O17 wint 2e duel van Denemarken

Het 2e duel tegen Denemarken werd donderdagochtend om 11 uur gespeeld. Met rust zag het er naar uit dat het een zelfde wedstrijd zou worden als die van afgelopen dinsdag. De teams gingen met 1-1 de rust in, Joelle Smits was trefzeker voor O17. Nederland begon heel sterk aan de 2e helft want al na een paar minuten kwamen ze op voorsprong. Hierna leek Denemarken het even kwijt te zijn want niet snel daarna volgden ook nog de 3-1 en 4-1. In de eindfase werd er nog één keer gescoord en wint het team van bondscoach Marleen Wissink met 5-1. De doelpunten na rust kwamen op naam van : Kayleigh van Dooren (2x), Quinty Sabajo en Joelle Smits.

Bondscoach Marleen Wissink wijzigde haar formatie t.o.v. dinsdag met 6 basisspeelsters en begon met: Daphne van Domselaar, Noah Waterham, Danique Ypema, Lisa Doorn, Janou Levels, Quinty Sabajo, Bente Jansen, Maud Asbroek, Emma van der Vorst, Rebecca Doejaaren en Joelle Smits.

Het Nederlands Elftal onder 17 jaar begon hun 2-gevecht tegen Denemarken dinsdagavond in Hoogeveen. Op Sportpark De Weide startten de Oranje meiden opportunistisch. In de 12 minuut kwamen ze 1-0 voor door een doelpunt van Rebecca Doejaaren maar Denemarken kwam al snel langszij. In de tweede helft was het Denemarken dat op voorsprong kwam maar Nederland wist ook nog te scoren en door een doelpunt van Joëlle Smits werd de eindstand 2-2.

Bondscoach Marleen Wissink begon met de volgende basisformatie: Romy Dalebout, Noah Waterham, Caitlin Dijkstra, Fieke Hendriks, Janou Levels, Quinty Sabajo, Bente Jansen, Marisa Olislagers, Rebecca Doejaaren, Kayleigh van Dooren en Ashleigh Weerden.

De statistieken zullen later worden bijgewerkt als deze bekend zijn... Donderdag 25 februari om 11:00 uur staat het 2e duel tegen Denemarken op het programma.