Via de website Goalonline kan worden gestemd op diverse categorieën.
Buiten diverse mannelijke voetbal keuzes kan er ook worden gestemd op de beste speelster van de Eredivisie jaar 2018.

Katja Snoeijs ( VV Alkmaar/ PSV )
Desiree van Lunteren ( Aajax / Freiburg )
Babiche Roof ( PEC Zwolle )

Eldenia MO17 stelt teleur in een kansloze derby

Vooraf werd deze wedstrijd van zaterdag 11 november aangekondigd als de Gelderse derby uit de 4e divisie Dames;
het hooggeplaatste Eldenia Mo 17 uit tegen het jonge, talentvolle team van Sportclub Woezik.
Voor de in grote getale meegereisde Eldenia supporters werd het jammer genoeg al snel een teleurstellende middag .
Vanaf het begin waren de Eldenia meiden niet in hun normale doen en werden ze op alle fronten afgetroefd.
Woezik toonde niet alleen meer passie en strijdlust, ze speelden ook beter.
Een compact middenveld waar hun aanvoerster Gabriëlla kon heersen en een zeer dreigende voorhoede met de uitblinkende spits Tessa (9).
Niet voor niets heeft Woezik de meeste goals gemaakt in deze competitie.
Eldenia had daar tegenover bar weinig in te brengen.
Daarbij opereerde de achterhoede onwennig en onzeker, kon het middenveld de bal niet in de ploeg houden en was de voorhoede de gehele wedstrijd onzichtbaar.

Dat het Eldenia team niet op volledige oorlogssterkte was door een tweetal afzeggingen en blessures mag voor deze grote selectie geen excuus zijn. Was de druk voor sommige meiden dan te groot of zijn een aantal niet 4e divisie waardig? Een harde conclusie. Maar na een ontluisterende eerste helft mocht Eldenia van geluk spreken dat het slechts met een 2-0 achterstand ging rusten.
Goals die in een mum van tijd ook nog eens vielen door persoonlijke fouten.
Buitenkansjes die aan de sterke voorhoede van Woezik wel zijn besteed.
1-0 Anouk; 2-0 Tessa. De enige dreiging de Eldenia daar tegenover kon stellen waren een aantal onschuldige afstandschoten van Jeleaugh.

In de tweede helft, na een peptalk en enkele omzettingen in het team van trainer Tony Versluis, kwamen de Eldense meiden iets beter in hun spel. Zowaar kon Fay als middenvelder de Woezik keepster testen met een hard geplaatst schot.
En juist op het moment dat de strijd leek te kantelen en het Eldenia spel de overhand begon te krijgen viel de goal, weer door persoonlijke fouten, aan de overkant. 3-0 Rachel.
Toen na onzeker ingrijpen van de totale achterhoede bij een corner ook nog de 4-0 van Renske viel was de wedstrijd beslist.
Tien minuten voor tijd werd spits Fabie, na enkele weken blessureleed, eindelijk gebracht. En ging Isis een linie terug naar het middenveld. Wonderwel pakte deze keuze goed uit en wist Eldenia in de slotfase de uitslag met twee doelpunten nog iets draaglijker te maken.
Met name de laatste goal van Jeleaugh was fraai na een slijtende pass van Tessa Koopman.

De 4-1 was van Bridget na een kluts met Solange.
Een prachtig afstandschot van Isis, ternauwernood gepareerd door de sterk optredende Woezik keepster, ging daaraan vooraf.
Eldenia zal volgende week in de thuiswedstrijd tegen V.V. De Meern om de tweede plaats in de competitie geheel anders voor de dag moeten komen. Trainer Tony zal komende dagen de handen vol hebben om na deze afstraffing het team weer op rit te krijgen..!
Een hele klus om de noodzakelijk passie weer terug te krijgen en de angst voor de bal te doen verdwijnen.
Wellicht kan hij nog dan nog te rade gaan bij Eric Meijers, de oud trainer van Achilles’29.
Als geen ander weet hij hoe je het ‘Honey for the bal’ weer terugkrijgt.
Zie daarvoor de documentaire ‘Voetbal is Oorlog’.

Tenslotte nog een groot compliment aan de meiden van V.V. Woezik. Met dit jonge talentvolle team lijken ze nu al de juiste selectie voor het volgende seizoen te hebben.

Een aantal oefenduels welke dit weekend zijn gespeeld.

Ajax – KAA Gent 3  -1
Doelpunten makers bij Ajax:  Eshley Bakker, Lucie Akkerman en Vita van der Linden.

BV Cloppenburg – FC Twente 0 – 9
Doelpuntenmakers: Kaily Orriens 2X, Nina Stapelfeldt 2X, Jassina Blom, Anne Bhagerath, Bente Jansen, Anna Hightower, Myrthe Moorrees

SV Meppen – PEC Zwolle 1 – 3
Doelpuntenmakers: Maxime Bennink, Babiche Roof en Bonita Theunissen

post

Publiek en vrouwen Drachtster Boys/HR Piping winnaar tegen Drs. Vijfje VR1

Het toch weer talrijk aanwezige publiek in de SNIJ Noordhal was de afgelopen
thuiswedstrijden niet echt verwend maar daar kwam verandering in tijdens de wedstrijd
tegen Drs. Vijfje VR1. Vanaf de start van de wedstrijd werd er door de Drachtster vrouwen
volop druk gezet wat leidde tot verwarring in de defensie van de studentes uit Groningen.
Uiteindelijk leidde dat dan ook in de 5 e minuut tot de 1-0. Een lange uitgooi van keepster
Anna Reitsma bereikte Aafke de Hoek die de bal op een gelukkige wijze via haar buik in het
Groningse doel werkte.

doelpunt vieren vlnr Jessie Prijs, Aruni Westerhout-Slagter, Aafke de Hoek, achtergrond Tjitske Sikma

In de 13 e minuut was het tijd voor Jessie Prijs. Eerst werkte ze de bal nog naast het doel maar
nog geen minuut later was het wel raak en verraste ze keepster Karin Luchies met een
geplaatst schot in de verre hoek; 2-0. Ook de vrouwen van Drs. Vijfje (o.l.v. coach Teuny
Bosma) deden van zich spreken.

Ex-DFT keepster Teuny Bosma nu coach Drs.Vijfje

Ze zetten wat meer druk naar voren en ze kregen kansen
echter de verdediging van de Drachtster vrouwen, onder leiding van Anna Reitsma, hield
stand. De beste kansen waren uiteindelijk nog voor de thuisploeg die de 3-0 scoorde nadat
de verdediging van Drs. Vijfje enigszins warrig reageerde. Aruni Westerhout scoorde de 3-0
wat tevens de ruststand werd.
De 2 e helft was meer spannend dan mooi. Drachtster Boys/HR Piping deed het iets rustiger
m.b.t druk zetten en de Groningse vrouwen wilden wel maar kwamen er niet goed
doorheen, behalve een schot op de paal van Yvonne Veenstra, een lob van Arte Brueren en
een schot van aanvoerdster Sharon Lutmer dat wel doel trof; 3-1. In de rest van de wedstrijd

kwam de overwinning van Drachtster Boys/HR Piping niet meer in gevaar. Eindstand 3-1 en
DFT kan weer aansluiten bij de middenmoot.

Volgende week speelt Drachtster Boys/HR Piping VR1 in Apeldoorn tegen Futsal Apeldoorn
en de week daarna thuis tegen Avanti/ontdekhetwad VR1
Geel: Sieta de Vries

Selectie Drachtster Boys/HR Piping: Anna Reitsma, Anita Vellema, Aafke de Hoek, Rianne
Mulder, Marleen Reenders, Aruni Westerhout, Tjitske Sikma, Lisanne Kempe, Jessie Prijs,
Esra van der Heide en Sieta de Vries.
Selectie Drs.Vijfje: Karin Luchies, Tessa Peters, Tessa Spijker, Vesna Veltrop, Sharon Luttmer,
Annebel ten Broeke, Yvonne Veenstra, Arte Brueren, Laura de Groen en Mireille Koster.

Foto’s Tibbesma Fotografie

post

Vrouwen RVVH ontsnappen aan blamage

Trainer Andrew Thomas had er voor gewaarschuwd, onderschatting.  Het nog puntloze  SC Woezik, de tegenstander van RVVH vandaag, had niets te verliezen. Die combinatie maakte er uiteindelijk een spannende wedstrijd van waar Woezik er nog met de overwinning vandoor leek te gaan. Het was uiteindelijk toch RVVH dat aan het langste eind trok.

Op een voor RVVH vreemde tijd, vijf uur ’s middags, moest het aantreden tegen SC Woezik. Woezik, een zondagvereniging, heeft bij de KNVB bedongen dat zij ook uit om vijf uur spelen. Bij RVVH zorgde dit voor een logistiek probleem. Dankzij overuren bij de Ridderkerkse vrijwilligers waren , veld, kleedruimtes en clubhuis beschikbaar voor de speelsters en de vele supporters.

Al kort na het begin was duidelijk dat dit een lelijke wedstrijd zou worden. Woezik had de strijdbijl opgegraven en speelde ‘de dood of de gladiolen’.  RVVH wilde verzorgd voetbal op de mat leggen maar ging mee in het spel van Woezik. Dat betekende matig voetbal, veel overtredingen en blessures. Daar aan toegevoegd een scheidsrechter die, en hij was niet de eerste dit seizoen, vrouwenvoetbal onderschatte, zorgde voor een draak van een wedstrijd.

Het was RVVH dat de score opende in de 14e minuut na een prachtige pass van Lisanne van Gelder die in de loop van Sharella Hunt kwam.  Hunt wist wel raad met die kans en scoorde de 1-0.  RVVH was veruit de betere ploeg.  Er was een corner voor nodig van Viviane Verheijen om de marge te verdubbelen. Alyssa Dijkstra kopte de voorzet achter keepster Wagenvoort.  Ondertussen had Woezik al twee gele kaarten opgelopen. Dat aantal zou nog verder oplopen tot vijf. De scheidsrechter van dienst had moeite om het strijdtoneel te volgen en compenseerde dat in totaal met zeven gele kaarten.

Na rust was het Woezik dat besloot ongenuanceerd de strijd aan te gaan. Larissa Boelders schoot de aansluitingstreffer binnen waar de scheidsrechter af had moeten blazen voor een zware overtreding. Een heuse elleboogstoot schakelde centrale verdedigster Celine Bruens uit waardoor Woezik voor de vrij keeper kon komen.

De Wijchense speelsters kregen door de aansluitingstreffer nog meer energie.  RVVH wist even niet meer hoe te voetballen en verloor steeds vaker de duels. Lara Kasbergen maakte van deze verwarring gebruik en tekende de gelijkmaker aan. Het leek er op dat Woezik haar eerste punt zou pakken, misschien wel drie.  RVVH  keepster Lisette Snel voorkwam echter de voorspong voor Woezik met een fantastische redding. Uiteindelijk was het RVVH dat de winst toch  nog naar zich toe trok doordat invalster Fu-sang Pott alert reageerde op een bal die dramatisch werd verdedigd door Woezik en door de keepster slecht werd verwerkt.  Pott wist de bal in de korte hoek te werken.

Na deze goal in de 78e minuut bleef Woezik strijden voor een punt. Het werd gesterkt door de scheidsrechter die in totaal zeven minuten blessuretijd toevoegde aan de wedstrijd. De inzet van de Wijchenaren mocht echter  niet meer baten.  RVVH won verdiend  maar moeizaam met 3-2.  De opluchting in het Ridderkerkse kamp was groot, de teleurstelling bij Woezik begrijpelijk.