post

Eredivisie | FC Twente kwam langzaam op gang

Deze wedstrijd kwam zoals hierboven geschreven langzaam op gang, ruim een half uur spelen en beide teams waren elkaar nog steeds aan het aftasten.
Pas na bijna 30 minuten spelen kwam de eerste echte kans voor FC Twente, het afstandsschot wordt geblokt door Danique van Ginkel.
Dan wordt Heerenveen sterker en krijgt kansen, Tiny Hoekstra geeft een voorzet en Suzanne Admiraal krijgt de bal net niet goed in het goal gekopt.
Even later wederom via een voorzet vanaf de linkerkant zorgt Heerenveen voor gevaar. Dit keer belandt de bal tegen de voeten van Quinty Sabajo, die deze makkelijk binnen tikt.
Dan is het Twente die wakker wordt, Renate Jansen geeft een voorzet en Fenna Kalma kopt de bal onhoudbaar binnen voor de Frieze keepster.

De Tweede helft begint weer tam, pas in de 67e minuut is het Kerstin Casparij die een gele kaart oploopt na een overtreding in de zestien op Ashleigh Weerden en krijgt een penalty tegen. Fenna Kalma plaatst de bal in de linker onder hoek en zet FC Twente op 1-2.
Aan het einde van de tweede helft zet Renate Jansen met een schot over Charetha Okken de eindstand op 1 – 3