Wedstrijdverslag: PSV - PEC Zwolle | Ronde 14 | Eredivisie Veld 2016-2017

(4 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 23 december 2016

PSV MET RUIME CIJFERS LANGS PEC ZWOLLE
Door Stefan Versteeg

Op vrijdagavond 19.30 uur speelde PSV thuis tegen PEC Zwolle. De nummer vier PSV won gemakkelijk van de de laatst staande Zwollenaren. Het werd maar liefst 6-0.  De ploeg van Nebosja Vuckovic houdt drie punten in huis en verstevigt de vierde positie op de ranglijst.

De eerste 5 minuten bepaalde PEC Zwolle het spel en kwam PSV er nauwelijks aan te pas. PEC Zwolle had de bal en hield goed balbezit. Na 7 minuten wordt Vanity Lewerissa weggestuurd via een goede steekbal, deze wordt echter afgevlagd door de arbitrage. Na deze actie begint PSV pas echt te voetballen.

Tien minuten gespeeld en daar is de 1-0 voorsprong voor PSV. Door schitterend combinatie voetbal scoort Jeslynn Kuipers. De aanval werd opgezet door Lewerissa en Kim Mourmans. Nog geen minuut later breidt PSV de score uit tot 2-0. Kuijpers die een stiekeme steekpass geeft op Nadia Coolen en Coolen stift de bal over de keepster van PEC Zwolle heen.

Twee minuten later krijgt PEC Zwolle een mogelijkheid voor de aansluitingstreffer maar deze gaat ruim naast. PSV verdedigt keurig, de keepster Angela Christ (PSV) doet goed mee en het staat als een huis achterin bij de Eindhovenaren.

Na een klein half uur gespeeld te hebben maakt PSV er 3-0 van. Myrthe Morrees stuurt Yvonne van Schijndel weg, van Schijndel legt hem klaar voor Kuijpers en deze wordt netjes afgerond. PSV op rozen.

Niet veel later wordt het nog erger voor PEC Zwolle. Namelijk 4-0, een scherpe corner van Mourmans en deze wordt binnen gekopt door Lucie Akkerman. PSV valt aan en PEC Zwolle is weinig aan de bal en als ze de bal hebben dan houden ze wel goed balbezit maar daar kochten de Zwollenaren helaas niks voor.

In de rust haalt Vuckovic Vanity Lewerissa en Angela Christ eruit, hier komen Michelle Hendriks en Annerens Tijm voor in de plaats.

Drie minuten na rust komt de stand op 5-0. Wederom een voorzet van Mourmans, deze goal wordt gemaakt door Siska Folkertsma, frommelgoal.

PEC komt er in de tweede helft niet aan te pas en PSV speelt toch wel een beetje met de handrem erop. Na 51 minuten wordt de eindstand bepaalt door Kuijpers, ze onderschept een bal van de keepster en laat de bal in de goal rollen. Jeslynn Kuijpers maakt haar derde doelpunt voor PSV.

PSV pakt drie punten bij een zakelijk en vermakelijk duel en verstevigt de vierde positie.

Wedstrijd: PSV - PEC Zwolle (6-0)
Datum: Vrijdag 23 december 2016
Betreft: Speelronde 14 - Eredivisie Vrouwen
Locatie: De Herdgang - Eindhoven

Scheidsrechter: Richard Kroesen
Assistent-scheidsrechter: Jan Koendenrink en Johan Dijkman
4e official: Remon Tulen
Aantal toeschouwers:  Niet bekend