post

PSV start met beloftenteam voor vrouwen

Team foto KNVB Talententeam ( John Foederer)


PSV start komend seizoen met een beloftenteam voor vrouwen. Dat meldt de club maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie. PSV neemt de licentie over van het CTO Talent Team Zuid van de KNVB. Het beloftenteam van PSV Vrouwen gaat uitkomen in de beloftencompetitie van de bond.

Professionalisering
“Dit is een belangrijke stap in de ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal in het zuiden van Nederland”, zegt Sandra Doreleijers, manager PSV Vrouwenvoetbal. “En dat geldt ook voor de ontwikkeling en professionalisering van de vrouwentak binnen PSV”, vervolgt ze. “De club biedt regionale talenten de mogelijkheid een opleiding volgens de visie en richtlijnen van PSV te volgen. Hierdoor komen deze talenten eerder in aanraking met het vaandelteam, PSV Vrouwen, waardoor de kans op doorstroming ook wordt vergroot.”

Trots  
PSV-directielid Peter Fossen, sinds 2012 eindverantwoordelijke voor het vrouwenvoetbal binnen de club, vindt de entree van het beloftenteam passen bij de kernwaarden van PSV. “Bij de mannen is de jeugdopleiding en bijbehorende doorstroming naar het eerste elftal één van de belangrijkste aders van de club. Het is niet meer dan logisch dit ook in de vrouwentak van PSV te integreren. Als club zijn we trots op deze volgende stap voor het vrouwenvoetbal.”

Doorstroming  
De afgelopen seizoenen zijn reeds elf talentvolle speelsters vanuit een CTO-opleidingsteam naar PSV Vrouwen doorgestroomd. Onder hen selectiespeelsters als Naomi Pattiwael, Kayleigh van Dooren en Janou Levels. “De KNVB heeft de afgelopen jaren heel goed werk verricht in het opleiden en laten doorstromen van talentvolle meiden naar de clubs in de Eredivisie Vrouwen”, zegt Doreleijers. “De tijd is gekomen dat talentvolle meiden nu ook de kans krijgen om zich bij een topclub als PSV te ontwikkelen.”
Bron: PSV.nl

3 thoughts on “PSV start met beloftenteam voor vrouwen

  1. Gefeliciteerd PSV met deze goede beslissing. Nu hopen dat de rest van de BVO clubs dit voorbeeld gaan volgen want alleen dan kan het niveau in het nederlands meisjes/damesvoetbal omhoog gaan. Er loopt nog zoveel talent rond op onze velden.

    Gr. Minggus Wenno

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.