post

Transfer | Beloften Feyenoord gaat gestalten vormen

Feyenoord is momenteel bezig met zijn Beloften Team op te zetten.
Over een kleine 2 weken wordt de nieuwe selectie bekend gemaakt welke in de Beloften competitie gaat spelen.

Dat de naam Feyenoord aantrekkingskracht heeft weten we allemaal, onder andere Vivianne Miedema heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze ooit bij Feyenoord wil gaan spelen.  Zover is ze nog lang niet, maar dat het gaat gebeuren is in de nabije toekomst wel mogelijk.

Feyenoord gaat komend seizoen geen team erbij krijgen, de huidige MO16/MO17 wordt de nieuwe Beloften.
Verder blijven naast de beloften ook nog  twee teams spelen, de huidige JO13M en de JO15M.

Feyenoord en Excelsior Barendrecht zijn beiden 2 seizoenen geleden begonnen met vrouwenvoetbal, Excelsior Barendrecht begon direct met eredivisie vrouwen, Feyenoord begon met 2 jeugdteams en zou elk jaar met 1 team uitbreiden omhoog tot aan het niveau eredivisie.
Manon Melis is sinds de start de uitvoerende kracht achter de oprichting van het vrouwenvoetbal bij Feyenoord.

De eerste mooie transfer maken we nu bekend, Renee Zoutewelle gaat overkomen van Excelsior Barendrecht naar de Beloften van Feyenoord.
De 19 jarige Renee Zoutewelle komt uit Rozenburg, daar begonnen met voetballen bij de plaatselijke VV Rozenburg en na de D1 vertrokken naar Excelsior Maasluis waar ze met de jongens tot aan de C1 in de derde divisie speelde.
Vervolgens naar Jong ADO Den Haag overgestapt waar nog in de Topklasse werd gespeelden, opgevallen bij de andere Excelsior in Rotterdam waar ze aan de eredivisie kon proeven.

Renee zelf over deze toch wel opmerkelijke transfer, „Het is voor mij een meisjes droom die uitkomt aangezien ik vroeger altijd al zij dat ik bij Feyenoord wilde spelen maar dit moesten mijn ouders uit mijn hoofd praten, omdat toen niet mogelijk was. Nu vind ik het dus super mooi om voor deze super mooie club waar ook fan van ben om voor te spelen”.

Waar ook veel meisjes en vrouwen over dromen mag Renee nu werkelijk gaan doen, voetballen bij Feyenoord.
„Ik zie het ook als een mooie stap om mijzelf weer verder te ontwikkelen en hopelijk veel minuten te mogen maken in het mooie shirt”.”Ik kan van Manon Melis en ervaren trainers nog veel leren”.

Binnenkort meer…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.