Wedstrijdverslag: Noordzee - SV Lake Valley | Ronde 14 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Dames Noordzee spelen gelijk tegen Lake Valley

De dames van Noordzee traden dit jaar voor het eerst weer ten strijde. Zij speelden in sporthal De Blinkerd tegen Lake Valley met 3-3 gelijk.

Ondanks de concurrentie van The Voice of Holland had het publiek sporthal de Blinkerd weten te vinden. Zij kregen dan ook een meer dan spannende wedstrijd te zien. Noordzee begon niet genoeg geconcentreerd aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een door Lake Valley genomen vrije trap die bij de tweede paal werd binnen gelopen:  0-1. Noordzee kreeg ook enkele kansjes maar die waren een prooi voor de goede keepster van Lake Valley. De gasten kwamen zelfs op een 0-2 voorsprong. Een schot die ogenschijnlijk een prooi zou zijn voor Krishna Meeuwis werd van richting veranderd en viel pardoes in het doel. Noordzee liet het hier niet bij zitten en ging meer druk naar voren zetten. Dit leidde in de aansluitingstreffer van debutant Desiree van Berg 1-2. Noordzee putte uit dit doelpunt moed en zo schoot Brit Bruinsma de dames van Noordzee verdiend langszij 2-2. Toch was het voor rust Lake Valley die op een heel gelukkige wijze weer op voorsprong kwam. De bal werd in eerste instantie nog gekeerd, maar kwam ongelukkig bij een vrij staande speelster van Lake Valley, die dat buitenkansje niet miste: 2-3.Vlak hierna mocht Lake Valley nog aanleggen voor een 10 metertrap maar deze werd hard hoog naast geschoten

Beweging
Na rust moest  Noordzee komen en dat deed het dan ook. Noordzee probeerde door middel van veel beweging een bres in de defensie te slaan, maar wanneer dat lukte was de scherpte er niet om het af te maken. Lake Valley wist het Noordzee op sommige momenten ook nog knap lastig te maken, maar nu was het geluk aan Noordzee zijde. Via een goede pass wist Noordzee via Brit Bruinsma de 3-3 aan te tekenen. Noordzee kreeg in de slotfase nog de beste kansen via Ramona Lukassen, maar tot twee maal toe kon zij oog in oog met de keepster van Lake Valley het niet afmaken. Zo eindigde deze meer dan spannende wedstrijd, waarin Desiree van de Berg na meer dan anderhalf jaar blessureleed een verdienstelijk debuut maakte bij Noordzee, in een gelijkspel.

Lake Valley pakt punt in Scheveningen
Geschreven door Yvon Gerrits

Vrijdagavond heeft Lake Valley de uitwedstrijd gespeeld tegen Noordzee. De thuiswedstrijd in het begin van het seizoen was misschien wel de minste wedstrijd van de dames en werd toen met 0-2 verloren in Venray. Er was dus iets goed te maken.

De dames begonnen fel aan de wedstrijd. Het avondje stappen bij crazy piano’s zou natuurlijk alleen maar leuker worden als er drie punten meegenomen konden worden. In de vierde minuut van de wedstrijd is het dan ook al raak. Een vrije trap genomen door Jessie, wordt door Djarrmelza bij de tweede paal binnen getikt. Daarna blijven er kansjes volgen en volgt ook de tweede goal. Lori legt breed op Marije en het schot gaat via de tegenstander het doel in.

Het spel wordt in het begin van de wedstrijd gemaakt door Lake Valley. Al komt er ook gevaar vanuit Noordzee, door voornamelijk lange ballen. Als een speelster van Lake Valley verkeerd intrapt en de tegenstander de intrap vervolgens snel neemt, komt de stand door een strak schot op 1-2 te staan. Noordzee komt beter in de wedstrijd. Ze maken veel overtredingen en staan al halverwege de eerste helft op 5 overtredingen. Er zijn kansen voor beide teams.

In de 14de minuut lukt het Noordzee om de 2-2 te scoren. Lake Valley komt echter 1 minuut later weer op voorsprong. Na een mooie aanname van Marije kan Djarrmelza de bal uit de kluts pakken en scoren, 2-3. Net voor rust krijgt Lake Valley nog de eerste tien meter trap, maar deze gaat over het doel. Lake Valley gaat rusten met een 2-3 voorsprong.

De tweede helft is rommelig. Er gebeurt veel, maar beide ploegen creëren niet veel uitgespeelde kansen. De kansen die er zijn worden niet benut. De tegenstander is het op veel momenten niet eens met de, in onze ogen goed fluitende, scheidsrechters. Toch weet Noordzee via een goed schot gelijk te komen op 3-3. De onenigheid bij de tegenstander blijft en er ontstaat een opstootje waarin wat wordt geduwd. Er volgt een gele kaart voor een speelster van Noordzee.

In de slotfase van de wedstrijd zijn er voor beide teams nog enkele kansen om de winnende goal te maken, maar de stand blijft gelijk. Al met al kunnen beide teams na het getoonde spel tevreden zijn met een puntje.

Volgende week vrijdag 27 januari is de thuiswedstrijd voor de beker tegen FSG, deze bekerronde gaat over 2 wedstrijden en de 1e wedstrijd op 6 januari in Sittard is met 3-2 verloren.

0-1 Lake Valley
0-2 Lake Valley
1-2 Desiree van de Berg
2-2 Brit Bruinsma