WK | Marta doet emotionele oproep na uitschakeling door Frankrijk

Voor de tweede opeenvolgende FIFA Wereldbeker Dames werd Brazilië uitgeschakeld in de 1/8 finale.
Ondanks het vroege vertrek en het gebrek aan financiering van het land voor de sport, blijft de grootste vrouwelijke voetbalspeler van Brazilië optimistisch over de toekomst.

Meteen na  het 2-1 verlies van zondag tegen Frankrijk , gaf Marta zesmaal FIFA Wereldspeler van het Jaar een inspirerende toespraak voor elk jong meisje in haar land.

Wil meer,’ zei Marta. ‘Train meer. Zorg meer voor jezelf. Wees klaar om 90 plus 30 minuten te spelen. Dit is wat ik van de meisjes vraag. Er zal geen Formiga voor altijd zijn. Er zal nooit een Marta zijn. Er zal geen christen zijn. Het damesspel hangt van jou af om te overleven. Dus denk daar maar eens over na. Meer waarde. Huil in het begin, zodat je uiteindelijk kunt glimlachen.

Zoals Marta al zei, is een groot deel van de selectie van Brazilië voorbij zijn hoogtepunt. Marta en Cristiane zijn twee van de meest talentvolle internationale spelers, maar zijn respectievelijk 34 en 33. Met 41 is Formiga de oudste speler die meedoet aan een Wereldbeker en de eerste die in zeven verschillende Wereldbekers speelde.

Meer zorg dan het verouderingsrooster is echter het gebrek aan aandacht en financiering van Brazilië  aan het vrouwenteam . Ondanks de tweede plek in 2007, krijgt het damesteam een ​​minuscuul deel van de middelen die het goed ingerichte mannenteam ontvangt. Vrouwenteams over de hele wereld vechten voor gelijke beloning en behandeling , en Brazilië is daarin geen uitzondering.

De vroege exit van de Brazilianen was misschien niet de finish die ze wilden, maar ze hebben laten zien dat er veel interesse is in het damesteam. Met het WK op de basiskabel hebben de wedstrijden in Brazilië enorme kijkcijfers getrokken die liepen op van 19,7 miljoen kijkers en bereikten een piek van bijna 26,99 miljoen kijkers.

Ze moeten harder trainen en meer doen als ze willen winnen. „Ik ben er niet voor eeuwig, het vrouwenvoetbal is van jullie afhankelijk. Denk daaraan en waardeer het meer”, sprak de 33-jarige Marta met de tranen in haar ogen na de 2-1-nederlaag tegen gastland Frankrijk in de achtste finales.

soccer, marta, brazil, france, 2019 women's world cup, wire

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.