Speelronde nummer 13 voor de eredivisie vrouwen

Vrijdagavond 7 december is speelronde nummer 13.

sc Heerenveen vs PEC Zwolle 
VV Alkmaar vs Ajax
FC Twente – ADO Den Haag
Excelsior Barendrecht vs PSV

December is een zeer drukke maand voor alle teams, 3 wedstrijden in de komende 8 dagen zal een flinke slijtage slag worden.
Gaan de grote clubs met een bredere selectie hier voordeel uithalen of hebben deze het ook zwaar?
Elke wedstrijd is nu erop of eronder.

sc Heerenveen tegen PEC Zwolle is een wedstrijd die erom gaat om uit de gevaren zone te komen, de winnaar heeft nog kans om aan te sluiten bij de bovenste 5 van de competitie.
Heerenveen won de uitwedstrijd met 0 – 3 bij PEC Zwolle, Danique Ypema en Dayna Schra scoorden daar hun tot nu toe enige goal, misschien dat daar weer verandering in gaat komen.
PEC Zwolle is slecht te peilen dit seizoen, tegen toppers winnen en van te verwachten overwinningen gaan de punten naar de tegenstanders.

De streekderby tussen VV Alkmaar en Ajax gaat ook een mooie worden, Alkmaar is weer in vorm en won bij de laatste 5 wedstrijden alleen niet van PSV. Bij Ajax verloor VV Alkmaar eind september met 2 – 0.
Ajax heeft het heel zwaar, won afgelopen week met veel moeite van ADO Den Haag en daarvoor van Excelsior Barendrecht en Achilles’29 . De verwachting is wel dat Ajax de vorm weer te pakken heeft en met 3 punten naar huis terug gaat.
Ook loopt spits Ellen Jansen een beetje achter op de topscoorderslijst, gaat Ellen weer scoren?

De topper deze vrijdag is de wedstrijd tussen FC Twente en ADO den Haag. FC Twente wil uiteraard voor het kampioenschap gaan en ADO Den Haag heeft in ieder geval gezegd voor de kampioenspoule te gaan, maar uiteraard gaat Arend Regeer ook stilletjes voor het kampioenschap natuurlijk.
ADO Den Haag staat nu 2 punten achter op FC Twente, maar heeft nog 1 wedstrijd tegoed. De winnaar van dit duel zal in ieder geval degene zijn die de aanval op PSV het beste kan inzetten. Een gelijkspel zal voor beiden niet voordelig uitvallen.

PSV vrouwen gaat met topscoorster Katja Snoeijs richting Barendrecht, helaas niet in het stadion maar op het slecht belichte veld van bvv Barendrecht.
Vorig jaar was het de allereerste wedstrijd voor Excelsior-Barendrecht en trainer Sander Luiten zal zich dat nog heel goed herinneren.

PSV heeft dit seizoen alleen nog maar punten laten liggen tegen FC Twente…

Achilles’29 heeft deze vrijdagavond vrijaf.

Een mooie competitie ronde gewenst voor iedereen, en steun zoveel mogelijk je favoriete team en kom naar de velden !!
De stand per 6 december vind je hier

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.