Wedstrijdverslag: Dansschool Biersteker - Goy 't | Ronde 22 | West I Zaal - 2010-2011
Print

Dansschool Biersteker - Goy 't
2 3

Wedstrijddatum: vrijdag, 04 maart 2011
Aanvangstijd: 20:05 u

Biersteker verliest nipt van ’t Goy

Het is misschien enigszins eentonig, maar Dansschool Biersteker, had deze keer weer grote problemen, om een representatief team op te stellen. Deze keer waren het 7 speelsters, waaronder keepster Jesca Willemsen, die niet konden spelen. Jesca Willemsen werd vervangen door dames 3 keepster Sandy Ruiter.

Dansschool Biersteker begon toch goed aan deze wedstrijd. Het was Dansschool Biersteker wat in de eerste 10 minuten de beste kansen kregen. Daisy Oosterink, Stefanie Hand en weer Daisy Oosterink, zagen hun schoten gestopt door keepster Tara Vaneman. Het was pas in de 11e minuut van de eerste helft, dat ’t Goy hun eerste kans kreeg. Het was de snelle Petra Verbeek, die rakelings over schoot.
Petra Verbeek zou in eerste instantie, niet meedoen bij ’t Goy wegens een hoofdblessure, maar zij had een masker opgezet, en kon toen probleemloos voetballen. Het was in ieder geval niet te merken, dat ze er last van had. In de 16e minuut brak Dansschool Biersteker, de wedstrijd toch open. Cynthia Kootker zette goed voor op Stefanie Hand, die beheerst 1-0 scoorde. De vreugde was echter van korte duur. Petra Verbeek wist in de 18e een breedtepass te onderscheppen, en weg was ze. Ze scoorde dan ook knap de 1-1. Aan het einde van de eerste helft, wist Sandy Ruiter met 2 prachtige reddingen schoten te stoppen van Ouassima Tajmout. Dansschool Biersteker kon dus met een gerust hart gaan wisselen. Het leefde nog, en kon terug zien op een goede eerste helft.

In de tweede helft begonnen de dames van ’t Goy furieus. In de 5e minuut Was het weer Petra Verbeek, die Sandy Ruiter tot een goede redding dwong. In de 6e minuut was het Ouassima Tajmout, die naast schoot, gevolgd door Petra Verbeek in de 9e minuut, die ook naast schoot. Het was pas in de 13e minuut dat ’t Goy afstand kon nemen. Het was een hoge bal, die van richting veranderde, en over de uitlopende Sandy Ruiter heen ging, en  die door Ouassima Tajmout, in het lege doel werd geschoten. 1-2.  Vlak daarop was er een ongelukkige pass die niet goed verwerkt werd door de verdediging van Dansschool Biersteker, als een duveltje uit een doosje zat weer Petra Verbeek er tussen, en die mist haast nooit. Dus nu ook niet, en scoorde 1-3. Dansschool Biersteker pakte het weer op, en probeerde nog iets terug te doen. Daisy Oosterink zag haar schot weer gestopt, door Tara Vaneman, maar ook Ouassima Tajmout moest toezien hoe Sandy Ruiter met een geweldige redding een doelpunt van haar voorkwam. In de 20e minuut raakt Marintha Louwe met een geweldige knal de lat. Het was zelfs in de 24e minuut in een scrimmage voor het doel, dat Marintha Louwe toch nog 2-3 wist te scoren. Hoewel Dansschool Biersteker in de laatste minuut nog alles op alles zette, kon er echter geen gelijk spel meer uitgehaald worden. Het bleef dus 2-3.