post

Beloften| Witte Leeuwinnen keren terug op Schoonenberg

Telstar zal vanaf het komende seizoen wederom vertegenwoordigd zijn in het vrouwenvoetbal. Onder de naam Jong Telstar Vrouwen is deze week overeenstemming bereikt over het toetreden met een team tot de Belofte competitie Vrouwen, het voorportaal van de Eredivisie Vrouwen. Het team zal bestaan uit talentvolle speelsters onder de 20-jaar. Het is wederom een vinkje op de lijst van doelstellingen die Telstar in haar beleidsplan uitsprak en is mogelijk gemaakt door de inzet van verschillende personen die al jaren vrijwillig werken aan het opleiden van regionaal voetbaltalent en geknokt hebben om de Witte Leeuwinnen te laten terugkeren in het Telstar Stadion. Jong Telstar Vrouwen zal onder andere Ajax, Feyenoord en PSV ontvangen in het Telstar Stadion.

“Dit is waar veel talentvolle meiden uit de regio jarenlang hard voor getraind hebben” zegt Anton Jansen, vicevoorzitter van het bestuur van de stichting Vrouwen Voetbal Kennemerland. “Het uitzicht op top voetbal voor vrouwen in de regio motiveert meiden om zich verder te ontwikkelen en zal nog meer meiden doen besluiten te gaan voetballen. Samen met meer dan 20 vrouwenvoetbalclubs in de regio, de KNVB en met één van de beste voetbal opleidingen voor meiden, de Telstar vrouwen Academie onder leiding van Hans de Winter, hebben we naar dit resultaat toegewerkt. De komende jaren gaan we genieten van vrouwenvoetbal op hoog niveau in Velsen Zuid”.

Ook technisch directeur Andries Jonker ziet een terugkeer van de Witte Leeuwinnen als een positief signaal. “Absoluut. We willen met Telstar iedereen aanspreken. Een thuis zijn voor topsport voor zowel mannen als vrouwen. Het feit dat wij dit nu op deze manier kunnen realiseren zorgt er voor dat ook de regio ziet dat wij onze ambities niet alleen op papier uitspreken, maar ook daadwerkelijk deze ambities waarmaken. Dat de regio ook zit te wachten op deze toevoeging moge duidelijk zijn. Telstar kan in de huidige situatie niet zomaar een extra elftal toevoegen. Deze toevoeging aan Telstar is dan ook te danken aan de stichting vrouwenvoetbal Kennemerland en aan diverse externe partijen die daarmee een enorme boost geven aan het vrouwenvoetbal in de regio en Telstar. Ik kijk er naar uit om de Witte Leeuwinnen te verwelkomen.”

Vooralsnog is er geen eerste elftal wat de Telstar vrouwen zal vertegenwoordigen in de Eredivisie. Die ambitie is echter wel uitgesproken. Stap voor stap wil Telstar de komende jaren toewerken naar een plaats in de Eredivisie Vrouwen. Vanaf vandaag is alle informatie via www.telstarvrouwen.nl te bekijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.