Oranje onder 20 ontkomt aan een nederlaag !!

Vandaag werd in Groesbeek op het mooie complex sportpark Zuid van De Treffers tegen Japan O20 gespeeld.
Een basis opstelling met Kop, Duppen, Dijkstra, Nouwen, van Deursen, Weerden, Ypema, Pelova, Pattiwael,Kalma en van Velzen moest weerstand bieden tegen de fysiek zeer sterke meiden van Japan.

Boven VLNR: Caitlin Dijkstra, Danique Ypema, Fenna Kalma, Aniek Nouwen, Jasmijn Duppen, Lize Kop
Onder VLNR: Naomi Pattiwael, Asleigh weerden, Eva van Deursen, Kim van Velzen, Victoria Pelova

Eerste helft gebeurde er zeer weinig aanvallend bij Oranje, slechts 1 echt uitgespeelde aanval viel er te zien.
Japan kwam op voorsprong na een schot die over keeper Liza Kop achter in het doel viel.

De rust en overleg zou hard nodig zijn om het de Japanse vrouwen het lastiger te maken.
Maar ook het beeld in de tweede helft bleef hetzelfde, een sterk Japans team die degelijk aan de bal bleef en makkelijk kon en mocht rondspelen tot ver over de middenlijn.
Na wissels die coach Michel Kreek pas laat doorvoerde werd er beter en met meer pit gespeeld.
Lisa Doorn, Bente Jansen, Quinty Sabajo en Joëlle Smits kwamen het veld in, Joelle in de spits erbij wat gelijk te merken was.
Een overtreding op Victoria Pelova een meter of 2 buiten de 16 meter van het Japanse goal gaf nieuwe hoop. Fenna Kalma en Aniek Nouwen, beiden zeer bekwaam om een goal van deze afstand te scoren stonden voor de bal, de vraag was wie zou hem nemen, Fenna nam de bal en schoot onberispelijk langs de muur en in de linkerhoek langs de 3e Japanse Keepster.

Fenna Kalma scoort de 1-1

Lang bleef die 1 – 1 stand niet staan, nauwelijks 2 minuten later scoorde invalster Fuka Kono de 1- 2 in.
Maar de Oranje motor bleef aanvallen en ook weer geen minuut later kon invalster Joëlle Smits met een fraaie lob de keepster verschalken.

Joëlle Smits scoort de 2-2

De 2 -2 kwam na 4 minuten blessuretijd in de tweede helft niet in gevaar, maar een 3- 2 overwinning zou ook niet verdiend zijn.

Dit was de laatste oefen wedstrijd voor de meiden van Oranje O20 voor het WK gaat beginnen in Frankrijk.