post

Beloften|Twee nieuwe teams in Vrouwen Beloftencompetitie

De Vrouwen Beloftencompetitie wordt in het seizoen 2020/’21 uitgebreid met twee teams. Zowel Excelsior als Telstar starten met een Beloftenteam voor vrouwen, waarmee het totaal teams in deze competitie op tien komt. Met de toetreding van Excelsior beschikken alle clubs uit de Eredivisie Vrouwen nu over een Beloftenteam.

De Vrouwen Beloftencompetitie werd in het seizoen 2018/’19 in het leven geroepen, toen nog bestaand uit zeven teams. Afgelopen seizoen startte ook Feyenoord met een Beloftenteam voor vrouwen. Met de Beloftenteams van Excelsior en Telstar wordt de Vrouwen Beloftencompetitie dus weer verder uitgebreid.

Kirsten van de Ven, manager vrouwenvoetbal: “Voor het huidige vrouwenvoetballandschap zijn de acht teams in de Eredivisie Vrouwen en de tien teams in de Beloftencompetitie een passend aantal. Om tot een sterkere Eredivisie Vrouwen te komen, is één van de eisen dat alle clubs een Beloftenteam moeten hebben. De clubs die dat nog niet hadden, zijn daarmee aan de slag gegaan, zoals Excelsior. De aanwezigheid van Feyenoord in de Vrouwen Beloftencompetitie gaf al een extra impuls aan het vrouwenvoetbal, datzelfde geldt nu voor de komst van Telstar.”

De Vrouwen Beloftencompetitie dient als plek waar talentontwikkeling voorop staat. Daarom wordt in deze competitie een aantal specifieke regels gehanteerd, dat daar geheel in dienst van staat. Zo mag er tijdens de wedstrijd doorlopend gewisseld worden en mogen er – buiten de keeper – slechts drie spelers ouder dan 19 jaar op het wedstrijdformulier staan. De Vrouwen Beloftencompetitie helpt om een optimale topsportomgeving voor topspeelsters te creëren, zodat speelsters na het gemengd voetbal een podium hebben om zich door te ontwikkelen tot het niveau van de Eredivisie Vrouwen.

Afgelopen seizoen kende de Vrouwen Beloftencompetitie geen kampioen, omdat de competitie vanwege de coronacrisis voortijdig werd afgebroken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.