Achilles’29 zonder trainer, Cieraad stapt op

Marck Cieraad is opgestapt als trainer van het vrouwenteam van Achilles’29. Een ‘verschil van inzicht’ en niet nagekomen afspraken zijn de belangrijkste redenen voor de breuk.

De trainer van de eredivisieploeg werkte sinds afgelopen mei op vrijwillige basis en onderhandelde al maanden over een nieuw contract. Dit weekeinde was de maat vol voor de 28-jarige Brabander.

Afbeeldingsresultaat voor Marck Cieraad

Onvoldoende middelen

,,De middelen die ik aangereikt kreeg, waren voor mij onvoldoende”, stelt Cieraad. ,,Ik had het gevoel dat ik de speelsters tekort deed. Ik baal er verschrikkelijk van dat ik ze nu achter moet laten. De enige reden dat ik er nog werkte, waren de speelsters.”

Cieraad was sinds het begin van dit jaar coach bij het vrouwenteam. Na het faillissement van de bv, begin januari, volgde hij Robert de Pauw op. Daarvoor was hij een half jaar trainer van het beloftenteam bij de mannen.

‘Lastige situatie’

Voorzitter Pjotr van der Horst stelt in een korte reactie het vertrek van Cieraad te betreuren. ,,De club verkeert in een lastige situatie, daardoor kwamen we er gewoon niet uit”, zegt hij. ,,Ik wil Marck bedanken voor zijn inzet voor de club.”

De vrouwen van Achilles staan na drie wedstrijden puntloos onderaan in de eredivisie. De eerstvolgende wedstrijd is pas op vrijdag 12 oktober, thuis tegen ADO Den Haag.

Rechtszaak

Achilles verkeert nog altijd in financieel zwaar weer. De club dreigt failliet te gaan, bleek vorige week tijdens de rechtszaak van ex-trainer Arno Arts.


Bron: Gelderlander

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.