Wedstrijdverslag: Ste.Do.Co 1 - Be Quick'28 1 | Ronde 4 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 24 september 2011
Toeschouwers : 50

Verslag Ste.Do.Co
Door Jan Koppenol

Gehavend Ste.Do.Co. slikt pittige nederlaag tegen Be Quick

Voor aanvang van deze wedstrijd werd aan Hoornaarse zijde enigszins bezorgd uitgekeken naar het verloop van deze wedstrijd. Immers 6 potentiële basisspeelsters zijn geblesseerd in de en derhalve moet coach Jannie Timisela al geruime tijd een beroep doen op wat jonge onervaren krachten en de vraag was of die wel bestand zouden zijn tegen de traditioneel voor de hoofdprijzen meestrijdende club Be Quick uit Zwolle.

Het begin van de wedstrijd was Be Quick inderdaad de dominerende partij en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Ste.Do.Co. Maar tot echte kansen leidde dit overwicht niet en na de twintigste minuut begon Ste.Do.Co. zich te ontworstelen aan de druk. Dit werd ingeleid door een mooie actie van Liza van der Most, maar haar schot ging naast. Ste.Do.Co. probeerde vervolgens Be Quick op eigen helft aan te pakken, maar dat verschafte de snelle aanvallers van de ploeg uit Zwolle de ruimte om zichzelf in scoringsposities te brengen. Na ongelukkig ingrijpen van de Ste.Do.Co. defensie kon Jennieke van der Pol van dichtbij het doel van Sharon Schoonderbeek onder vuur nemen. Dit schot kon Sharon net nog keren, maar de rebound van Sabine van Velden was haar te machtig: 0-1. De Ste.Do.Co. verdediging was daarna dermate van slag waardoor Jennieke van der Pol vrijwel ongehinderd  binnen drie minuten de  0-2 en 0-3 kon laten aantekenen.

Pas aan het einde van de eerste helft leek Ste.Do.Co. zich weer een beetje te herpakken. Liza van der Most bood Dominique van Wensveen na een mooie actie op rechts een aardige kans, maar helaas voor Ste.Do.Co. ging haar schot naast.
Dit was wel een signaal voor de Ste.Do.Co. vrouwen om er in de tweede helft flink wat scheppen bovenop te doen om te proberen de wedstrijd nog een wedstrijd te laten worden. Die hoop werd al in de 53e minuut door alweer Jennieke van der Pol de bodem ingeslagen: 0-4. Het pleit voor de Ste.Do.Co. vrouwen dat ze desondanks toch doorgingen om een beter resultaat te bereiken. Vooral Danielle Vermeulen toonde hierbij karakter en zij werd beloond door een doelpunt in de 55e minuut. Vervolgens kreeg Ste.Do.Co. nog een aantal aardige mogelijkheden maar de tweede goal viel niet en bij een aantal snelle counters van Be Quick mocht Ste.Do.Co. blij zijn dat het geen 1-5 werd.

Locatie: Sportcomplex Ste.Do.C.
Gele/rode kaarten:  geen