post

Topklasse | Vrouwen RVVH van de mat gespeeld door aanstaande kampioen DTS Ede

Met zelfvertrouwen begonnen de vrouwen van RVVH tegen het nog ongeslagen DTS Ede. De heenwedstrijd werd tenslotte met slecht 1-0 verloren.  Het vertrouwen duurde slechts 26 minuten. Vanaf dat moment speelde DTS als de ware kampioen van de vrouwen topklasse.  Met 1-7 werden de Ridderkerkse vrouwen van de mat gespeeld en koerst DTS af op weer een kampioenschap op het hoogste amateurniveau.

De vrouwen van RVVH beleven een prima seizoen in de topklasse. De resultaten zijn  nog wat wisselvallig maar het Ridderkerkse team lijkt zich te handhaven op het hoogste amateurniveau. Dat DTS een tegenstander van fortmaat is, wisten de Ridderkerkse vrouwen op voorhand maar gezien het resultaat in Ede hoopte het team op een verrassing. Die leek er ook te komen toen Viviane Verheijen in 11e minuut de score opende voor RVVH.  DTS raakte echter niet van de kook door de vroege tegentreffer en bleef heel geduldig voetballen.

In de 20e minuut kwam de koploper op gelijke hoogte door een treffer van Sofie Houba.  Vanaf dat moment was DTS de bovenliggende partij al kreeg RVVH nog wel kansen. Daphne van Kruistum bracht de 1-2 op het scorebord  en nog voor rust mocht Willeke Pater de 1-3 aantekenen.  Na rust was RVVH geen schim meer van het team dat de eerste helft DTS van repliek kon dienen.

Vier minuten na rust was het weer Willeke Pater die  het Ridderkerkse net wist te vinden. In de 70e minuut voltooide Willeke Pater haar hattrick door fraai de 1-5 te scoren. DTS zal haar missen volgend seizoen als zij haar kicksen aan de wilgen heeft gehangen.

RVVH probeerde de rug te rechten en ging op zoek naar een tweede treffer. De vrouwen van DTS waren te zeker van hun zaak om dat te laten gebeuren.  De aanvalsdrift van de Hercules vrouwen gaf nog meer ruimte voor de Gelderse vrouwen. Ilse van der Zande greep haar kans en de 1-6 was een feit.  Het slotakkoord was voor de vrouw van de wedstrijd die haar vierde goal mocht vieren, Willeke Pater.

DTS zal dit seizoen de slingers ophangen en de schaal in ontvangst nemen, RVVH zal blijven strijden voor de titel ‘best of the rest’ achter de top vier in de Topklasse.