post

Zaal | TPP Rotterdam zaal kampioen van Nederland na drieluik

Vanavond in een zeer druk bezocht Topsport centrum Rotterdam, naast het Feyenoord stadion de Kuip, was de derde en beslissende wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Zaalvoetbal tussen TPP Rotterdam en Drs. Vijfje uit Groningen.

Uit in Groningen won TPP met 0 – 3, de tweede wedstrijd werd in Rotterdam gewonnen door Drs. Vijfje met 0 – 4, de beslissende derde wedstrijd werd vanavond gespeeld wederom in Rotterdam omdat TPP hoger in de competitie eindigde dan Drs. Vijfje.

De eerste helft was duidelijk voor Drs. Vijfje, de aanval werd constant opgezocht en met een degelijke  Vesna Voltrop in de verdediging was het TPP die onder druk bleef staan, alleen werd de aanval gekozen na de lange bal van achteren.
Ook de verdediging van TPP stond als een huis, Suzanne Bakker-Zadelhoff hield als een ware kapitein haar verdediging staande op de vele aanvallen van Drs. Vijfje. Ruststand bleef ook op 0 – 0 staan.

De tweede helft een aanvallender TPP, er kwam meer ruimte en de combinaties naar voren liepen nu wel goed.
De wedstrijd leek uit te lopen naar een penalty reeks, maar een paar minuten voor einde was het toch Jennifer Oliveira die met een schot van de tweede lijn de keepster van Drs. Vijfje wist te passeren.

Een zenuwslopende laatste 4 minuten ging daarop in, Drs Vijfje ging regelmatig met 5 veldspeelsters het veld in om de gelijkmaker te scoren.
Aan beide kanten kwamen als nog goede kansen, maar er werd niet meer gescoord.
Een zeer blije Sharon Zadelhoff- Bakker kon eindelijk haar energie kwijt en was door het dolle van blijdschap.

Na afloop werden de speelsters van Drs Vijfje netjes bedankt door KNVB manager vrouwenvoetbal deelde de medailles uit en daarna was het de beurt aan TPP om de schaal in ontvangst te nemen.

Foto’s : ®Johan Meijboom