post

Eredivisie | Ajax heeft een nieuwe trainer voor komend seizoen

Danny Schenkel is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van de Ajax Vrouwen. De oud-speler van onder andere Sparta Rotterdam en Willem II tekende een contract dat ingaat op 1 juli 2019 en een looptijd kent van 1 jaar.

Schenkel (Amsterdam, 1 april 1978) volgt Benno Nihom op, die aan het eind van het seizoen vertrekt bij Ajax Vrouwen. Dit seizoen is Schenkel hoofdtrainer bij VV Zwaluwen, uitkomende in de Hoofdklasse A. Daarvoor was hij 3 seizoenen coach van de Bussumse amateurclub BFC.

Actieve loopbaan afgesloten op de Toekomst
De voormalige verdediger speelde voor zijn trainersloopbaan bij Telstar, Sparta, Willem II en AEK Larnaca. Nadat hij gestopt was met betaald voetbal eindigde hij zijn loopbaan bij de Zaterdagamateurs van Ajax, de club waar hij ook ooit in de jeugdopleiding speelde.

Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal van Ajax, is blij met de aanstaande komst van Schenkel. “We denken dat hij Ajax Vrouwen veel te bieden heeft. Als ras-Amsterdammer en oud-speler van de jeugdopleiding en de Zaterdagamateurs kent Danny de club en filosofie goed. Hij heeft een duidelijke trainersvisie en ik heb er vertrouwen in dat het team met hem aan het roer de stijgende lijn van de afgelopen jaren door kan zetten.”

Schenkel is getrouwd met Loïs Schenkel, de huidige aanvoerder van de Ajax Vrouwen. Zij kondigde eerder deze week aan na dit seizoen te stoppen met voetballen, om zich op andere dingen te richten.

Bron en foto: Ajax.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.