Wedstrijdverslag: Zuidoost United - Os Lusitanos | Ronde 7 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Zuidoost United verliest van superieur OS Lusitanos

Na de sensationele overwinning tegen FSG speelde de versassende debutant in de Eredivisie Zuidoost United afgelopen vrijdagavond wederom in het Bijlmersportcentrum tegen stadsgenoot en de nummer twee op de ranglijst OS Lustianos.

Zuidoost United begon niet goed aan de wedstrijd. Binnen zes minuten was het al 0-4 door doelpunten van Petra Verbeek (2x), Bouchra Ait L'Hou en Stefanie Valk.
Na een time out van Zuidoost United was het Jaclyn Leiwakabessy die de 0-5 maakte.
Het elftal van OS Lustianos trainster Karin Beverwijk speelde op dat moment superieur en kwam via Eline Keet, Petra Verbeek en Gilanne Louwaars op een 0-8 voorsprong
Enkele seconden voor de rust was het Petra Verbeek die vanaf 10 meter de 0-9 ruststand maakte en waarbij Zuidoost United in de eerste helft Marie Claire Pedrotti opviel dank zij haar sterke optreden verdedigend.

In de tweede helft begon Zuidoost United beter wat direct resulteerde in een grote kans voor Michelle Playfair waarna de ploeg van trainer Clayd Laryn via een vrije trap wederom gevaarlijk werd.
OS Lusitanos ging met name in de slotfase van de tweede helft op zoek naar de 0-10 maar door slechte schoten en zeer goed keepers werk van Lies Kols kwamen de dubbele cijfers niet op het scorebord.

Zuidoost United vind zich ondanks deze nederlaag terug op een zeer verdienstelijke vijfde plaats, waar de volgende wedstrijd in de Eredivisie is op vrijdag 2 november om 21.15 in sporthal Geestmerambacht word gespeeld tegen de nummer acht van de ranglijst Dansschool Biersteker.