Wedstrijdverslag: Ste.Do.Co 1 - RVVH 1 | Ronde 6 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 08 oktober 2011
Toeschouwers : 80

geel

Verslag RVVH
    Door Kees Stentler

Op een behoorlijk nat en zwaar veld startte onder regenachtige weersomstandigheden om 14:35u. deze zesde competitiewedstrijd voor de vrouwen van RVVH.
    Van het begin af aan had RVVH het initiatief. Dit resulteerde al in de vijfde minuut in een schot van Esther op de lat na een goede combinatie met Melissa en Nikki. Een minuut later een goede combinatie tussen opnieuw Nikki en Melissa, waarbij Nikki onreglementair wordt weggeduwd en een vrije trap meekrijgt. De ingestudeerde variant op een vrije trap levert nog niet het gewenste resultaat op.

Twee minuten later is het Denise die overschiet na een combinatie met Kirsten en Nikki. In de 10e minuut opnieuw een schot dat voorlangs het doel van SteDoCo gaat. RVVH blijft de aanval zoeken en in de 13e minuut is het opnieuw Kirsten van den Berg die op de lat schiet. Kort daarop noteren we het eerste gevaarlijke moment bij het doel van Marieke. Het schot van de spits van SteDoCo gaat gelukkig voor RVVH net naast het doel. RVVH houdt het betere van het spel en in de rest van de eerste helft noteren we nog de nodige kansen. Het lukt helaas niet om voor de rust de ban te breken en de 1-0 te scoren.

In de tweede helft geen wissels en een SteDoCo dat fel van start gaat. Een snelle aanval eindigt bij de spits die de bal over het doel van Marieke kopt. Ook de Ridderkerkse vrouwen blijven de aanval zoeken en komen een aantal keren gevaarlijk voor het doel van de Hoornaarsen. In de vijfenvijftigste minuut een drietal grote kansen voor het doel van SteDoCo, maar niemand weet het net te vinden.

Dan treedt een ijzeren voetbalwet in werking. Vier minuten later is het de thuisploeg die na een snelle aanval te 1-0 laat aantekenen. Een geweldige domper voor het team uit Ridderkerk. Toch laten zij zich niet uit het veld slaan en blijven erin geloven. Er ontstaat meer ruimte op het veld en RVVH  moet blijven oppassen voor de counter.

Er wordt met veel inzet gevoetbald maar in de eindfase van de aanval zijn we te slordig met de mogelijkheden. Iedereen langs de kant houdt al rekening met een verloren wedstrijd als in de 90e minuut het eindelijk lukt om de bal in de touwen te jagen. Het is Nikki van de Pas die, na de zoveelste corner van Veronique, haar eerste doelpunt voor RVVH maakt en zo nog een punt redt deze middag, waar drie punten verdiend zouden zijn geweest.

Het veldspel ziet er elke week beter uit. Nu nog wat meer overtuiging en geluk bij het afwerken van de kansen, want die werden voldoende gecreëerd en dat biedt perspectief voor de toekomst.

Locatie: Sportpark Ste.Do.Co te Hoornaar

Opstelling RVVH:  Marieke de Groot, Daphne Verwater, Denise Coehoorn, Priscilla de Bil, Veronique Versaevel ,Esther de Bruijn,(73e Cindy Smith), Kirsten van den Berg, Nicky de Roest, Nikki van de Pas, Melissa van den Berg, Chamba Rimon.