Wedstrijdverslag: AORC /Lebo Vastgoed - The Counters | Ronde 21 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Mariel van de Geer

Vrijdag 19 april speelde de dames van The Counters het uiterst belangrijke degradatieduel tegen AORC. Bij winst zou The Counters zeker zijn van handhaving in de eredivisie, bij verlies zouden ze op een gelijk aantal punten met AORC komen en dus nog niet weg zijn uit de degradatiezone.

The Counters begon geconcentreerd aan de wedstrijd. De verdediging stond goed en in de aanval werd er zorgvuldig getikt. Punten waar de dames al weken op getraind hebben, kwamen nu goed tot uiting. Het vertrouwen groeide en dat was te zien in de wedstrijd. The Counters opende de score door een bal van keepster Mariël van de Geer op Marjolein Sturop, die goed wegdraaide en de bal hard het doel in schoot; 0-1. Hierna bleef The Counters het veldoverwicht behouden waardoor er steeds meer druk kwam  te liggen op het AORC-doel. Dit resulteerde in de 0-2 door een prima voorzet van Caroline Sturop die door Leila Bessais goed werd ingetikt. Met deze stand werd de rust ingegaan.

De afgelopen weken hebben de meiden van The Counters vaak moeite om in de tweede helft het spel van de eerste helft vol te houden. Ook deze keer hadden ze na de rust wat meer moeite om AORC onder controle te houden. AORC speelde erg verdedigend maar wist met een aantal counters de druk op het Counters-doel te leggen. Een moment van onoplettendheid werd door AORC benut om de 1-2 te scoren.

Na een time-out waarin alle posities weer goed neergezet werden, kreeg The Counters meer grip op de wedstrijd en gingen ze op jacht naar de 1-3, die niet lang op zich liet wachten. Na een subliem één-tweetje van de gezusters Van Vliet was het uiteindelijk  Paulien van Vliet die de bal in het doel kon schieten; 1-3.

AORC probeerde door een aantal counters de aansluitingstreffer te maken, maar door de solide verdediging van The Counters kregen ze hier weinig ruimte voor. The Counters bleef goed voetballen en kreeg meerdere kansen op de 1-4 die uiteindelijk door Paulien van Vliet gescoord werd na weer een één-tweetje met Gemma van Vliet.

In de laatste secondes kreeg AORC nog een vrije trap mee waardoor de wedstrijd in 2-4 eindigde in het voordeel van The Counters die zich daarmee veilig stelde voor nog een jaar eredivisie.