post

Oranje | Vrouwen onder 19 2 keer actief in Saint Mirren Park bij EK Schotland

Oranje onder 19 zal tijdens het EK twee keer actief zijn in het Saint Mirren Park in Paisley. De ploeg van KNVB-coach Jessica Torny ontmoet in het stadion van St. Mirren FC eerst Frankrijk en drie dagen later het thuisland.

Vrouwen onder 19 begint het EK op dinsdag 16 juli met een wedstrijd tegen Noorwegen. Dat duel zal worden gespeeld in het Firhill Stadium in Glasgow, normaliter de thuishaven van de Schotse club Partick Thistle FC. Het treffen begint om 17.00 uur Nederlandse tijd.

Saint Mirren Park

Na het duel met Noorwegen ontmoet Onder 19 drie dagen later (vrijdag 19 juli) eerst Frankrijk in het Saint Mirren Park. Net als het eerste duel wordt ook nu om 17.00 uur Nederlandse tijd afgetrapt. De groepsfase wordt afgesloten met een ontmoeting met het thuisland op maandag 22 juli. Om 19.15 uur wordt er afgetrapt. Mocht Onder 19 de halve finales bereiken, dan komt de ploeg op donderdag 25 juli weer in actie. De finale staat gepland op zondag 28 juli.

Het EK wordt gehouden van 16 tot en met 28 juli. Aan het toernooi doen acht landen mee, waarbij Schotland als gastland automatisch van deelname was verzekerd. De overige zeven landen plaatsten zich via twee kwalificatieronden. Het EK voor vrouwen onder 19 wordt sinds 1998 jaarlijks georganiseerd door de UEFA.

Bondscoach Jessica Torny Oranje O19

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.