Verjaardagskalender Oranje

Geen jarigen vandaag
Minke Booij nieuwe manager vrouwenvoetbal KNVB PDF Afdrukken E-mail
zaterdag, 24 januari 2015

De KNVB heeft Minke Booij aangesteld als manager vrouwenvoetbal. De 37-jarige Booij komt over uit de hockey wereld en start 1 maart bij de voetbalbond. Ze gaat zich toeleggen op de ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal in zowel de breedte- als topsport. Ook het WK 2015 in Canada en de organisatie van EK 2017 in Nederland vallen binnen haar aandachtsgebied.

Technisch manager Jelle Goes van de KNVB: “De KNVB heeft zowel in de breedte als in de top grote ambities met vrouwenvoetbal. Booij wordt een belangrijke schakel in het realiseren van die ambities. Als Olympisch- en wereldkampioen weet zij als geen ander wat het vraagt om op het hoogste niveau te komen en te blijven en welke randvoorwaarden nodig zijn om internationaal een rol van betekenis te spelen. Tegelijkertijd is zij opgegroeid in de hockeywereld waar er in de breedte al veel langer een goede basis is voor meisjes en vrouwen. Dat is precies de combinatie die wij zochten.”

lees meer over Minke Booij nieuwe manager vrouwenvoetbal KNVB »
 
Uitslagen BeNe League ronde 15 PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 23 januari 2015

ADO Den Haag stond thuis tegen Heerenveen bij rust al met 3-0 op voorsprong, na rust werd er nog 2x gescoord, eindstand 4-1. In Amsterdam werd de score pas in de 52e minuut geopend, Anouk Dekker van FC Twente verzilverde de penalty en in de slotminuut verloor AJAX deze Nederlandse topper met 0-2.
PEC Zwolle stond bij rust nog op een 2-1 voorsprong maar verloor deze in de 2e helft aan KAA Gent, eindstand 2-3.

In Eindhoven heeft PSV/FCE ruim 11 minuten kunnen genieten van een voorsprong, in de 12e minuut scoorde de jarige Dominique Bruinenberg voor Telstar de gelijkmaker. Na rust was het Kirsten Koopmans die de wedstrijd besliste met 2 doelpunten, einduitslag 1-3. Tijdens deze wedstrijd verlieten 3 speelsters voortijdig het veld op een brancard, namelijk Michelle Hendriks, Laura Strik en Sharon Kok. Alledrie beterschap.

Dinsdag nog 1 duel tussen OH Leuven en Anderlecht. Klik op lees meer voor o.a. de namen van doelpuntenmakers.....>>

lees meer over Uitslagen BeNe League ronde 15 »
 
Klassieker van het vrouwenzaalvoetbal PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 23 januari 2015

Os Lusitanos niet in de problemen tijdens zaalvoetbaltopper tegen vv Pernis

In Amsterdam speelden de nummer een Os Lusitanos en de nummer twee vv Pernis tegen elkaar. Het werd een duidelijke overwinning voor de thuisploeg.

Bij de rust nam de landskampioen een 2 - 0 voorsprong door Manon van de Boogaard en Lenie Mendes Fernandes. Na de rust liep het team van Karin Beverwijk uit naar een 7 - 0  overwinning door doelpunten van Eline Keet (2), Manon van de Boogaard (2) en Lenie Mendes Fernandes.

Klik op lees meer voor het vervolg .....>>>>

lees meer over Klassieker van het vrouwenzaalvoetbal »
 
Voorlopige Selectie Onder 16 jaar PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 23 januari 2015

 Het Nederlands elftal voor speelsters onder 16 jaar speelt op woensdag 28 januari een oefenduel tegen een CTO Talent Team combinatie. De aftrap in Zeist is om 17.30 uur. De speelsters zullen zich in de picture moeten spelen, want in februari doet het team weer mee aan de UEFA Development Tournament Onder 16 jaar. Klik hier voor het programma, Nederland speelt dan tegen Duitsland, Schotland en Spanje.

KNVB-coaches Maria van Kortenhof en Johan van Heertum hebben voor bovenstaande activiteit 24 speelsters uitgenodigd. klik op lees meer ................................>>>>

lees meer over Voorlopige Selectie Onder 16 jaar »
 
BSC Roosendaal toernooi PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 23 januari 2015

Het eerste damesvoetbaltoernooi bij voetbalvereniging BSC in Roosendaal was in 2014 een groot succes. Om deze reden willen we het toernooi in 2015 graag voortzetten. Het toernooi vindt plaats op Hemelvaartsdag, op donderdag 14 mei 2015.

Het toernooi wordt gespeeld op Sportpark Vierhoeven (Nispenseweg ...1, Roosendaal) en heeft een onderverdeling in 2 poules. Teams die uitkomen in de 1e, 2e en 3e klasse, en teams die uitkomen in de 4e en 5e klasse. Deze teams spelen op een half veld, met 7 speelsters tegen elkaar.

lees meer over BSC Roosendaal toernooi »
 
MSV Zeemacht toernooi PDF Afdrukken E-mail
vrijdag, 23 januari 2015

Vanaf vrijdag 5 t/m zondag 7 juni wordt bij MSV Zeemacht het damestoernooi georganiseerd. Een meerdaags sportief en gezellig voetbaltoernooi in Den Helder voor damesteams uit heel Nederland, dat is kort gezegd het idee van het toernooi dat in 2014 zal worden georganiseerd door Zeemacht Dames 1.
 
Naast het bijeenbrengen van diverse voetbalteams en het organiseren van een sportief en gezellig toernooi, is het doel van dit toernooi om aandacht te vragen voor de MPN Stichting. Deze stichting, bedoeld voor patiënten met de zeldzame ziekten ET, PV en MF, voorziet in informatievoorziening, lotgenotencontact en belangenbehartiging. Bovendien heeft het een eigen Fonds Wetenschappelijk Onderzoek. Om deze activiteiten voort te zetten is de stichting afhankelijk van donaties.

lees meer over MSV Zeemacht toernooi »
 
Hope Solo geschorst PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 22 januari 2015

De Amerikaanse doelvrouw, Hope Solo, zal volgende maand de 2 oefeninterlands met de USA tegen Frankrijk en Engeland, niet mee maken. Ze is door de Amerikaanse voetbalbond geschorst voor 30 dagen. Afgelopen dinsdag werd haar man door de politie aangehouden wegens het rijden onder invloed, Hope Solo zat niet in de auto, de media beweert overigens anders. De bond zegt dat dit er niks mee te maken heeft, ze is geschorst vanwege het feit dat ze iets deed tijdens het trainingskamp in Californie. Haar slechte beslissing beinvloedde haar team. Ze moet een tijdje weg zijn van het team, om tot zichzelf te komen, aldus bondscoach Jill Ellis.

De schorsing komt een week nadat aanklachten tegen Solo in een zaak van huiselijk geweld werden gedropt door een rechter in de staat Washington.....>>

lees meer over Hope Solo geschorst »
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 5

WK 2015 CANADA
05/06/2015
130
DAGEN


POLL 1

7 feb: NL - Thailand?
 

BeNe League 2014-2015

BeNe League 2014-2015

# Team MP PTS
1 STA 14 37
2 AJX 14 33
3 TWE 14 32
4 ADO 14 26
5 TEL 14 24
6 LIER 14 21
7 AND 13 18
8 PSV 14 18
9 KAA 14 14
10 CB 13 13
11 ZWO 13 10
12 HEE 14 10
13 LEU 13 1

Uitslagen BeNe League