Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - FSG/Gezien.nl | Ronde 20 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Os Lusitanos - FSG/Gezien.nl
5 1
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 13 april 2012
Aanvangstijd: 18:30 u

Koploper Os Lusitanos maakt geen fouten en wint overtuigend van FSG

Op vrijdag de 13de ontving Os Lusitanos in Amsterdam tegenstander FSG uit Sittard. De uit wedstrijd werd verloren door de thuisclub en met dat gegeven in het achterhoofd wilde het team de drie punten in Amsterdam houden. En natuurlijk ook omdat de strijd om het kampioenschap nog altijd niet is beslist. Er zijn nog drie teams in de race voor het kampioenschap en geen van de teams kan zich een fout permitteren.
FSG was met een kleine selectie afgereisd naar Amsterdam. Coach Paul Beckers had slechts 1 wisselspeelsters en ondanks dat internationals Rianne Geelen en Sanne Schoenmakers aanwezig waren, werd Shirley Kocacinar gemist.

Os Lusitanos start voortvarend aan de wedstrijd. In de tweede minuut van de wedstrijd was het Gilanne Louwaars die bal veroverde van haar directe tegenstander. Gilanne speelt Petra aan en loopt zelf door. Petra geeft de bal mee in de loop van Gilanne en zet haar met deze pass voor de keepster. De keepster kwam uit en wilde uiteraard een goal voorkomen, maar Gilanne bleef cool en lobte de bal over de uitkomende keepster heen. Een schitterend begin van de wedstrijd voor de thuisclub.
FSG liet zich echter niet kennen en onder aanvoering van de internationals namen zij het initiatief over. Met inzet en strijd waren ze op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks dat de thuisclub niet echt in grote problemen kwam, kwam het rustsignaal toch op tijd.

In de tweede helft startte op dezelfde wijze als de eerste helft. Os Lusitanos had het initiatief en verdedigde kort waardoor FSG niet toe kwam aan opbouwen en hierdoor balverlies leed. Wederom was het Gilanne die de bal handig afpakte van de tegenstander en op de keepster af kon. Bij de tweede paal stond Bouchra Ait L'Hou vrij. Bouchra, net weer herstelt van een lastige rugblessure, kreeg de bal van Gilanne, maar de keepster was razendsnel aan de andere kant van de goal. Was Gilanne cool, dan was Bouchra ijzig cool. Ze wachtte net zo lang tot de keepster op de grond lag en toen lobte ook zij de bal over de keepster. Een prachtige 2-0 voorsprong voor het team uit Amsterdam. FSG probeerde wederom de draad op te pakken, maar zag de kansen om terug te komen in de wedstrijd steeds kleiner worden. Zeker toen Jaclyn Leiwakabessy met een fraaie lichaamsschijnbeweging haar tegenstander op het verkeerde been zette. Hierdoor had ze heel veel ruimte om een perfecte pass op de oplopende Petra te geven. Petra loopt door en haalt krachtig uit en zet zo de 3-0 op het bord. Het team kon nog niet ontspannen want bij deze stand in de uitwedstrijd ging uiteindelijk toch nog de winst naar FSG. En FSG zal dit ook gedacht hebben, want plotseling was daar de score van de spits van FSG. En zo werd het 3-1. Geleerd van hun fout bleef Os Lusitanos doorgaan met voetballen. Het was Petra die de bal veroverde door goed door te jagen op haar tegenstanders. Ze speelt de bal naar Gilanne die aan de rechterbuitenkant Bouchra ziet staan. Bouchra levert een mooie voorzet op Petra, die de bal over de doellijn kan tikken. 4-0. Het venijn van de wedstrijd zat in de laatste paar minuten. Iris Wagemaker had inmiddels een gele kaart ontvangen van de scheidsrechter. Omdat het de 6de overtreding was, kreeg FSG hier een vrije trap voor vanaf de 10 meter lijn. Maar Jesca Willemsen hield keurig haar goal schoon. Niet lang daarna kreeg OSL een vrije trap. Iris nam plaats achter de bal en met een vernietigende trap haalde zij uit en schoot de bal hard in de kruising. De keepster was kansloos. Rustig en beheerst nam zij de felicitaties van haar teamgenootjes in ontvangst. En liet met 1 blik zien dat Os Lusitanos nog altijd voor het kampioenschap gaat.

Ook directe tegenstander Pernis won haar wedstrijd en dus wordt de wedstrijd aankomende vrijdag belangrijk. Dan kruisen beide koplopers de degens.