Voetbal Nieuws

Laatste Voetbalnieuws!
Dat lees je op voetbalnieuws.ws

 

VOETBAL APP

Periode kampioenen & Nacompetities 2013-2014 PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 24 april 2014

Nog 1 speelronde te gaan volgend weekend. Een aantal beslissingen voor promotie of degradatie is al gevallen. Naast rechtstreekse promotie of degradatie komen veel teams nog in aanmerking voor een herkansing in een nacompetitie. Op de Redactie kregen we al een aantal verzoeken binnen of wij weer de schema's en de regelgeving zouden willen weergeven voor Periode kampioenen & Nacompetities. We hebben een en ander weer opgezocht en zullen de speelschema's op vrijdag met de periode kampioenen / herkansers weergeven voor de Top & Eerste Klassen.

Het is slechts een service aan onze lezers, mochten wij fouten hebben gemaakt, wat uiteraard kan, email ons dan. En niet te vergeten de KNVB is uiteindelijk verantwoordelijk voor de definitieve beslissingen!

lees meer over Periode kampioenen & Nacompetities 2013-2014 »
 
Telstar Vrouwen versterken zich commercieel PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 24 april 2014

De organisatie van Telstar VVNH is per direct op commercieel vlak uitgebreid. Patrick Tenthof gaat zich bij de BeNe League club richten op verdere ontplooiing van commerciële activiteiten rondom de Witte Leeuwinnen. Het nieuwe commerciële gezicht van de club zal daarbij de bestaande relaties verder intensiveren en op zoek gaan naar nieuwe sponsoren, die zich willen verbinden aan de razendsnel groeiende vrouwenvoetbalsport.

Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport van Nederland. Met bijna 132 duizend vrouwen- en meisjesvoetbalsters telt de teamsport ruim 80 procent meer speelsters dan tien jaar geleden. Telstar VVNH komt sinds 2011 uit in de BeNe League, het hoogste niveau voor vrouwenvoetbal in Nederland en België.

lees meer over Telstar Vrouwen versterken zich commercieel »
 
Strijd om de landstitel zaal brandt vrijdag los PDF Afdrukken E-mail
donderdag, 24 april 2014

In de Eredivisie zaalvoetbal staan na 20 wedstrijden drie ploegen met hetzelfde aantal punten op de eerste plaats. In een nacompetitie maken Os Lusitanos, Drachtster Boys en vv Pernis uit wie straks met de schaal in handen staat. Aankomende vrijdag 25 april is het eerste duel tussen Os Lusitanos en vv Pernis om 20.45 uur in de Aristoshal (Amsterdam).

In de competitie won Os Lusitanos de eerste wedstrijd met 0–4 en vv Pernis de tweede wedstrijd met 1–4. Ook in de beker kwamen beide ploegen elkaar tegen in de halve finale en die wonnen de Rotterdammers met 3–1. Jongstleden Goede Vrijdag pakte  de ploeg van Sharon van Zadelhoff...... lees verder tabblad nieuws......>>>> 

lees meer over Strijd om de landstitel zaal brandt vrijdag los »
 
Alles over Beker Categorie A PDF Afdrukken E-mail
woensdag, 23 april 2014

Woensdag 23 april stonden er halve finales District Noord op het programma t.w.: HZVV - Asser Boys werd 5-1 en ONS Boso Sneek - SC Stiens 3-3, ONS is de winnaar na strafschoppen geworden.

Maandag (2e Paasdag) werd gespeeld de 1/2 finale beker categorie A tussen Zwervers en Rhoon welke met 1-1 onbeslist eindigde, de strafschoppenreeks werd door Zwervers echter beter genomen en daarom staat dit team op 24 mei in de finale tegenover Berkel op het terrein van VV Brielle. Aanvang 15.00 uur en Berkel speelt "thuis

Dan volgen in de maand mei de finales, indien U de ontbrekende info weet, email ons dan......................>>>>>

lees meer over Alles over Beker Categorie A »
 
Oranje O17 verliest nipt van Zweden PDF Afdrukken E-mail
woensdag, 23 april 2014

Foto's toegevoegd - zie ook foto albums > Oranje onder 17 jaar met dank aan Roel Ubels!
Woensdagavond werd de 2e wedstrijd gespeeld door een Oranje Team op Sportpark De Koerbelt te Rijssen. In de vooravond verloren de meiden van Onder 15 van hun leeftijdsgenoten van Duitsland. Het was dus nu de beurt aan het Onder 17 team onder begeleiding van bondscoach Maria van Kortenhof. Zij startte met de volgende basiself: Paulina Quaye, Lysanne vd Wal, Maureen Sanders, Robin Zijlma, Amber Mutsaers, Cheyenne vd Choorbergh, Lindsey Keizerweerd, Michelle Hendriks, Lisanne van Gurp, Soraya Verhoeven, Suzanne Admiraal.

Ook O17 komt ongelukkig op een 0-1 achterstand. Keepster Paulina Quaye wil wegwerken, maar de bal belandt via Maureen Sanders in t doel en alsof dat nog niet genoeg is wordt keepster Quaye door de benen gespeeld en reeds na 5 minuten spelen staat het al 0-2 en dat is tevens de ruststand. (via twitter> Zweden helpt nu Onder 17 terug in de wedstrijd. Na een uur maakt Julia Olssen hands in het eigen strafschopgebied; strafschop. De Zweedse doelvrouw redt eerst nog op de inzet van Michelle Hendriks, maar de aanvoerder kopt in tweede instantie alsnog raak. Onder 17 kan ondanks de aansluitingstreffer geen potten meer breken. Zweden wint met 1-2.

Oranje O17 - Zweden O17 (0-2) 1 - 2. Het tweede treffen van Speelsters onder 17 met de Zweedse leeftijdsgenoten vindt plaats op vrijdag 25 april, met om 12.00 uur het beginsignaal.

lees meer over Oranje O17 verliest nipt van Zweden »
 
Oranje Onder 15 verliest fors van Duitsland PDF Afdrukken E-mail
woensdag, 23 april 2014

Foto's toegevoegd - reportage links menu Oranje > Onder 15
De eerste wedstrijd op Sportpark De Koerbelt te Rijssen ging tussen de meiden van Oranje onder 15 jaar en hun leeftijdsgenoten van Duitsland. Bondscoach Johan van Heertum startte met Danique de Vree, Fieke Hendriks, Aniek Nouwen, Frederique Nieuwland, Jamie Altenaar, Eva van Deursen, Noah Waterham, Zoi van de Ven, Joelle Smits, Emma van de Vorst en Bente Jansen.

Het Duitse team trok meteen na het eerste fluitsignaal succesvol ten aanval, reeds in de 2e minuut keek Oranje O15 tegen een 0-1 achterstand aan en ondanks dat Oranje goed terug kwam stond er in de 21e minuut 0-2 op het scorebord, dit was tevens de ruststand. Na rust komt Duitsland op 0-5, Oranje heeft een tweetal kansen gehad maar 3x is scheepsrecht en de bal kwam nu wel in het doel, 1-5 door Joelle Smits. Duitsland gaat weer vrolijk door met scoren 1-6. Oranje O15 verloor fors van een zeer sterke tegenstander.

Oranje O15 - Duitsland O15 (0-2)  1 - 6 ..........................>>>>>


lees meer over Oranje Onder 15 verliest fors van Duitsland »
 
Kaartverkoop Belgie - Nederland PDF Afdrukken E-mail
woensdag, 23 april 2014

Let op tot en met 27 april is het mogelijk om kaarten te bestellen via internet voor de WK-interland Belgie - Nederland!.
De wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 7 mei 2014 in Heverlee Belgie, zie verderop routebeschrijving + adres stadion, ook wel Red Flames tegen de Oranje Leeuwinnen genoemd! De kosten van een ticket is slechts 5 euro. Er kunnen meer dan 9.000 toeschouwers in dit stadion te Oud-Heverlee. Klik hier om te bestellen.

Het is zowel voor Belgie als Nederland de 8e kwalificatiewedstrijd, Nederland voert de groep aan maar heeft twee duels meer gespeeld dan Noorwegen. Voor het gehele WK-programma, uitslagen en standen klik hier.

lees meer over Kaartverkoop Belgie - Nederland »
 
Kampioensgalerij 2013-2014 PDF Afdrukken E-mail
woensdag, 23 april 2014

FC Berghuizen ME3 doet niet onder voor oudere meiden 
Afgelopen weekend is, met nog 2 wedstrijden te spelen, FC Berghuizen ME3 kampioen geworden. Ze hebben hun tegenstander de nummer 2, ME2  ook van FC Berghuizen, het nakijken gegeven. Kampioen worden is natuurlijk al bijzonder genoeg maar kampioen worden met een team waarvan de helft nog in de F thuishoort is een geweldige prestatie. In de praktijk kwam het voor dat de groenwitten tegen meiden van 3 jaar ouder op moesten boksen en in een uitzonderlijk geval zelfs bijna 4 jaar ouder.

Klein en jong dat is de uitstraling van het team zodra ze de grasmat betreden. Behendig, snel en slim is de conclusie nadat ze het ene na andere doelpunt scoren en de punten meenemen naar sportpark 't Venterinck. De meiden wonnen bij onze zuiderburen LSV ME1 met 4-0 en gingen met veel gezang in een huifkar terug naar Oldenzaal. Op 10 mei zullen de meiden een kampioenswedstrijd spelen waarbij ze kidssupport krijgen van meiden MB1. Meteen daarna zal het kampioensfeest gevierd worden. Klik hier voor de Youtube film.

De Redactie feliciteert alle kampioenen en dankt een ieder die hun kampioensfoto mailt, let wel dat je altijd vermeldt de naam van de fotograaf met zijn/haar toestemming! Vergrotingen van de Kampioensfoto's kan je terugzien, surf links in het menu Foto albums  > Kampioensgalerij 2013-2014.

lees meer over Kampioensgalerij 2013-2014 »
 
Internationals in gesprek met Luc PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Luc Calleeuw   
dinsdag, 22 april 2014

Zoals jullie gewend zijn, interviewt onze reporter Luc Calleeuw na een bezochte wedstrijd altijd een aantal speelsters. Na de wedstrijd in de Bundesliga MSV Duisburg-SC Freiburg welke in 1-1 eindigde, sprak hij in het Duits met 2 internationals, een international van Tsjechie, Lucie Vonkova en een Duitse International Melanie Leupolz.

Eerst even naar je blessure, hoe gaat het nu?

Lucie Vonkova: "Gelukkig gaat het weer goed, het was een blessure aan de knie. Maar ondertussen train ik al weer 14 dagen mee en de laatste 7 dagen mag ik weer alles met de groep mee doen, ook de partij vormen. Maar we moeten voorzichtig blijven en niets overhaasten".

lees meer over Internationals in gesprek met Luc »
 
Ook een “Bundesliga” wedstrijd is niet altijd hoogstaand PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Luc Calleeuw   
dinsdag, 22 april 2014

Zestiende speeldag in de sterke Duitse Bundesliga, nog met 2 teams (Wolfsburg en Potsdam) vertegenwoordigd in de halve finales van de Women Champions League. Duisburg heeft in het tussenseizoen financieel de zaken kunnen redden via een fusie met het mannenteam van MSV, sportief heeft het kwaliteit moeten inleveren door het weggaan van Lieke Martens (Göteborg) en Jackie Groenen (Chelsea). Bij de Schwarzwalders uit Freiburg lopen enkele bekenden gezichten, onder meer de Europese kampioene Melanie Leupolz, Noord Iers internationaal Fiona O’Sullivan en Duits Jeugdtalent Sara Däbritz.

Freiburg start onbezonnen, gaat er voor. Na 2 minuten een diepte pas van Fiona O’Syllivan op Melanie Leupolz, verrassend op de rechter flank, terug gelegd op Fiona, haar schot eindigt in de armen van keepster Meike Kämper, verrassend de voorkeur gekregen op Deense internationaal Stina Lykke Petersen.

lees meer over Ook een “Bundesliga” wedstrijd is niet altijd hoogstaand »
 
Uitslagen Paasmaandag - Woezik Kampioen PDF Afdrukken E-mail
maandag, 21 april 2014

Woezik is kampioen geworden van de Eerste Klasse D, Desk opende de score maar Woezik kwam zeer sterk terug en won deze kampioenswedstrijd met 1-7, van harte gefeliciteerd en veel succes in Hoofdklasse. Degradant is BSC en er zijn 3 ploegen voor 2 herkansingsplaatsen t.w.: RKVVL/Polaris 14, VDZ 13 en Nemelaer 12 pnt. De Redactie feliciteert speelsters en begeleiding met het kampioenschap!

In de HK Zondag staat Saestum 2 nog steeds bovenaan met 1 punt voorsprong op Fortuna Wormerveer en nog 1 wedstrijd te gaan. Gedegradeerd zijn FC Berghuizen en 't Goy. Voor de 2 herkansingsplaatsen zijn 3 kandidaten met 25 pnt. t.w. Venray, Victoria Boys en SSS'18.

In de Eerste Klasse C is Eldenia al kampioen maar de spanning zit hier wie gaat er herkansingswedstrijden spelen, Westlandia, Varsseveld of Zaandijk? Zaandijk lijkt de beste papieren te hebben om er aan te ontkomen, vandaag is echter tegenstander en degradant Kadoelen niet opgekomen, de 2e degradant is Winkel. 

lees meer over Uitslagen Paasmaandag - Woezik Kampioen »
 
Vera en Simone aan het woord PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Luc Calleeuw   
maandag, 21 april 2014

Het was een heel goed weekend voor PEC Zwolle, jongstleden vrijdagavond waren het de vrouwen van PEC Zwolle die toch vrij onverwachts winnen van PSV/FCE (2-3) en helemaal onverwachts gebeurde het afgelopen zondag, de heren van PEC Zwolle versloegen Ajax met maar liefst 5-1 voor de KNVB Beker. Zo blijkt maar weer dat voetbal niet te voorspellen is, tenzij je een PEC supporter ben want dan had je vast beide uitslagen goed!

Reporter Luc Calleeuw was bij de wedstrijd vrijdagavond aanwezig en sprak met 2 speelsters, zowel van de verliezende als van de winnende partij. Korte interviews met Vera Egelmeers en Simone Kets, beide speelsters komen in aanmerking voor Oranje onder 19 jaar, laatstgenoemde zat al bij de selectie 2e ronde!

lees meer over Vera en Simone aan het woord »
 
Varde IF uit Denemarken wint Easter Open voor meiden onder 17 jaar PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Andrew Jacobs   
maandag, 21 april 2014

Op 1e Paasdag zag ik de finaledag van de Easter Open voor meiden onder 17 jaar. Het toernooi werd gehouden in het Noord-Brabantse dorp Langenboom en was een succes. Eerder op zaterdags werden er al allemaal poulewedstrijden gespeeld waar dus het programma voor 1e paasdag eruit was gekomen.

De Nederlandse verenigingen die meededen waren SVIJ uit IJmuiden, HBV uit Beers, IJVV De Zwervers uit Rotterdam, Ter Leede uit Sassenheim, SES uit Langenboom, Hapse Boys uit Haps en SC 't Zand uit Tilburg. Verder waren er nog Herstedoster IC, OVI/TTB en Varde IF uit Denemarken en de laatste waren GPS United Pink uit Finland en Teeside CoE uit Engeland.

lees meer over Varde IF uit Denemarken wint Easter Open voor meiden onder 17 jaar »
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4

POLL 1

Wie wordt Landskampioen Zaal?
 

Verjaardagskalender Oranje

Pien Beer, de
Pien Beer, de
Gefeliciteerd!

Uitslagen BeNe League

Stand BeNe League

BeNe League 2013-2014

# Team MP PTS
1 STA 20 50
2 TWE 20 47
3 AJX 20 41
4 HEE 20 37
5 ADO 22 36