post

Eredivisie | Marisa Olislagers blikt vooruit op de wedstrijd tegen sc Heerenveen

Nu het eerste tweeluik in de Eredivisie Cup is gewonnen, kan het vizier weer gericht worden op de competitie. Vrijdag 1 november komt SC Heerenveen op bezoek in het Cars Jeans Stadion. Van de 35 eerdere onderlinge confrontaties won ADO Den Haag Vrouwen er maar liefst 22. Viermaal was het Friese elftal te sterk. De overige negen duels eindigden in een gelijkspel. Vorig seizoen eindigden beide wedstrijden in een ruime Haagse zege. Dankzij treffers van Pia Rijsdijk, Victoria Pelova, Romy Speelman en Chasity Grant werd het in eigen huis 4-1.

Op 22 september wist SC Heerenveen voor het laatst een officiële wedstrijd te winnen, toen Excelsior Barendrecht met 0-2 werd verslagen. Met acht punten uit zes wedstrijden staat de club op de vijfde plaats. ADO Den Haag Vrouwen haalde één punt meer tot nu toe en is al zes officiële duels op rij ongeslagen.

“Tot nu toe vind ik dat we een prima seizoen spelen,” zegt Marisa Olislagers. “De 1-1 tegen VV Alkmaar vond ik wel teleurstellend, in dat duel hadden we in de competitie kunnen doorpakken. Daar tegenover staat dat we het tegen topclubs Ajax en PSV wel goed deden. Ik vind dat we een leuk en fijn team hebben, met echt kwaliteit. Ik vind het seizoen dus prima gaan tot nu toe.”

In haar eerste seizoen miste de 19-jarige speelster slechts één officiële wedstrijd, net als dit seizoen tot nu toe. “Ik vind het fijn dat ik zoveel minuten maak en me kan ontwikkelen op het hoogste niveau in Nederland. Dit seizoen wil ik nog belangrijker worden voor het team, volwassener worden in mijn spel en meer aanwezig worden in het veld. Maar daarnaast wil ik me ontwikkelen in het fysieke gedeelte en mentaal, momenteel ben ik bezig daar stappen in te zetten. Met ADO Den Haag Vrouwen wil ik bij de eerste vier eindigen en ver komen in de KNVB Beker.” Afgelopen zomer was ze aanvoerster van Oranje onder-19, dat in de halve finale van het EK strandde. “Dit seizoen hoop ik me bij Oranje onder-23 verder te ontwikkelen en met Oranje onder-20 mee te mogen naar het WK in Nigeria.”


Vrijdag verwacht ze een spannende wedstrijd tegen SC Heerenveen. “Het is een direct duel om de vierde plaats. Als wij winnen, kunnen we toch een sprong vooruit maken. SC Heerenveen kijkt er natuurlijk ook zo tegenaan, dus het zal spannend worden. Ik heb er heel veel zin in.”

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – SC Heerenveen wordt op vrijdag 1 november gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 19:30 uur. Kaartjes kosten €6,00 voor volwassenen en €4,00 voor jeugd tot zeventien jaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid bij het stadion.


Let op: tijdens deze wedstrijd is alleen de Aad Mansveld tribune geopend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.