A+ R A-
Wedstrijdverslag: Ajax - ADO Den Haag | Ronde 13 | Eredivisie Veld 2016-2017

Ajax - ADO Den Haag
1 1
(0 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 16 december 2016
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Puntenverlies zonder grote schade

Bron tekst www.ajax.nl

 

De Ajax Vrouwen hebben voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden op eigen veld. Tegen ADO Den Haag kwam de ploeg van trainer Ed Engelkes niet verder dan 1-1. Grote schade leverde dat niet op want ook FC Twente speelde 1-1 tegen PSV.

 

Natuurlijk kan je ook zeggen dat de Ajax Vrouwen in hun 130ste officiële duel verzuimde verder afstand te nemen van de concurrentie door slechts gelijk te spelen op de Toekomst. Maar daarmee doe je ADO Den Haag ernstig te kort. De gasten speelden fris en vrij in Amsterdam en lieten vanaf het beginsignaal zien dat ze er weinig voor voelden zich in te graven.

 

In de open beginfase blokte Daphne Koster tot twee keer een gevaarlijke aanval van ADO en ook in de 17e minuut kwam Ajax goed weg toen Noordam op de lat schoot. Daar tussendoor had Merel van Dongen bij een corner in kansrijke positie over gekopt.

 

Achterstand
Ajax Een kleine minuut nadat Ajax via Marjolijn van den Bighelaar, uitgeweken naar de rechterkant zodat Chantal de Ridder in de punt van de aanval kon spelen, net geen doelpunt wist te maken, kwam ADO op voorsprong. Pia Rijsdijk kon tussen de centrale verdediging van Ajax aannemen en scoren, 0-1. Ajax op achterstand. Dat was even wennen voor de Amsterdamse ploeg.

 

Het spel golfde op en neer met aan beide kanten aardige mogelijkheden. Zo schoot Noorda

m in handen van Sarasoloa en profiteerde De Ridder net niet van een missertje in de ADO-defensie. De gelijkmaker leek Ajax in de 37e minuut te maken toen Merel van Dongen een lange bal naar voren gaf. De Ridder kopte door, maar Oudemast kreeg de bal net niet lekker mee. Net voor rust miste Van den Bighelaar een kans na een mooie bal van Van Lunteren. ,,Maar toch kom je in de eerste helft eigenlijk goed weg", vond Engelkes. ,,Hoewel we veel controle hadden, maakten we aan de bal te vaak de verkeerde keuze."

 

In de tweede helft voerde Ajax de druk op ADO verder op. Kansen waren er weer voor Van Lunteren, Oudemast en De Ridder, maar pas toen Inessa Kaagman en Soraya Verhoeve met fris elan in het veld kwamen - voor Oudemast en Romero - liep het beter. Illustratief was dan ook de gelijkmaker. Verhoeve lokte de vrije trap uit, Kaagman nam die goed en Kelly Zeeman kopte de 1-1 binnen.

 

Bovenliggende partij
Ook daarna was Ajax de bovenliggende partij. ADO bleef loeren op de kansjes, die er ook wel kwamen, maar die werden niet benut. De meeste mogelijkheden lagen echter aan Amsterdamse zijde, maar Kaagman, Verhoeve, Van den Bighelaar en Zeeman slaagden er niet in de voorsprong op het bord te krijgen en zo de drie punten in Amsterdam te houden. ,,Een gelijkspel is geen rare uitslag", concludeerde Engelkes. ,,Maar met de kansen na rust waarbij je had moeten afdrukken, was winst mogelijk geweest."

 

Volgende week staat de uitwedstrijd bij Telstar nog op het programma en daarna breekt de winterstop aan.

 

Lees ook: ADO Vrouwen speelt uit gelijk tegen koploper Ajax -  door Mitchell Pronk (ADO Den Haag)

 


 

Statistieken

 

Wedstrijd: Ajax – ADO Den Haag Vrouwen 1 – 1 (0 – 1)

Datum: vrijdag 16 december 2016

Betreft: ronde 13

Scheidsrechter: Bernard Elissen

Aantal toeschouwers: 600

 

Scoreverloop:

26. Pia Rijsdijk 0-1

66. Kelly Zeeman 1-1

 

Gele kaart:

81. Priscilla Mesker
85. Merel van Dongen

 

 

Opstellingen:

Ajax: Elixabete Sarasola Nieto; Anouk Hoogendijk, Daphne Koster ©, Merel van Dongen, Davina Philtjens; Loïs Oudemast (64. Inessa Kaagman), Desiree van Lunteren, Kelly Zeeman; Chantal de Ridder, Marjolijn van den Bighelaar, Ana Maria Romero Moreno (64. Soraya Verhoeve)

 

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Nikki Ridder (78. Sabine Kuilenburg), Hélène Heemskerk ©, Mijke Roelfsema, Priscilla Mesker; Nadine Noordam, Michelle Vrieling, Victoria Pelova (90+2. Jessie van Leeuwen); Lindsey Keizerweerd, Pia Rijsdijk, Marthe van Erk (78. Nance van der Meer)