A+ R A-
Wedstrijdverslag: Ste.Do.Co 1 - Ter Leede 1 | Ronde 1 | Topklasse 2012-2013
Nederland Nederland
Print 

Ste.Do.Co 1 - Ter Leede 1
0 1
(0 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: zaterdag, 01 september 2012
Aanvangstijd: 13:00 u


Tijdlijn

eigen doelpunt Min. 4 ::<br />Roos Havermans

Gebeurtenissen

Tijd Gebeurtenis
04eigen doelpuntRoos Havermans

 Samenvatting

{tweetme}

Verslag van Ste.Do.Co.
Door Jan Koppenol

Ste.Do.Co. gaat schlemielig onderuit tegen Ter Leede

Onder ideale omstandigheden werkten Ste.Do.Co. en Ter Leede hun eerste duel af in de Topklasse Vrouwen. In de eerste paar minuten gebeurde er niet veel, maar in de vierde minuut sloeg het noodlot voor Ste.Do.Co. toe. Een terugspeelbal van Roos Havermans hobbelde door een polletje over de voet heen van keeper Sharon Schoonderbeek en voor iedereen het in de gaten had, lag de bal al in het net.

Logisch dat de thuisclub daarna de kluts even kwijt was, want op zo’n manier achter komen tegen een kampioenskandidaat, is natuurlijk niet bevorderlijk voor het zelfvertrouwen. Ter Leede bouwde al snel een veldoverwicht op en als Jill Wilmot en Lisanne Grimberg niet zo slordig waren omgesprongen met de hun geboden kansen, dan had het er voor Ste.Do.Co. heel wat slechter kunnen uitzien. Nu bleef de hoop levend op toch nog een goed resultaat.

Pas na een half uur slaagden de Hoornaarse vrouwen erin om gevaarlijk te worden voor het doel van Ter Leede. Lotte Coerts wachtte net iets te lang om de bal langs Jennifer Vreugdenhil te schieten, waardoor deze een doelpunt kon voorkomen. Even later moest deze keeper weer stevig aan de bak om een hard ingeschoten bal uit een vrije trap van Esther Lakerveld via haar vingertoppen en de lat uit het doel te houden. Zo werd de rust bereikt.

In de rust besloot Janny Timisela Anne Bik in te brengen, om daarmee meer vuur in het Ste.Do.Co. spel te brengen, in de hoop daarmee de stand gelijk te kunnen trekken. Hoewel Ste.Do.Co. er alles aan deed om Ter Leede onder druk te zetten, lukte dit maar moeizaam. Meestal was het spel te gehaast en te onzorgvuldig om Ter Leede in verlegenheid te brengen. Vooral het Hoornaarse middenveld slaagde er niet in om hun tegenstanders uit Sassenheim hun wil op te leggen. In de 72e minuut leek Lotte Coerts zomaar uit het niets op weg om de gelijkmaker te scoren, maar waar ze in de eerste helft iets te lang wachtte, schoot ze nu te snel, waardoor Jennifer Vreugdenhil een doelpunt kon voorkomen. Daarmee was de koek voor Ste.Do.Co. wel op. Ter Leede kreeg via –opnieuw- Jill Wilmot en Lisanne Grimberg nog een paar dotten van kansen, maar in de afwerking waren zij erg slordig waardoor er geen doelpunten meer vielen aan de Groeneweg in Hoornaar.


Statistiek  

 

Locatie: Sportcomplex aan de Groeneweg in Hoornaar

Opstelling Ste.Do.Co.:
Doel: Sharon Schoonderbeek
Verdediging: Renate Vos, Roos Havermans, Aniek Laponder en Esther Lakerveld
Middenveld: Marlies Koppenol, Kelly Bogaerts, Denise van Gessel en Inge Buijs
Aanval: Sanne Brand en Lotte Coerts
Ingevallen reservespeelsters:
Anne Bik voor Inge Buijs, Roswitha Wintermans voor Denise van Gessel.