post

Oranjevrouwen naar Utrecht voor beslissende play-offronde tegen Zwitserland

Stadion Galgenwaard, de thuishaven van FC Utrecht, is het decor voor het thuisduel van het Nederlands vrouwenelftal in de beslissende play-offronde tegen Zwitserland. De thuiswedstrijd wordt op vrijdag 9 november gespeeld en start om 20.00 uur. Vier dagen later, op dinsdag 13 november, staat in het LIPO Park in Schaffhausen de return van het tweeluik op het programma. De aftrap van deze wedstrijd is om 19.00 uur.

De voorverkoop voor het thuisduel start voor Oranje ClubCardhouders op woensdag 17 oktober om 12.00 uur. De reguliere kaartverkoop begint op vrijdag 19 oktober, eveneens om 12.00 uur. Meer informatie hierover is te vinden op onsoranje.nl.

De Oranjevrouwen speelden 22 keer eerder tegen Zwitserland. De eerdere ontmoetingen eindigden vijf keer in een gelijkspel, vijftien keer in een overwinning voor Nederland en twee keer in een overwinning voor de Zwitsers. De laatste ontmoeting vond plaats op 2 maart 2016. In de strijd om kwalificatie voor de Olympische Spelen won Nederland met 3-4 van Zwitserland.

De winnaar van deze laatste play-offs plaatst zich voor het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. Het WK vindt van 7 juni tot en met 7 juli 2019 plaats in Frankrijk. In totaal nemen 24 landen deel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.