VOETBAL APP

Ook vandaag WK-Kwalificatie wedstrijden PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 21 augustus 2014

Laatste nieuws WK 2015 Canada.
Vandaag stonden er een 7 tal wedstrijden op het programma voor kwalificatie voor het wk 2015 in Canada. Uit groep 1 speelden Rusland en Slowakije tegen elkaar, de Russen wonnen de wedstrijd met 3-1. Roemenie, uit groep 2, was een maatje te groot voor Macedonie en won met 6-1. In groep 3 namen Servie en Israel het tegen elkaar op, thuisland Servie won de wedstrijd met 3-0 en nam hiermee de 4e positie van Israel over. Uit dezelfde groep stond de spannende wedstrijd tussen IJsland (nr2) en Denemarken (nr3) op het programma. Denemarken kwam als winnaar uit de bus en won met 0-1, hierdoor wisselen de landen van positie in de stand en staat Denemarken nu op een tweede plaats. Zweden had een vrij makkelijke wedstrijd, ze wonnen met 0-4 van Polen, uit groep 4. De derby tussen Wales en Engeland, uit groep 6, verloor het gastland Wales met 0-4. Koploper Engeland loopt nu nog verder uit op de andere teams uit deze groep. In groep 7 had Finland geen kind aan Bulgarije, de Finse vrouwen waren maarliefst 8 keer trefzeker en Bulgarije kwam maar niet aan scoren toe, eindstand 0-8.

Voor het gehele WK programma, uitslagen van alle groepen en de standen. Klik hier, NL zit in groep 5! >> Klik op lees meer voor vervolg van de gesp. wedstrijden en nieuwsberichten >>

lees meer over Ook vandaag WK-Kwalificatie wedstrijden »
 
Wij zijn niet gewend zo fysiek te spelen PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Luc Calleeuw   
donderdag, 21 augustus 2014

Reporter Luc Calleeuw ging in gesprek met Brazilië Speelster BIA na het 0-0 gelijkspel van Brazilië tegen Nederland. Ondanks haar gebrekkige Engels lukte het toch!

Spreek je een beetje Engels?

Bia: "Ja een beetje".

Kan je kort iets over de wedstrijd van vandaag zeggen Bia?

Bia: "Het was een moeilijke wedstrijd. Nederland speelde heel sterk. Ze hadden een prima passing, hielden de bal goed in de ploeg en lieten ons lopen. We hadden beide goede momenten in de wedstrijd, een paar mogelijkheden. Ik denk dat een gelijkspel wel de juiste uitslag is".

lees meer over Wij zijn niet gewend zo fysiek te spelen »
 
Laat ons eerst thuis maar van Portugal winnen PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Luc Calleeuw   
donderdag, 21 augustus 2014

Ook onze reporter Luc Calleeuw was er woensdagavond bij de match van Oranje tegen Brazilie en hij sprak met oranje speelster Manon Melis na het 0-0 gelijkspel tegen Brazilië.

Kan je kort iets over de wedstrijd van vandaag zeggen Manon?

Manon Melis: "Ik denk dat 0-0 een aardig resultaat is. Het was een pittige wedstrijd met een goede tegenstander. Het ging goed op en neer, de 2de helft waren wij misschien iets sterker. Er waren niet zoveel kansen. Ik denk dat een gelijkspel de juiste weergave is".

lees meer over Laat ons eerst thuis maar van Portugal winnen »
 
Oranje speelt gelijk tegen Brazilie PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 21 augustus 2014

Verslag Leerrijke interland op hoog niveau, enkel doelpunten ontbreken en foto's toegevoegd!
Vanavond speelde de Oranje Leeuwinnen in het Goffertstadion te Nijmegen tegen de nummer zes van de Wereldranglijst, Brazilie. Dit was de eerste oefeninterland van het seizoen 2014-2015 en er werd geopend met een gelijkspel tegen de Brazilianen, wat een fraai resultaat genoemd mag worden. Het Goffertstadion was redelijk goed gevuld.

Nederland - Brazilie 0-0

Bondscoach Roger Reijners begon met de volgende basiself: 1. Loes Geurts, 2. Liza Van der Most (debuut) 78e Dyanne Bito), 3. Stefanie Van der Gragt (46e. Anouk Hoogendijk), 4. Mandy Van den Berg, 5. Siri Worm, 6. Anouk Dekker, 8. Sherida Spitse 61e Marlous Pieete), 10. Lieke Martens, 7. Manon Melis, 9. Vivianne Miedema 78e Eshly Bakker), 11. Claudia Van den Heiligenberg (61e Tessel Middag).

lees meer over Oranje speelt gelijk tegen Brazilie »
 
Australisch vrouwenvoetbal krijgt half miljoen van FIFA PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 21 augustus 2014

De FIFA heeft toegezegd om het vrouwenvoetbal in Australie te ondersteunen met een half miljoen US dollars.
Het FIFA Goal Project zal toezien dat dit geld gebruikt gaat worden om in 2 jaar tijd een Nationale Vrouwen en Meisjes Vrouwenvoetbal Ontwikkelingsprogramma te realiseren. Er zullen 9 ontwikkelings personen aangesteld worden die het project in Australie zullen gaan leiden.

De reden waarom Australie het geld kreeg, is dat de vrouwen jeugdteams van Australie van Onder 20 jaar en Onder 17 jaar de laatste jaren niet actief waren op een Wereldkampioenschap. De Matildas (het vrouwen A team) wist zich wel te kwalificeren voor het WK 2015 te Canada).

 
Duitsland en Nigeria in de WK-finale PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 21 augustus 2014

Laatste nieuws WK 2014 Onder 20 jaar
Woensdag werden de halve finales van het WK Onder 20 jaar gespeeld. Nigeria verpulverde Noord-Korea met maar liefst 6-2, een kwartet goals van Nigeria speelster Oshoala, die ook de topscorer ranglijst in neemt met 7 doelpunten. Er was in deze halve finale geen spanning, een richtings verkeer!

De andere halve finale, het Europese onderonsje, tussen Duitsland en Frankrijk was spannend van begin tot eind. De Fransen domineerden de eerste helft ondanks een vroege goal in de 12e minuut van Duitsland. Pas in de laatste minuut van de eerste helft scoorden de Fransen de gelijkmaker. Zoals eerder voorkwam op dit toernooi vergat Frankrijk hun kansen te verzilveren en dat kostte hen de kop, want in de 81e minuut was het Duitsland die de 2-1 binnenschoot. Er was 1 team die het verdiende, maar die het dus niet kreeg!

Zondag de finale!Klik hier voor de uitslagen en het programma. Het WK onder 20 jaar vindt plaats van 5-24 augustus 2014.

lees meer over Duitsland en Nigeria in de WK-finale »
 
Najda WIegerink nieuwe trainer FC Berghuizen PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 21 augustus 2014

Trainerscarrousel BNL | Top | HK 2013-2014

Een zeer ambitieuze en talentvolle trainster staat het komende seizoen aan het roer bij FC Berghuizen, haar naam Nadja Wiegerink. Ze is 20 jaar oud en woont in Enschede. Haar voetballoopbaan begon bij R.K.S.V. Vogido in Enschede, daar speelde ze haar wedstrijden en trainde ze een meidenteam. Om zich als voetballer beter te kunnen ontwikkelen maakte ze de overstap naar C.V.V. Sparta waar ze tussen de jongens B2 kwam te spelen. In dezelfde tijd gaf ze training aan verschillende jongensteams  F en E. Via haar opleiding sport en bewegen van het ROC (voorheen Cios) heeft ze haar TC3 diploma behaald met de B1 van C.V.V. Sparta dat uitkwam in de 3e divisie............klik op lees meer >>>

lees meer over Najda WIegerink nieuwe trainer FC Berghuizen »
 
Kaartverkoop Nederland-Portugal PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 21 augustus 2014

Sinds 18 juli is de kaartverkoop gestart voor de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Portugal. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Primera-verkooppunten van TicketBox, bij de receptie van VVV-Venlo en via de KNVB Ticketshop (OnsOranje.nl). Het betreft vrije verkoop, er is geen clubkaart nodig. De toegangsprijs voor alle vakken, uitgezonderd de hoofdtribune, bedraagt € 7,50. Een plaats op de hoofdtribune kost € 12,50. Klik op lees meer voor uitgebreidere informatie.

Het Nederlands vrouwenelftal speelt op zaterdag 13 september de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Portugal. Deze voorlaatste groepswedstrijd in de strijd om plaatsing voor het WK 2015 wordt gespeeld in Venlo. Het duel start om 19.00 uur.

lees meer over Kaartverkoop Nederland-Portugal »
 
Zonder Vivianne kunnen wij ook scoren PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Andrew Jacobs   
woensdag, 20 augustus 2014

Onze reporter Andrew Jacobs was aanwezig op de training van Oranje onder 19 in het Limburgse Horst en had na afloop een interview met SC Heerenveen speelster Lucie Akkerman. Klik hier voor de 27 geselecteerde speelsters die een oefenstage van 2 dagen afwerken met Oranje Onder 19. Er waren 22 speelsters present in Horst!

Vandaag een nieuwe groep van Onder 19 jaar. Dit is een heel andere groep hé, is het ook een leuke groep?

Lucie Akkerman: "Ja het is een heel andere groep, maar ik vind het wel een ontzettend gezellige groep weer net zoals vorig jaar".

lees meer over Zonder Vivianne kunnen wij ook scoren »
 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3