Wedstrijdverslag: Exstudiantes Zwolle - Os Lusitanos | Ronde 5 | Eredivisie Zaal 2017-2018

Exstudiantes Zwolle - Os Lusitanos
2 2

Wedstrijddatum: vrijdag, 27 oktober 2017
Aanvangstijd: 20:30 u

Wedstrijdverslag van Exstudiantes Zwolle/Cycloon tegen Os Lusitanos

Exstudiantes Zwolle/Cycloon speelde vrijdagavond in sporthal de WRZV-hallen in Zwolle tegen Os Lusitanos uit Amsterdam. Het was een wedstrijd met een bijzondere wending op het eind.

De wedstrijd stond onder leiding van arbitragetrio H. De Graaf, A. Hoonderd en B. ten Berge. De teams waren bij aanvang van de wedstrijd aan elkaar gewaagd: ze hadden evenveel punten. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Twee weken geleden troffen de speelsters van Os Lusitanos FC Gelre uit Didam. Dat was een zware wedstrijd voor de Amsterdamse dames, ze verloren die namelijk met 3-8. Exstudiantes won hun vorige wedstrijd verrassend van de Drachtster Boys met 4-5.

De eerste helft waren de Zwollenaren de sterkere partij; ze gingen de rust in met 2-0. Doelpunten in de eerste helft werden gemaakt door Suzanne Herpel en Jorie Schepers. Het eerste doelpunt viel na een vrije trap al in de 13 e minuut. Jorie Schepers maakte de 2-0, na een mooi uitgespeelde aanval, in de twintigste minuut. Overtredingen waren er volop in de eerste helft, van beide kanten. Dat
resulteerde in een 10-metertrap al in de eerste helft. Eén van de overtredingen, gemaakt door Lenny Lases van Exstudiantes werd bestraft met een gele kaart, twee minuten voor rust.

De tweede helft ging ook voor de dames van Exstudiantes voortvarend van start. Na zeven minuten veranderde dat, na een doelpunt van Os Lusitanos. Fel werd gespeeld, en de tweede helft bracht meer kansen aan beide kanten. Maar die felle speelstijl leverde Bouchra Moudo nog wel een gele kaart op, in de 32 e minuut. Een kans in de één-na- laatste speelminuut viel nog voordelig uit voor de Amsterdammers: Latoay Mitchell maakte de 2-2. En spoedig daarna volgde het eindsignaal en werden de handen geschud en de punten verdeeld.

Een paar minuten voor tijd was er nog applaus voor gastheer Aalt van Exstudiantes. Omdat de vloer na een overtreding vies was geworden, was hij de held op het veld die de vloer even kwam schoonmaken. Het publiek beloonde hem met applaus. Volgende week treffen de Zwolse voetbalsters hekkensluiter PFC/Pro Sport Centrum in Apeldoorn. De speelsters van Os Lusitanos spelen dan tegen de Drachtster Boys. Zij staan momenteel vierde in de competitie.