post

Champions League | Mooie uitgangspositie voor FC Twente voor de volgende ronde

Vanavond speelde FC Twente uit tegen het Oostenrijkse Sankt Pölten in de eerste knock out ronde van de Women’s Champions League.
Op het rare tijdstip van 19:10 uur begon de wedstrijd, het team startte deze keer zonder Lynn Wilms die  haar straf mag uitzitten na de rode kaart ontvangen in de uitwedstrijd tegen Górnik Leczna.

Na het startsignaal waren het de Oostenrijkse dames die de wedstrijd naar zich toetrokken, maar na 10 minuten was het Fenna Kalma die de score voor FC Twente opende. Ashleigh Weerden maakte de terechte voorsprong op 0 -2.
Het is dezelfde Fenna Kalma, de spits welke dit jaar is over gekomen van sc Heerenveen, die na een kleine 30 minuten haar tweede goal middels een penalty kan meepikken en de rust stand op een comfortabele 0 – 3 brengt.

De tweede helft wordt aan beide kanten rommelig, beide teams hebben veel onnodig balverlies en ook Twente kan niet profiteren van slordig balverlies achterin bij Sankt Pölten.
Fenna Kalma mag haar hattrick in de boeken schrijven, een geweldig afstand schot van Davinia Vanmechelen spat op de lat en Fenna is er als goaltjesdief razendsnel bij.
Helaas is het laatste deel van de wedstrijd weer voor Sankt Pölten, mede door zeer slordig verdedigen kunnen de Oostenrijkse speelsters de score binnen 3 minuten terug brengen naar 2 – 4.
Nog steeds een geweldige uitgangspositie om over twee weken, 25 september, thuis in de Grolsch Veste de volgende ronde te halen.

Piteå IF DFF 0-1 Brøndby
Göteborg  1-2 Bayern München  Loes Geurts en Lineth Beerensteyn speelden beiden een hele wedstrijd mee.
Vllaznia  0-1 Fortuna
Chertanovo   0-1 Glasgow City
Mitrovica  0-10  Wolfsburg  Dominique Bloodworth speelde hele wedstrijd mee
Minsk  1-0 Zürich