A+ R A-

Oranje O16 winnaar 4Landentoernooi

Op maandag 20 feb. zou de beslissing vallen, Nederland moest het opnemen tegen Duitsland wat al had gewonnen van Frankrijk en Portugal, maar Oranje was te sterk voor onze oosterburen einduitslag 0-2 voor Nederland, doelpunten gescoord door Anna Knol en Romee Leuchter. Vandaag kwamen 3 van de 4 landen op 6 punten en daarom werd het doelgemiddelde beslissend. Nederland 3 gesp. 2 gewonnen 6 dlpt voor en 2 tegen = +4, Frankrijk 3 gesp. 2 gewonnen 3 dlpt voor en 2 tegen = +1. Duitsland 3 gesp. 2 gew. 3 dlpt voor en 3 tegen = 0. Gastland Portugal verloor 3 wedstrijden. 

Coach Jessica Torny begon met de volgende basiself: 01. Lois Nienhuis, 03. Lieske Carleer, 13. Moisa van Koot, 04. Gwyneth Hendriks, 05. Lotte Janssen, 20. Chasity Grant, 06. Jonna van de Velde, 10. Kirsten van de Westeringh, 08. Jill Baijings, 19. Anna Knol en 07. Romée Leuchter.

Klik op lees meer voor de selectie en het programma en de verslaggeving rondom dit toernooi>>> 

 

 

Kort Nieuws

Kort Nieuws

13-02-2017: Het Onder 16 team van bondscoach Jessica Torny vertrok maandag op Schiphol richting Portugal waar zij deelnemen voor de 5e maal aan het UEFA Development Tournament.

 

07-02-2017: Selectie O16 bekend gemaakt UEFA Toernooi

 

Bondscoach Jessica Torny heeft 20 speelsters opgenomen in haar selectie voor het UEFA Development toernooi. Hofleverancier is het CTO Eindhoven Talentteam, dat vier speelsters levert. Alle duels worden gespeeld op het complex Vila Real de Santo Antonio. Frankrijk is donderdag 16 februari om 16.00 uur de eerste tegenstander, twee dagen later wordt op hetzelfde tijdstip afgetrapt tegen Portugal. Onder 16 sluit het vierlandentoernooi op maandag 20 februari om 13.00 uur af met een wedstrijd tegen Duitsland.

 

30-01-2017: Oranje O16 zal voor de vijfde maal deelnemen aan het UEFA Development Tournament te Portugal. Het team van Bondscoach Marleen Wissink zal het opnemen tegen hun leeftijdsgenoten van Frankrijk, Portugal en Duitsland. Vorig jaar werden zij 3e op dit toernooi en speelden zij ook tegen Duitsland, eindstand 1-1 en Frankrijk 2-1 verlies.

 

Programma en Uitslagen

Programma en Uitslagen

      

                                                                                   

Datum Wedstrijden Uitslagen
16-02-17 | 17:00 Nederland O16 - Frankrijk O16 0 - 1
16-02-17 | 14:00 Portugal O16 - Duitsland O16 1 - 2
18-02-17 | 17:00 Nederland O16 - Portugal O16 4 - 1
18-02-17 | 14:00 Duitsland o16 - Frankrijk O16 1 - 0
20-02-17 | 14:00 Duitsland O16 - Nederland O16 0 - 2
20-02-17 | 11:00 Portugal O16 - Frankrijk O16 1 - 2

 

 

Selectie

Selectie

 

Bondscoach Jessica Torny heeft 20 speelsters opgenomen in haar selectie voor het UEFA Development toernooi. Hofleverancier is het CTO Eindhoven Talentteam, dat vier speelsters levert.

 

De selectie UEFA Development Tournament:

 

01. Lieske Carleer (CTO Eindhoven Talentteam)
02. Lotte Janssen (CTO Eindhoven Talentteam)
03. Romee Leuchter (CTO Eindhoven Talentteam)
04. Jill Baijings (CTO Eindhoven Talentteam)
05. Kirsten van de Westeringh (CTO Amsterdam Talentteam)
06. Jonna van de Velde (CTO Amsterdam Talentteam)
07. Gwyneth Hendriks (CTO Amsterdam Talentteam)
08. Lakeesha Eyken (Buitenveldert)
09. Chasity Grant (Jong ADO Den Haag)
10. Julia Kagie (Jong ADO Den Haag)
11. Jaimy Ravensbergen (Jong ADO Den Haag)
12. Anna Knol (Telstar)
13. Imre van der Vegt (Rohda Raalte)
14. Pien Hindriksen (TVC'28)
15. Jasmijn Dijsselhof (Hatto Heim)
16. Carolien Vegter (Heerenveen)
17. Moisa van Koot (Longa'30)
18. Lois Niënhuis (Longa'30)
19. Sarah Jongbloed (Be Quick'28)
20. Anouk van der Klooster (JVOZ).
21. Naomi Hilhorst (Excelsior'31)

 

Standby-lijst:

Danique van Ginkel (Valleivogels), Holly Kampers (Jong ADO Den Haag), Marushka van Olst (Gramsbergen), Roos van der Veen (Marum), Celien Tiemers (Oene), Loyce Speelman (CSV Apeldoorn), Narjiss Ahamad (Sportclub Irene), Lisa Verhoeven (Standard Luik), Eef Kerkhof (SV Venray), Isa van Eester (Baronie), Naomi Hilhorst (Excelsior'31), Claire Dinkla (CTO Amsterdam Talentteam).

 

 

 

 

 

 

 

DUI-NL

Toernooiwinst Speelsters onder 16

Door Welmoed de Lang - bron www.onsoranje.nl

 

Na de uitstekende overwinning op Duitsland stoven de wisselspeelsters van Onder 16 in Vila Real de Santo Antonio enthousiast het veld op. Springend in een kring werd met de overige speelsters het feestje gevierd. Met de 0-2 overwinning werd maandag in de Portugese Algarve namelijk het UEFA Development Tournament gewonnen.  

 

"Die gezamenlijke blijdschap was kenmerkend voor deze week. De speelsters kwamen allemaal als individu binnen en zijn deze week echt een team gaan vormen. Ze zijn in het toernooi gegroeid met een fantastisch resultaat als gevolg. Ik ben trots op hoe ze gespeeld hebben", aldus KNVB-coach Jessica Torny.

Haar formatie verloor weliswaar het eerste duel tegen Frankrijk (0-1), maar won ruim van thuisland Portugal (1-4), waardoor het van de vier landen het beste doelsaldo had. Duitsland versloeg Frankrijk in het onderlinge duel, waardoor drie landen allen zes punten hadden. Portugal werd puntloos laatste.

‘Heel volwassen gespeeld’

"De meiden hebben het heel goed gedaan. Duitsland had niets te vertellen. De speelsters hebben laten zien echt volwassen te kunnen voetballen en gaan steeds beter herkennen waar ze moeten lopen", aldus Torny. "Ze voerden in deze laatste wedstrijd ook precies uit wat we besproken hadden. Ze liepen waar de ruimtes lagen, vaak precies tussen de linies in."

Dat leverde in beide helften uitstekend positiespel, veel balbezit en ook nog eens flink wat kansen voor Oranje op. Anna Knol kreeg bij een voorzet net de voet niet tegen de bal en datzelfde gold voor Lakeesha Eyken bij een voorzet van Kirsten van de Westeringh. Schoten van Chasity Grant en Romée Leuchter gingen net voorlangs, terwijl het afstandsschot van Van de Westeringh, nadat ze daarvoor net zelf prima de bal veroverd had, centimeters naast zeilde.

 

Prima in de dode spelmomenten

"We speelden goed en creëerden ook veel. Daarbij hadden we nu ook twee keer de scherpte om het af te maken. Twee keer vanuit dode spelmomenten, terwijl we juist daarop nog wel eens wedstrijden verliezen", constateerde Torny. Jill Baijings was met haar hoekschoppen in het vijfmetergebied namelijk twee keer succesvol.

Na krap twintig minuten tikte Anna Knol attent haar derde van het toernooi binnen en tien minuten later tikte ook Leuchter op die manier binnen. "We hadden bij de andere wedstrijden gezien dat de Duitse keepster moeite had met ballen op die plek. Dat pakte voor ons twee keer heel goed uit."

 

Geconcentreerd

Datzelfde gold voor de verdere tactiek. Onder 16 weerhield Duitsland met geconcentreerd spel van het voetballen, zonder in een fysieke krachtmeting te belanden. De Duitsers kwamen daarmee nauwelijks tot gevaar. Ook de ingebrachte wissels zorgden niet tot een verzwakking aan Nederlandse kant. Torny: "Die zagen langs de kant natuurlijk wat er gebeurde in het veld en wilden daar een onderdeel van zijn. Zij gingen met heel veel zin het veld in. Het was ook niet dat Duitsland nou zo slecht was, wij deden het gewoon heel goed. Echt mooi om te zien."

 

 

 


 

Verslag van de Duitse Bond.
Het Duitse team had moeten winnen om kampioen te worden maar ze moesten hun meerdere erkennen in Oranje. Volgens de Duitse coach Ulrike Ballweg was het een verdiende nederlaag. Nederland voetbalde robuuster, met een hogere handelingssnelheid en zette de Duitse ploeg technisch goed onder druk. Nederland was 'heer en meester' en Duitsland was niet bij machte om onder die druk vandaan te komen en kon daarom geen druk naar voren ontwikkelen. 

Nederland is winnaar van het Vierlanden toernooi geworden via een beter doelsaldo (6:2), Frankrijk werd 2e (3:2) en Duitsland 3e met (3:3). Gastland Portugal werd laatste, het verloor al haar duels.

 

 


 

 

Statistieken:

 

Wedstrijd: Duitsland O16 - Nederland O16

Datum: 20 februari 2017

Aanvang: 14:00  uur

Locatie: Estadio Vila Real in Santo António, Portugal

Betreft: 3e wedstrijd Tournament

Ruststand: 0-2

Eindstand: 0-2

Scheidsrechter: Lizzy van der Helm (Ned)

Assistent scheidsrechters:  Franca Overtoom (Ned) en Bianca Scheffers (Ned)
4e Off. Marije Deuring (Ned)

Toeschouwers:

Reporter:

 

 

Scoreverloop:
18e min. 0-1 Anna Knol 

28e min. 0-2 Romee Leuchter

 

 

Kaarten:

 

 

Wissels:

 

Opstellingen:

Opstelling Duitsland:
01. Maria-Luisa Grohs
05. Sophie Trepohl
04. Vanessa Fürst
08. Noreen Günnewig
14. Anika Metzner
10. Pauline Berning
07. Pauline Wimmer
20. Laura Donhauser
06. Lina Jubel
15. Sina Bühler
11. Laura Haas
Coach: Ulrike Ballweg

 

Opstelling Nederland:
01. Lois Nienhuis
03. Lieske Carleer
13. Moisa van Koot
04. Gwyneth Hendriks
05. Lotte Janssen
20. Chasity Grant
06. Jonna van de Velde
10. Kirsten van de Westeringh
08. Jill Baijings
19. Anna Knol
07. Romée Leuchter
Coach: Jessica Torny

 

NL-POR

Effectief Onder 16 naar 4-1 zege

Door Welmoed de Lang

 

Een uiterst effectief Oranje onder 16 versloeg zaterdag bij het UEFA Development Tournament thuisland Portugal met 1-4. "Het spel was weliswaar minder mooi dan in de eerste wedstrijd tegen Frankrijk, maar toen verloren we met 0-1 en nu winnen we ruim. Een compliment voor de groep die nu speelde. Ze hebben de kansen prima afgemaakt”, aldus KNVB-coach Jessica Torny in Vila Real de Santo Antonio.  

 

Portugal legde in het eerste duel tegen Duitsland een prima partij op de mat, dus Onder 16 was gewaarschuwd. Door de Portugezen echter direct vast te zetten, kwamen ze niet of nauwelijks aan voetballen toe en bleef het initiatief voortdurend in handen van Nederland. Steeds als Portugal poogde van achteruit op te bouwen of een aanval op te zetten, zat er een Oranjespeelster bovenop.

 

Sterke inbreng Chasity Grant en Anna Knol voor rust

"Portugal had daar geen antwoord op en het gaf ons natuurlijk energie dat we steeds snel de bal terug veroverden. Dan houd je het ook lang vol”, aldus Torny in de zonnige Portugese Algarve. Het was tijdens de wedstrijd rond de 20 graden. "Dat is wel weer even wennen voor de speelsters, die warmte. Maar ze hebben het desondanks goed gedaan. Ik schat dat we in totaal wel zo’n tachtig procent balbezit hadden.”

 

Het beste spel liet de ploeg voor rust zien. Na ruim een kwartier opende Chasity Grant na een goede passeerbeweging al de score, waarna de rechtsbuiten met twee voorzetten ook Anna Knol aan twee treffers hielp. De linksbuiten van Telstar tikte beide keren behendig binnen.

Mooie treffer Hindriksen

 

Ook in de tweede helft had Onder 16 het overwicht, maar doordat Portugal compacter ging spelen had de ploeg moeite het baltempo hoog te houden en tot goed uitgespeelde aanvallen te komen. De Portugezen wisten zelfs nog even terug te komen. Keeper Anouk van der Klooster schoot bij het wegwerken van een terugspeelbal ongelukkig tegen een inkomende Portugese aanvalster aan. De bal belandde vervolgens direct in het doel.

 

Hoop op nog een eventueel gelijkspel kon Portugal echter niet lang koesteren. Pien Hindriksen knalde twee minuten later alweer de corner van Naomi Hilhorst vanaf de rand zestien in de linkerbovenhoek. Omdat Portugal met vrijwel hetzelfde elftal speelde als donderdag tegen Duitsland en Nederland een bijna verse formatie op het veld had, bleef Oranje tot het einde toe nog proberen om een extra treffer te forceren. Het bleef uiteindelijk bij 1-4.

 

Maandag wacht als derde opponent Duitsland (14 uur Nederlandse tijd), dat Frankrijk met 1-0 versloeg. Torny: "Ik heb ze zien spelen, maar ben niet ongelooflijk onder de indruk. Daar moeten we een goede wedstrijd tegen kunnen neerzetten.”

 

 

 


Zaterdag 18 februari stond in het vierlandentoernooi de 2e wedstrijd op het programma, de eerste wedstrijd was tegen Frankrijk en die werd verloren, de 2e wedstrijd was tegen gastland Portugal. De ruststand was 3-0, de doelpunten werden gescoord door Chasity Grant 1x en Anna Knol 2x. Na rust scoorde Portugal 3-1 en Pien Hindriksen zette de eindstand op 4-1.

Duitsland won met 1-0 van Frankrijk. Duitsland heeft 2x gewonnen, Frankrijk en Nederland ieder 1x en Portugal 2x verloren.

Bondscoach Jessica Torny koos vandaag voor de volgende basiself: Anouk van der Klooster, Julia Kagie, Gwyneth Hendriks, Moisa van Koot, Jasmijn Dijsselhof, Jaimy Ravensbergen, Sarah Jongbloed, Carolien Vegter, Anna Knol, Chasity Grant, en Naomi Hilhorst. 

 

Statistieken:

Wedstrijd: Nederland O16 - Portugal O16 (3-0)  4-1

Datum: 18 februari 2017

Aanvang:  16:00 uur

Locatie:  Estadio Vila Real in San Antonio, Portugal

Betreft: 2e duel UEFA Development Tournament

Ruststand: 3-0

Eindstand: 4-1

Scheidsrechter: Marije Deuring (Ned)

Assistent scheidsrechters: Bianca Scheffers en Marijke Steur (Ned)

4e off.: Sarah Brinkkemper (Ned)

Toeschouwers:

Reporter:

 

Scoreverloop:

16e min. 1-0 Chasity Grant
18e min. 2-0 Anna Knol
31e min. 3-0 Anna Knol
69e min. 3-1 Telma Encarnação
72e min. 4-1 Pien Hindriksen

 

Kaarten:

65e min. geel Sarah Jongbloed

 

Wissels:

61e min. Gwyneth Hendriks-Cap eruit, Lotte Janssen erin
67e min. Chasity Grant eruit, Romée Leuchter erin
67e min. Carolien Vegter eruit, Pien Hindriksen erin

 

Opstelling NEDERLAND:

Anouk van der Klooster,
Julia Kagie,
Gwyneth Hendriks,
Moisa van Koot,
Jasmijn Dijsselhof,
Jaimy Ravensbergen,
Sarah Jongbloed,
Carolien Vegter,
Anna Knol,
Chasity Grant,
Naomi Hilhorst.

Bank
Lois Niënhuis, Jonna van de Velde, Jill Baijings, Kirsten van de Westeringh, Lakeesha Eijken

Overige speelsters:

Lieske Carleer, Imre van der Vegt

Trainer: Jessica Torny

 

Opstelling Portugal:
Patrícia Leitão,
Francisca Silva (Nicole Filipe, 70'),
Daniela Santos,
Inês Azevedo,
Bárbara Lopes,
Beatriz Cameirão – Cap (Ana Matos, 70'),
Joana Gomes (Andreia Jacinto, 41'),
Marta Ferreira (Sofia Nunes, 49'),
Ana Teles (Inês Gonçalves, 61'),
Inês Scapini (Sofia Silva, 41'),
Telma Encarnação

Bank:
Carolina Jóia, Lara Pintassilgo
Overige speelster:

Joana Lourenço
Trainer:

José Paisana

 

NL-FRA

 

 


Vandaag speelde het team van Jessica Torny, de meiden van Oranje Onder 16, hun eerste duel tegen Frankrijk. De wedstrijd werd met 0-1 verloren, in de 21e minuut kwam Frankrijk op voorsprong en gaf deze niet meer uithanden. Lees ook het verslag van de KNVB.....   
Bondscoach Jessica Torny startte met de volgende basisopstelling: Loïs Nienhuis, Julia Kagie, Lieske Carleer, Gwyneth Hendriks, Lotte Janssen, Jonna Van de Velde, Romee Leuchter, Jill Baijings, Pien Hendriksen, Kirsten Van de Westeringh en Lakeesha Eijken....  

 

 

 

Bron: KNVB Media, Verslag Welmoed de Lang

 

Verlies voor Speelsters onder 16


“Eén moment, een halve kans, meer was het niet”, meende KNVB-coach Jessica Torny. Dat ene momentje bleek in het eerste duel van het UEFA Development Tournament echter het verschil tussen een gelijkspel en verlies. Frankrijk versloeg Speelsters onder 16 donderdag in Portugal met 0-1.


Minuut 21 werd Onder 16 fataal. In de fase dat de ploeg net wat beter in de wedstrijd kwam, liet Assia Gayme haar kwaliteiten gelden. De speelster kwam op over de linkerkant waar ze eerst Julia Kagia achter zich liet. Daarna kapte ze ook Lieske Carleer uit en knalde in de korte hoek achter Lois Niënhuis
hard binnen.


“Die dominantie in het afwerken, dat missen wij nog. Maar dit is voor deze speelsters pas de eerste interland in deze leeftijdscategorie en dan gelijk tegen Frankrijk spelen, dat is niet eenvoudig”, aldus Torny, die in de Portugese Algarve verder tevreden was over het verdedigende optreden van haar elftal.


Verdedigend sterk

Er werd agressief vooruit verdedigd, vast gezet op de juiste momenten en Frankrijk werd met name na rust geen kans gegeven. “We hebben de afgelopen dagen op de verdediging ook erg de nadruk gelegd”, aldus Torny, die met haar selectie op maandag in Vila Real de Santo Antonio aankwam.


Zaterdag oefent Oranje nog tegen Portugal (14 uur Nederlandse tijd). Maandag wacht opponent Duitsland (14 uur Nederlandse tijd). Tegen die landen zal Onder 16 echter een list moeten verzinnen om gevaarlijker te worden. Na een gespannen beginfase kwam de ploeg weliswaar uiteindelijk los, toch kon het maar moeilijk tot echt uitgespeelde kansen komen. Of de pass was niet helemaal zuiver, of een speelster kreeg de bal niet lekker mee. Ook de schoten van afstand misten voldoende richting of venijn om het de Franse doelvrouw echt lastig te maken.


Gelijkspel was verdiend geweest’

“In de tweede helft hadden wij langer het overwicht dan zij over ons. Daarom had ik een gelijkspel ook wel verdiend gevonden. Verdedigend was het na rust al behoorlijk volwassen. Daar kunnen we op doorbouwen”, meende Torny, die dus zaterdag als eerste Portugal treft. Het thuisland hield Duitsland knap op 1-2. ,"We hebben ze zien spelen en ze hebben ons positief verrast. Dat wordt nog een aardig potje.”

 

Statistieken:

 

Wedstrijd: Nederland O16 - Frankrijk O16

Datum: 16 februari 2017

Aanvang:  16:00 uur

Locatie:  Estadio Vila Real in San Antonio, Portugal

Betreft: 1e duel UEFA Development Tournament

Ruststand: 0-1

Eindstand: 0-1

Scheidsrechter:

Assistent scheidsrechters: 

Toeschouwers:

Reporter:

Scoreverloop:

21e min. 0-1 Gayme, Frankrijk

 

Kaarten: 

 

Wissels:

58e min. Sarah Jongbloed erin, Jonna van de Velde eruit
58e min. Chasity Grant erin, Pien Hendriksen eruit
67e min. Anna Knol erin, Lakeesha Eijken eruit
79e min. Moisa van Koot erin, Lieske Carleer eruit

Opstelling Nederland:
01. Loïs Nienhuis
02. Julia Kagie
03. Lieske Carleer
04. Gwyneth Hendriks
05. Lotte Janssen
06. Jonna Van de Velde
07. Romee Leuchter
08. Jill Baijings
09. Pien Hindriksen
10. Kirsten Van de Westeringh
11. Lakeesha Eijken

 

Geschiedenis

Geschiedenis

 

Klik hier voor het UEFA Development Toernooi Editie 2016

 

Klik hier voor het UEFA Development Toernooi Editie 2015

 

Klik hier voor het UEFA Development Toernooi Editie 2014

 

Klik hier voor het UEFA Development Toernooi Editie 2013