Kwartfinale Engeland Onder 20 – Nederland Onder 20

Vanmiddag de belangrijke wedstrijd voor een plek bij de laatste 4 !!

Om 16.00 uur vanmiddag spelen onze jonge Oranjeleeuwinnen hun wedstrijd tegen Engeland.

De wedstrijd is in Vannes,  Stade de la Rabine, daar waar al eerder 2 wedstrijden werden gespeeld in de poulefase.
Nederland werd 2e in hun poule en spelen daarom tegen de nr1 van Poule B Engeland, Engeland werd daar overtuigend poulewinnaar met 1 – 3 winst op Korea, 1 – 1 gelijkspel tegen Mexico en een ruime 6 – 1 overwinning op Mexico.

De wedstrijd wordt live uitgezonden op Europsport 2, heb je die niet, dan is er om 18:22 uur een samenvatting op Eurosport 1.
Ook zend Eurosport 1 regelmatig samenvattingen uit van alle overige wedstrijden.

De eerste halve finale is al bekend, gisteren werden Frankrijk tegen Korea ( 1 – 0 ) en Spanje tegen Nigeria ( 2 -1 ) gespeeld.
Frankrijk en Spanje treffen elkaar op 20 augustus in de halve finale.

Nederland kan als ze van Engeland winnen uitkomen tegen de winnaar uit de wedstrijd Duitsland tegen Japan, deze wordt vanavond om 19.30 uur gespeeld.
Deze wedstrijd wordt ook live uitgezonden op Eurosport 1.

Heb je geen tv, volg dan het live verslag ook via Twitter:
https://twitter.com/onsoranje

 

La League op 21 augustus bij Excelsior Barendrecht

La League, dé voetbal community voor meiden en hun fans, stimuleert meiden om te voetballen. La League is een initiatief van Plan Nederland. In samenwerking met de Eredivisie Vrouwen organiseert La League laagdrempelige gratis voetbalevents speciaal voor meiden van negen tot en met zestien jaar bij de Eredivisie Clubs van Nederland. Vaders worden actief bij de events betrokken door vader-dochter wedstrijden.

Blikveld
De events bieden zo een kans om het blikveld van de vader te verbreden waardoor de meiden ruimte krijgen om sterker te staan in hun voetballerij en ook leren hun “mannetje te staan” buiten de sport. Maar La League doet meer. In Brazilië en Nicaragua wordt voetbal ingezet om tienerzwangerschappen en kind huwelijken tegen te gaan. Meer informatie: zie www.laleague.com

Meidentoernooien
In samenwerking met de Eredivisie Vrouwen organiseert La League deze zomer meidentoernooien bij alle Eredivisie Clubs in Nederland. De Eredivisie Vrouwen bestaat dit seizoen uit negen clubs, en alle clubs doen mee! Ook Excelsior Barendrecht neemt deel aan dit evenement. Meiden van 9 tot en met 16 jaar kunnen zich inschrijven voor een geweldig voetbalevenement waarbij speelsters van Excelsior Barendrecht coachen en scouten op 21 augustus 2018 van 17:00-20:00 bij het van Donge & De Roo stadion.

Wees er snel bij
De meest getalenteerde meiden kwalificeren zich voor de finale van La League aan het begin van het voetbalseizoen en spelen in september tegen meiden die gekwalificeerd zijn bij andere La league events. Ook keepsters zijn welkom! In de rust zijn vader-dochter wedstrijden gepland. Vaders en dochters kunnen zich inschrijven via www.laleague.com Wees er snel bij, want vol= vol

 

 

PSV Vrouwen met 21 naar Women’s Cup

Het vrouwenteam vertrekt aanstaande donderdag naar Zwitserland voor deelname aan de Women’s Cup 2018 waar onder andere wordt gespeeld tegen FC Bayern München. PSV Vrouwen reist met een 21-koppige selectie af, drietal Oranje O20 ontbreekt.

Het is voor PSV Vrouwen een primeur om zich te presenteren op een internationaal toernooi. Er zijn 21-speelsters geselecteerd, waarbij Hendriks, Ten Westeneind en Cuschieri tijdens het toernooi nog niet inzetbaar zijn. In het kader van regionale talentontwikkeling is Eef Kerkhof toegevoegd aan de selectie. Zij traint deze voorbereiding regelmatig met PSV Vrouwen. Jeugdinternationals Nouwen, Pattiwael en van Schoonhoven ontbreken. Zij bereiden zich voor op de WK-kwartfinale met Oranje O20 van vrijdag 17 augustus.

Programma Women’s Cup 2018 
PSV Vrouwen speelt twee wedstrijden tijdens het toernooi en heeft daarnaast in Zürich enkele trainingen en teamactiviteiten gepland staan. Via de kanalen van PSV Vrouwen wordt hierover actief verslag gedaan. Volg @psvsvrouwen op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven!

Vrijdag 17 augustus 2018      19.00 uur PSV – Bayern München
Zaterdag 18 augustus 2018   17.30 uur FC Zürich – Slavia Praag
Zondag 19 augustus 2018     11.15 uur  Finale verliezers eerste duel
14.00 uur        Finale winnaars eerste duel

Selectie PSV Vrouwen:
Miller, Sarasola, Steen, van Schijndel, van de Wetering, Zeler, Bond Flasza, Erman, Raaijmakers, Kerkhof, Nati, Coolen, Yüceil, Kuijpers, Snoeijs, Levels, van Dooren, Williams, Hendriks, Cuschieri, ten Westeneind.

Foto en tekst: PSV Vrouwen

post

Zaalvoetbal: kwalificatie voor EK 2019

Na 8 jaar van afwezigheid met een Nationaal vrouwen zaalvoetbal team is er dit jaar weer nieuw leven in geblazen.
Doordat de UEFA voor de eerste keer een Europees Kampioenschap gaat organiseren in 2019 is er besloten om weer te starten met een nationaal team. Het EK gaat de naam UEFA Women’s Futsal EURO 2019 krijgen.

Bondscoach Marius Privée, in 2009 nog assistent-coach van Vic Hermans, wordt hoofdcoach van het team. De oefenmeester wordt daarbij bijgestaan door Niña George, de huidige hoofdcoach van Reiger Boys, en Teuny Bosma die zich vooral op de keepers zal richten.

De staf van het Nederlands vrouwen zaalvoetbalteam met van links naar rechts: Teuny Bosma, Marius Privée en Niña George. (OnsOranje) 

Donderdag 5 juli vond in het Zwitserse Nyon twee lotingen plaats. Bij de eerste loting werden de tien landen die in augustus een voorronde moeten spelen, ingedeeld in twee groepen van drie teams en één van vier. Nederland dat niet tot de sterkste dertien landen behoort, zit daarbij. Alleen de groepswinnaars van de voorronde stromen door.
De landen die bij Nederland zijn geloot:

Zweden
België
Noord-Ierland

Daarna wordt geloot voor de minitoernooien, waarin de uiteindelijke plaatsing voor de eindronde moet worden afgedwongen. Daarbij worden de zestien ploegen – de drie winnaars van de voorronde en de dertien reeds geselecteerde landen ingedeeld in vier groepen van vier teams.

Spanje, Portugal, Oekraïne en Kroatië zijn gastheer van de minitoernooien, die van 11 tot 16 september op de agenda staan. De winnaars plaatsen zich uiteindelijk voor het EK.

De wedstrijden voor de voorronde :

Di 21 augustus   16.00 uur Nederland –  Zweden
Wo 22 augustus 16.00 uur Nederland – Belgi
ë
Vr 25 augustus   16:00 uur Noord – Ierland – Nederland

Al de wedstrijden worden gespeeld in het Newry Leisure Centre te Newry

geselcteerde speelsters:

Jantien van der Zijden-Wanrooy  Futsal Apeldoorn
Bianca Troost                                  TPP
Jennifer Oliveira                              TPP
Vivienne Knegtmans                      TPP
Anna Reitsma                                  vv Drachtster Boys
Jessie Prijs                                        vv Drachtster Boys
Renee Huizinga                               Viaxes Amarelle FSF (Spanje)
Si Shut Hau                                      Avanti/Ontdekhetwad.nl
Priscilla de Vos                                zvv Den Haag
Jorie Schepers                                 zvv Exstudiantes Zwolle/Cycloon
Arte Brueren                                   zvv G.S.F.V Drs.Vijfje
Aaike Verschoor                             zvv Team Alkmaar/Sportstars
Milenca van Ee                               zvv Team Alkmaar/Sportstars

Stand By lijst:
Maud Sakbal                                  Futsal Apeldoorn
Felicia Farhad Sedighi                  TPP
Sanne Brand                                  vv Reiger Boys
Romy Scherpenzeel                      zvv Den Haag

Oranje, hier met Jennifer Oliviera aan de bal (foto Ons Oranje)

Wim van der Wal wil speelsters “Bewust bekwaam” maken

Het is inmiddels al een jaar geleden dat de Oranje Leeuwinnen in eigen land de finale van het Europees Kampioenschap voetbal wonnen. Sindsdien is de gemiddelde Nederlander gaan inzien dat vrouwenvoetbal er toe doet.
Ook PEC Zwolle Vrouwen wil meegroeien en talentvolle jonge meiden de kans geven zich in de Eredivisie Vrouwen te ontwikkelen.

Het voorbije seizoen was er eentje om nog eens aan terug te denken.
Voor het eerst in de clubhistorie slaagde PEC Zwolle Vrouwen er in om de kampioenspoule van de Ere- divisie Vrouwen te bereiken, achter FC Twente Vrouwen en Ajax Vrouwen. Waar het jaren- lang onderin de BeNeLeague en later Eredivisie dobberde, slaagde het team er het afgelopen seizoen in een rol van betekenis te kunnen spelen. Eindverantwoordelijke daarin was trainer/coach Wim van der Wal, die ook dit seizoen weer voor de groep zal staan. Van der Wal: ,,In grote lijnen ben ik tevreden over het afgelopen jaar. We hebben iets unieks gepresteerd, anderzijds speelden we ook veel wedstrijden waarin meer te halen viel. Speelsters moeten voor komend seizoen nog meer in zichzelf investeren om weer een stapje verder te komen. De huidige, veelal jeugdige selectie, zal in de wedstrijden van onbewust onbekwaam, naar bewust bekwaam moeten.”

Wim van der Wal trainer/coach PEC Zwolle vrouwen
                    FOTO: Johan Wolff

Daarnaast was er ook het persoonlijke succes van Esmee de Graaf. De aanvoerster werd opgeroepen om voor Oranje te spelen en maakte op de Algarve Cup in Portugal haar debuut in het team van bondscoach Sarina Wiegman.
Net als haar teamgenoten bij Oranje kon een volgende stap niet uitblijven. Deze zomer vertrok de aanvalster uit Bunschoten- Spakenburg naar Londen, om daar als fulltime prof te gaan spelen voor West Ham United. ,,Voor PEC Zwolle is het jammer, maar dit proces is herkenbaar. Het is heel mooi voor Esmee, al moet ze in Engeland meer ontwikkelingsstappen maken.”

   (L-R) Kim van Velzen of SC Heerenveen, Esmee de Graaf of PEC Zwolle
                            FOTO: Johan Wolff

PEC Zwolle Vrouwen heeft aan het begin van het seizoen veel nieuwe gezichten. De nestor van de ploeg, Abby Holmes, keerde terug naar Engeland. Suzanne Giesen, Stephanie Bukovec en Sharon Bruinenberg vonden een nieuwe club. Nadja Olthuis, Joos van Os en Pascalle Tang beëindigden hun loopbaan. Gelukkig werden er ook contracten verlengd van onder meer de ervaren speelsters Yvette van Daelen en Babiche Roof, werden spits Bonita Theunissen en keepster Nienke Olthof aangetrokken en maakte een vijftal speelsters (Leonie Vliek, Lotte Morsink Moon Pondes , Tirsa Postma en Kely Pruim) de stap vanuit Jong PEC Zwolle Vrouwen naar de hoofdselectie, waar Shanel Smid en Jeslin Niens dat al eerder deden.

 (L-R) Kim van Velzen of SC Heerenveen, Siobhan Mary Mcdonough of PEC Zwolle
                                            FOTO: Johan Wolff

,,Wij streven naar een team met regionale inbreng. Met enkele uitschieters uit een ruimere regio. Het is mooi als het ons lukt die speelsters binnenboord te houden. Daarnaast hebben we ook enkele buitenlandse speelsters. Abby was vorig seizoen een morele leider binnen en buiten de lijnen. Zij is nu weg, maar we hebben Siobhan McDonough nog en er komt binnenkort nog een Amerikaanse.” Het gat naar landskampioen Ajax Vrouwen, waartegen PEC Zwolle Vrouwen op 7 september in Amsterdam het seizoen aftrapt, is volgens Van der Wal nog enorm. En ook FC Twente Vrouwen loopt nog voor op de Blauwvingers, maar samen met sc Heeren- veen Vrouwen, PSV Vrouwen en ADO Den Haag Vrouwen zal het team van Van der Wal komend seizoen de strijd weer moeten aangaan voor de play-offs. ,,Ajax maakt financieel gezien weer een stap. Die club ontwikkelt zich nog verder door. Wij zitten financieel ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar, maar zullen toch meer moeten laten zien. Dan kom je weer bij het bewust bekwaam worden uit. Daarnaast gaan alle stafleden vanuit hun rol een belangrijkere begeleiding naar de individuele speelsters invullen. Vorig jaar verloren we nog wel eens in de slotfase een duel. Dit seizoen moeten we die wedstrijden leren uitspelen.”

Bron: PEC Zwolle krant

Keepster ADO Den Haag werd wielrenster in UCI-team

Marieke van Witzenburg-de Groot is een laatbloeier, maar bezig aan een geweldige inhaalrace om de voetbaljaren in haar nieuwe carrière als wielrenster bij het Health Mate-Cyclelive Team in te halen. De keepster van achtereenvolgens Hekelingen uit Spijkenisse, RVVH uit Ridderkerk en eredivisieclub ADO Den Haag won onlangs de Belgische criteriums van Bambrugge-Erpe-Mere en Kapellen.

Marieke van Witzenburg begon haar sportcarrière in de jeugd van voetbalvereniging Hekelingen. “Karel Koster was mijn keeperstrainer. Hij zag dat ik wat talent had en hij heeft me ook beter gemaakt. We kwamen elkaar ook tijdens de vakantie op de camping in Spanje tegen, waren we met de familie Koster op het strand weer fanatiek aan het trainen.”De doelverdedigster vertrok vervolgens naar RVVH dat uitkwam in de topklasse. “Ik heb na RVVH één seizoen bij ADO Den Haag in de eredivisie gespeeld, althans ik heb op de bank gezeten. Ik heb altijd plezier gehad om kapot te gaan op de training, wilde altijd beter worden. Bij ADO waren de trainingen minder en verloor ik ook het plezier, was er geen uitdaging meer. Je was dikwijls ver van huis en dan is de reservebank een hele opoffering. Ik had geen doel meer.”

ADO werd in 2014 het eindstation van de voorheen ambitieuze Marieke de Groot. Zij wierp haar keepershandschoenen in 2014 in de hoek van de schuur en vond in de wielersport weer een nieuwe uitdaging. Stoutmoedig begon zij in januari 2015 bij Restore Cycling aan haar wielercarrière, als veldrijdster.

“Het was in het eerste jaar wat aftasten, want ik had daarvoor nooit eerder gefietst”, geeft de Brielse, die haar eerste veldcross reed op 11 januari 2015 op het NK-Veldrijden in Veldhoven, aan dat zij vooral met een racefiets moest leren fietsen en vooral sturen in een compact rijdend peloton. “Dat was best even schrikken, maar ik ondervond dat ik in de wielersport ongelooflijke stappen kan maken.”
foto: Dan Rolandus

Marieke van Witzenburg heeft haast, is 32 jaar en weet dat de tijd gaat dringen om er nog een mooie wielercarrière uit te slepen. ‘Ik wil als ik gezond en fit blijf minimaal nog tien jaar meedraaien’, steekt de voormalige inwoonster van Spijkenisse haar ambities niet onder stoelen of banken. ‘Ik kom dit seizoen tot en met september tot 55 koersdagen. Daar heb ik bewust voor gekozen, want ik wil dit seizoen veel investeren zodat ik in 2019 kan presteren.’ De eliterenster uit de Belgische wielerstal Health Mate-Cyclelive investeerde vooral in Belgische UCI 1.1 klassiekers als de Omloop Het Nieuwsblad, Omloop van het Hageland, Dwars door Vlaanderen en de WorldTour-wedstrijden de Driedaagse van de Panne, De Ronde van Wallonië en Luik-Bastenaken-Luik

Bron: GrootNissewaard, overige foto’s prive collectie van Marieke van Witzenburg- de Groot

post

Oranje onder 20 wint de openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland met 1 -2

Vandaag was de opening van het WK voor Oranje onder 20 in Frankrijk.
Waar lang naar werd uitgekeken door de meiden en staf werd eindelijk waarheid.

Na een voorbereiding waarbij Nederland onder 20 de kwalificatie wist te bewerkstelligen en na een aantal mooie oefen wedstrijden tegen Ajax, Duitsland en Japan begon vandaag het echte werk in een mooi stadion Stade de la Rabine in Vannes.
Eerder op de dag werd de openingswedstrijd met 3 -2  gewonnen door Mexico van Brazilië.

Foto: FIFA.com/Getty Images

Hierna waren onze meiden aan de beurt, in een zeer warm stadion waar de temperatuur opliep tot 32 graden Celsius mochten we aan de bak tegen Nieuw-Zeeland.
Uiteraard een onbekende ploeg voor onze meiden, waar Oranje de eerste helft moeizaam begon, wel heel veel balbezit had (63%) en de kansen er zeker waren, maar pas in minuut 28 was het Fenna Kalma die de verdiende 0 – 1 erin kreeg.
Helaas vlak voor rust was het Blake voor Nieuw-Zeeland die de stand gelijk kon trekken.
Wat wel opvallend was dat er geen drinkpauze wordt ingelast, met deze hitte lijkt me dat wel noodzakelijk !!

Foto: FIFA.com/Getty Images


De tweede helft  kwam Oranje beter uit de start blokken, maar dat resulteerde niet in een doelpunt, Bente Jansen kwam in het veld voor Ashleigh Weerden.
In minuut 78 was het Eva van Deursen die voor Oranje de winnende 1 -2 in schoot na een mooie assist van de weer zeer belangrijke Fenna Kalma.
Nog twee wissels werden door coach Michel Kreek in het veld gebracht, Joëlle Smits en Quinty Sabajo kwamen binnen de lijnen.
Tot aan minuut 94 veranderde er niets meer met de stand.
Al met al een krappe overwinning maar een super mooie opsteker om met een overwinning te starten en te groeien naar nog meer moois.
Coach Michel Kreek was trots op zijn team. “We hebben de allereerste wedstrijd op een WK gewonnen. Een goede start, waarbij vooral de teamspirit groot was.”

Woensdag 8 augustus de volgende match tegen Ghana.

Foto: FIFA.com/Getty Images

Om 19:30 uur speelden Frankrijk en Ghana tegen elkaar.
In de eerste helft scoorde Frankrijk middels Laurent 2 keer en Fercocq, na de rust kwam Ghana terug via Owusu Ansah
De tweede helft was leuk om te zien maar geen doelpunten, Frankrijk kreeg last van de warmte en Ghana bleef strijden.
In minuut 97 kreeg Frankrijk nog een vrije trap waaruit nog werd gescoord.

Stand na ronde 1:
1. Frankrijk 1 gespeeld 3 punten +3
2. Nederland 1 gespeeld 3 punten +1
3. Nieuw-Zeeland 1 gespeeld 0 punten  -1
4. Ghana 1 gespeeld 0 punten -3

Foto: FIFA.com/Getty Images

post

Duppens dromen komen uit

Ze is afgelopen woensdag naar Frankrijk vertrokken om daar met de vrouwen van Oranje Onder 20 het WK voetbal te spelen.
Hoewel Jasmijn Duppen een paar jaar geleden drie interlands speelde met O15 is dit WK op z’n zachts gezegd Next Level ,
“Super dat ik dit ga meemaken”, “We hebben net een maand voorbereiding achter de rug” blikt de Hoornse verdedigster van VV Alkmaar terug op het traject, “Daarin speelden we oefenwedstrijden tegen Duitsland en Japan, we verloren met 5-1 van Duitsland, maar hadden het tegen Japan al een stuk beter voor elkaar en speelden 2-2, omdat het de eerste keer is dat wij meedoen met een WK, is het lastig om aan te geven waar we kunnen eindigen. Het wordt echt meten met de anderen. Toch halen we veel vertrouwen uit de progressie die we tussen de twee oefenduels hebben geboekt.”


Het Nederlandse O20- team zit in een poule met Nieuw-Zeeland, Ghan en Frankrijk en dus treffen verdedigster Duppen en haar teamgenoten tegenstanders uit compleet verschillende hoeken van de wereld.
“We spelen op 5 augustus, de dag waarop het toernooi begint tegen Nieuw-Zeeland en ik heb er onwijs veel zin in, dit zijn dromen die uitkomen, hier doe je het allemaal voor, mijn ultieme doel is om straks in het grote Oranje te spelen en dan is dit de best denkbare weg om daar te komen.”

“Het niveau ligt bij Oranje ook een stuk hoger dan bij vv Alkmaar, logisch, ik speel hier ook met de beste meiden uit mijn leeftijdscategorie.” “Ja ik leer hier ontzettend veel, alles draait om beter te worden, dit is een regelrechte groeiboost”, aldus de jeugdinternational die door coach Michel Kreek als rechtsback wordt gebruikt.

Met haar gretigheid heeft de oud speelster van De Blokkers een eigenschap in huis die cruciaal is voor een topsporter.
Zo heeft ze met VV Alkmaar al drie seizoenen eredivisie achter de rug, dat terwijl ze nog maar 19 jaar oud is.
“Mentaliteit is alles, ik wil gewoon ontzettend graag. Of ik wel eens denk aan een club zoals Ajax? Niet per se aan Ajax, maar uiteindelijk wil ik natuurlijk wel in de top terecht komen. Maar goed voor nu is het WK het enige dat telt , nog een paar trainingen en dan gaat het allemaal beginnen.”

Tekst Robbert Daalder, Bron: Noord-Hollands Dagblad

Hollandse hattrick in Belgie gescoord !!

Ook in het buitenland volgen wij onze Hollandse speelsters !

Sylvana Tieleman de Zeeuwse die 4 seizoenen bij KAA Gent speelde, verhuisde na afgelopen seizoen naar de eerste Nationale Svelta Melsele.
Gisteravond was daar een oefenduel tegen KV Mechelen, die uitkomt in de tweede nationale.

Svelta Melsele eindigde afgelopen seizoen onderin de eerste nationale maar degradeerde niet, KV Mechelen stond bovenin de tweede nationale, twee teams die redelijk aan elkaar gewaagd zijn dus.
Sylvana Tieleman scoorde de 1 – 0 en de 2 – 0, hierna werd bij de derde doelpoging Sylvana binnen de 16 meter onder uit gehaald.  De penalty werd ingeschoten door Jella Lauwers.
Hierop scoorde KV Mechelen middels Julie Veyt de 3 -1, waarna Sylvana haar hattrick compleet maakte met 4 -1.

Sylvana en haar tweeling zus Sharona Tieleman, die bij ADO Den Haag vrouwen voetbalt, werden samen met het Beach Soccer team van Zeeland afgelopen week nog Nederlands kampioen.
Sharona werd tijdens dit toernooi uitgeroepen als beste speelster.