post

Oranje | EK-duels vrouwen onder 19 live bij de NOS

Benieuwd naar de Vivianne Miedema of Daniëlle van de Donk van de toekomst? Dan heb je geluk! De NOS zendt namelijk de EK-wedstrijden van Vrouwen onder 19 live uit via NOS.nl/sport.

De Oranjetalenten beginnen morgen (dinsdag 16 juli) aan hun EK in Schotland met een wedstrijd tegen Noorwegen. De aftrap van het duel is om 17.00 uur. Drie dagen later, op vrijdag 19 juli staat het treffen met Frankrijk op het programma. Dat duel begint eveneens om 17.00 uur. Tot slot wacht de confrontatie met Schotland, het gastland. Die wedstrijd wordt gespeeld op maandag 22 juli en begint om 19.15 uur. Alle wedstrijden zijn live te bekijken bij de NOS, via NOS.nl/sport. Dat geldt dus ook voor een eventueel vervolg in de halve finales.

‘Moeten in topvorm zijn’

KNVB-coach Jessica Torny kijkt uit naar de ontmoetingen, zo vertelde ze al eerder. “Tegen een gastland spelen is altijd leuk. De sfeer rondom deze wedstrijden brengen wat extra’s. Het is goed voor onze speelsters om hiermee te leren omgaan. Noorwegen is een erg sterke en goed voetballende ploeg, zij kunnen het ons zeker moeilijk maken. Tegen Frankrijk hebben we recent niet gespeeld, dit team zullen we de komende periode dus nog extra moeten analyseren. Wel is Frankrijk op papier natuurlijk een niet te onderschatten tegenstander. Al met al zullen we in topvorm moeten zijn om deze landen te verslaan.”

Schotland is de organisator van het EK 2019 voor Vrouwen onder 19 jaar. Het EK wordt gehouden van 16 tot en met 28 juli. Aan het toernooi doen acht landen mee, waarbij Schotland als gastland automatisch gekwalificeerd is. Het EK voor vrouwen onder 19 wordt sinds 1998 jaarlijks georganiseerd door de UEFA.

Programma Nederland

Datum Aanvang Wedstrijd Locatie
Dinsdag 16 juli 17.00 uur Noorwegen – Nederland Firhill Stadium, Glasgow
Vrijdag 19 juli 17.00 uur Nederland – Frankrijk Saint Mirren Park, Paisley
Maandag 22 juli 19.15 uur Nederland – Schotland Saint Mirren Park, Paisley

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.