Wedstrijdverslag: Ajax - PEC Zwolle | Ronde 8 | Eredivisie Veld 2015-2016

(0 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 16 oktober 2015
Aanvangstijd: 19:30 u

Magere zege Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben het thuisduel met PEC Zwolle met 1-0 gewonnen. Invalster Mandy Versteegt was met haar doelpunt in de 62e minuut het goudhaantje. Dankzij de zege blijft Ajax koploper in de Eredivisie.

De Ajax Vrouwen hadden in de eerste helft geen kind aan PEC Zwolle. Het enige dat de ploeg te verwijten viel, was dat geen enkele van de vijf (!) opgelegde kansen werd benut. De kansenregen begon na een aftastend begin in de twaalfde minuut. De veelvuldig dreigende Marlous Pieëte zette knap voor vanaf links waar Inessa Kaagman de bal over kopte. Een minuut later kwam Chantal de Ridder vrij voor keepster Nadja Olthuis van PEC Zwolle. De rechtsbuiten schoot met links naast. Weer een minuut later verdiende een fraaie aanval via Eshly Bakker en Pieëte een beter lot dan het schot naast het doel van Desiree van Lunteren.

Ontmoedigen liet Ajax zich niet door het gebrek aan scherpte voor het doel. Met vereende krachten bleef de ploeg van trainer Ed Engelkes met verzorgd spel de aanval zoeken. In de 21e minuut had De Ridder – wederom – het openingsdoelpunt op haar schoen na een schitterende pass van Merel van Dongen. Ook nu bleef een doelpunt uit. Kaagman probeerde het in de 25e minuut uit een vrije trap en geheel in lijn van de eerste helft ging de bal via de keepster over.  Toch had Ajax de meer dan verdiende voorsprong al voor rust kunnen pakken, maar in de 33e minuut volleerde Bakker de bal uit een nieuwe voorzet van Pieëte naast.

In de tweede helft wisselde Engelkes twee speelsters. Loïs Oudemast maakte na maanden blessureleed haar rentree. Zij kwam voor Tessel Middag en Mandy Versteegt nam de plaats in van De Ridder. Nieuw elan, maar hetzelfde verhaal. Grote kansen voor Versteegt en Bakker, die in de 58e minuut zelfs op de paal schoot. De verdiende voorsprong kwam er toch. In de 62e minuut gaf Oudemast goed voor, stuitte Versteegt aanvankelijk nog op Olthuis maar tikte de rebound wel binnen, 1-0.

Eindelijk was die goal er. Heel bevrijdend werkte die echter niet. Het spel van Ajax werd rommelig en PEC Zwolle probeerde met opportunistisch spel de gelijkmaker af te dwingen. Zonder succes. Ajax hield de voorsprong vast en boekte net als in de uitwedstrijd in Zwolle een magere maar zeer verdiende 1-0-zege.