post

ADO Den Haag geeft tegen Ajax zege op laatste moment uit handen

De vrouwen van ADO Den Haag hebben zondag in de blessuretijd tegen Ajax een 2-0 voorsprong uit handen gegeven.
In het Cars Jeans Stadion werd het 2-2.
ADO den Haag begon zeer sterk aan de wedstrijd en hield Ajax zwaar onder druk wat resulteerde in een snelle goal van de 19 jarige Vicoria Pelova.

Doelpuntenmaakster Victoria Pelova en Chasity Grant vieren de 1 – 0

ADO Den Haag bleef de druk hoog houden op Ajax en kreeg nog een mooie kans via Pia Rijsdijk , maar ook Ajax kreeg met een vrije trap net buiten de 16 meter een mooie mogelijkheid om de score gelijk te brengen, het schot van Kelly Zeeman ging over het doel van Barbara Lorseyd.
Na ruim half uurtje spelen was het weer Victoria Pelova die op aangeven van Marisa Olislagers de bal in de hoek kon schuiven achter keepster Lize Kop van Ajax.

Ajax keepster Lize Kop die hier de bal achter haar in het doel ziet belanden

Helaas voor ADO Den Haag kon Ajax al ruim een minuut later de aansluiting vinden, Marjolijn van den Bighelaar kon profiteren van een rommelige situatie voor het doel van ADO en scoorde de 2-1.
Deze 2-1 score bleef staan tot aan de rust.

Marjolijn van den Bighelaar (Ajax) en Sharona Tieleman (ADO Den Haag)

Na de rust bleef ADO Den Haag verrassend de boventoon aangeven, Victoria Pelova kreeg nog een mooie kans uit een vrij trap net buiten de 16 meter maar ook deze ging over het doel.
Tweede helft was het voor de keepsters een drukke helft, beiden moesten geregeld door de lucht vliegen of in actie komen, maar allemaal in het voordeel voor de keepsters.
De wedstrijd liep voor ADO Den Haag naar een overwinning uit, tot er onverwachts in de blessure tijd een terugspeelbal voor de voeten van de ingevallen Linda Bakker kwam, deze aarzelde niet en kon de bal in de hoek achter keepster Barbara Lorsheyd duwen.

Linda Bakker (Ajax) schiet op goal en scoort de 2 -2, Marjolijn van den Bighelaar erachter

Een enorme opluchting voor Ajax, en een geweldige teleurstelling voor ADO Den Haag.
Na de wedstrijd ook bij beide teams geen vrolijke gezichten te zien op het veld.
Ado pakt zijn eerste punt deze competitie en Ajax staat nu aan kop met 2 wedstrijden gespeeld en 4 punten.
Heerenveen en Excelsior Barendrecht op 3 punten erachter, beiden met 1 wedstrijd minder gespeeld.