk als Tsjechie geplaatst, in het laatste duel moeten zij uitmaken wie als groepswinnaar eindigt. Groep 1 start van het weekend met Engeland in deze groep.

Het EK 2015 te IJsland vindt plaats van 22 juni t/m 4 juli 2015. Klik hier voor het complete programma 1e ronde!

lees meer over De weg naar het EK 2015 O17 te IJsland »
 
Voetbalschoenen nodig! PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 23 oktober 2014

Voetbalschoenen gevraagd voor Syrische vluchtelingen
Binnenkort kunt u op de velden van Be Quick ’28 een nieuwe groep voetballers aantreffen. Het gaat om een groep Syrische voetballers die bij ons een veld gaan gebruiken. Voorlopig zullen zij vooral op de woensdagavonden in november bij ons actief zijn. Veel van deze spelers waren ook in Syrië actief bij een club en in samenwerking met het COA heeft Be Quick besloten om deze vluchtelingen een veld aan te bieden.

Praktisch gezien is er wel een probleem. Er is een tekort aan voetbalschoenen. Daarom willen wij aan iedereen vragen die deze groep een warm hart toedraagt: heeft u thuis nog oude voetbalschoenen staan, lever ze dan in bij Be Quick. Barman Hans Brouwer is bijna altijd bij Be Quick aanwezig en u kunt ze bij hem inleveren. Spreek eventueel een andere kantinemedewerker aan.

lees meer over Voetbalschoenen nodig! »
 
Nigeria en Kameroen naar het WK! PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 23 oktober 2014

Laatste nieuws WK 2015 Canada
Zuid-Afrika is er niet in geslaagd om van Nigeria te winnen. Nigeria speelster, Oshoala, was briljant, zij maakte het verschil door twee keer te scoren in de 1e helft woensdag. Banyana Banyana, Zuid-Afrika dus, speelde goed in de 2e helft met veel aanvallen welke hen uiteindelijk een doelpunt opbracht (2-1).
De andere 1/2 finale eindigde ook in 2-1 voor Kameroen. Zij staan dus in de finale tegenover Nigeria. Zuid-Afrika speelt tegen Ivoorkust om de 3e plaats die ook recht geeft op een WK-ticket! Nigeria heeft zich altijd geplaatst voor een WK net zoals Brazilie, Duitsland, Noorwegen, Zweden en USA (laatstgenoemde moet dit nu nog bewijzen).

In de Concacaf, het kampioenschap voor Noord-Midden Amerika, zijn de groepswedstrijden beeindigd met Costa Rica groepswinnaar B met 9 punten en Mexico op de 2e plaats. In groep A won de United States de groep met nummer 2 Trinidad en Tobago. De 1/2 finales staan vrijdag op het programma | USA-Mexico en Costa Rica-Trinidad & Tobago.

Klik op lees meer voor de verschillende tabbladen FIFA | UEFA | CONCACAF | CONMEBOL | CAF | OFC | AFC ....... >>>>
Voor de play offs wedstrijden klik hier.
Voor het gehele WK programma inclusief welke landen zijn gekwalificeerd, uitslagen van alle groepen en de standen. Klik hier.

lees meer over Nigeria en Kameroen naar het WK! »
 
Nederland O17 opent goed tegen Israel PDF Afdrukken E-mail
woensdag, 22 oktober 2014

Het Nederlands Elftal onder 17 jaar is de kwalificatie voor het EK 2015 te IJsland goed begonnen. Tegen Israel won het team van Van Kortenhof met (3-0) 3-0. De doelpunten werden gescoord door Aniek Nouwen, Pien de Beer en Kim van Velzen.
De andere groepswedstrijd tussen Slovenie en Slowakije werd na een ruststand van 1-1  met 1-2 gewonnen door Slowakije.

Bondscoach Maria van Kortenhof begon met de volgende basisopstelling; 01. Lize Kop, 02. Kay-Lee de Sanders, 03. Aniek Nouwen, 04. Fréderique Nieuwland, 05. Vera ten Westeneind, 07. Nadine Noordam, 08. Silvie van der Plas, 09. Emma van der Vorst, 10. Kim van Velzen, 11. Pien de Beer, 14. Nurija van Schoonhoven.

Klik op >>> lees meer >>>> voor de statistiek en het verslag van Ons Oranje

lees meer over Nederland O17 opent goed tegen Israel »
 
21 Debutanten onder Roger Reijners PDF Afdrukken E-mail
dinsdag, 21 oktober 2014

Voorbeschouwing Schotland versus Nederland
Bondscoach Roger Reijners begon met een internationaal toernooi in Brazilie op 9 december 2010 aan zijn missie om een vervolg te geven aan de halve finales van het EK 2009. Nederland staat zaterdag voor de 2e maal in haar geschiedenis een play offs te wachten. Eerder moest het team zich kwalificeren voor het EK 2009 via de play offs tegen Spanje. Beide wedstrijden werden toen winnend afgesloten en Nederland ging naar het EK 2009.

Maar we blikken niet terug op deze mooie prestatie, maar juist wat er komen gaat en die periode moet ook heel mooi worden want bij winst op Schotland en het vervolg daarop zou Nederland zich voor het eerst in haar voetbalgeschiedenis kunnen kwalificeren voor een Wereld Kampioenschap!

Maar goed zo ver zijn we nog bij lange na niet, zoals Danielle van de Donk al in een interview vertelde, focussen de Oranje Leeuwinnen zich eerst op a.s. zaterdag de 25e en dan op donderdag de 30e. Saillant detail trouwens is dat Danielle toen in de play offs tegen Spanje in 2008 op de tribune zat als speelster maar debuteerde onder Roger Reijners in Brazilie! Klik op lees meer tabblad nieuws voor het vervolg van 21 debutanten ....>>>>

Nederland speelt zaterdag 25 oktober (18:30 uur NL'se tijd) de play-offronde met een uitwedstrijd tegen Schotland. Klik op lees meer voor kaartverkoop, programma en uitslagen play offs...................>>>

lees meer over 21 Debutanten onder Roger Reijners »
 
FOX zendt live play offs uit PDF Afdrukken E-mail
dinsdag, 21 oktober 2014

FOX zendt beide play-offwedstrijden tegen Schotland LIVE uit. De uitwedstrijd op zaterdag 25 oktober begint om 18.30 uur Nederlandse tijd. De thuiswedstrijd vijf dagen later start om 19.00 uur en is tevens te volgen op FOX. Het betreft het open net (niet te verwarren met abonnement zender FOX Sports), dus de wedstrijden zijn voor iedereen gratis te bekijken.

Vier spelers staan ‘op scherp’
Vier spelers van het vrouwenteam staan ‘op scherp’ wat betreft het aantal gele kaarten. Anouk Dekker, Claudia van den Heiligenberg, Danielle van den Donk en Mandy van den Berg, kregen eerder in de WK-kwalificatie een boeking. Wie van hen uit tegen Schotland een nieuwe gele kaart incasseert, is geschorst voor de return in de play offs.


lees meer over FOX zendt live play offs uit »
 
Onze technische staf laat niets aan het toeval over PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Luc Calleeuw   
maandag, 20 oktober 2014

Reporter Luc Calleeuw sprak vrijdagavond met Oranje Leeuwin, Danielle van de Donk over de tweeluik tegen Schotland met Oranje en over de BeNe League en PSV/FCE.

Je staat nu in een hopelijk eerste dubbelluik met Schotland richting Canada. De moeilijkste tegenstander van alle 3 (voor diegenen Oekraine, Italie, Schotland)?

Danielle van de Donk: "Ik denk het wel ja, een stevig en ervaren team".

Wat weet je van het Schotse team Danielle?

lees meer over Onze technische staf laat niets aan het toeval over »
 
Tot nu toe verliep het allemaal iets te wisselvallig PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Luc Calleeuw   
maandag, 20 oktober 2014

Reporter Luc Calleeuw sprak vrijdagavond na afloop van het gelijke spel tussen ADO Den Haag en PSV/FCE (2-2) met oud-international en ADO speelster Tessa Oudejans.

Jullie waren vandaag wel heel erg gebrand op een goede prestatie na het onverwachte verlies op Brugge zeker?

Tessa Oudejans: "Zeker weten, en die nederlaag was niet alles. Ook tegen Ajax en Zwolle was het niet goed en hebben we niet laten zien wat we kunnen. Daarom was het een knop omdraaien, alles op alles zetten en hopen dat het vandaag beter was. Dat gebeurde eigenlijk ook, we komen mooi 2-0 voor, maar daarna geraakten we wat vermoeid. Door het drukke programma misschien wel een beetje overbelast".

lees meer over Tot nu toe verliep het allemaal iets te wisselvallig »
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4

POLL 3

Behaalt Onder 17 de 2e ronde?
 

POLL 1

Wint NL de playoffs van Schotland?
 

POLL 2

Hoeveel speelsters uit 2011 zijn ook nu geselecteerd?
 

Verjaardagskalender Oranje

Geen jarigen vandaag

Uitslagen BeNe League

BeNe League 2014-2015

BeNe League 2014-2015

# Team MP PTS
1 STA 7 18
2 AJX 8 18
3 TWE 7 16
4 AND 8 13
5 CB 7 12
6 PSV 7 11
7 ADO 8 11
8 LIER 7 9
9 TEL 7 9
10 HEE 8 9
11 ZWO 7 7
12 KAA 7 6
13 LEU 8 0