Wedstrijddatum: zaterdag, 02 februari 2013

doelpunt Min.  ::<br />Linda Helbling doelpunt Min.  ::<br />Eveline Zech

doelpuntLinda Helbling (2x)

Verslag van DTS EDE
Door Eveline Zech

DTS komt goed uit de startblokken na winterstop

Op 2 februari jl. werd eindelijk de competitie na een lange winterstop weer hervat. Hekkensluiter Ste.Do.Co kwam naar Ede deze zaterdagmiddag om te proberen de drie punten die zij tot nu toe hadden verzameld, te verdubbelen. DTS kwam het beste uit de startblokken en was het meest gevaarlijk. De ploeg uit Hoornaar kwam er een aantal keer uit, maar de voorhoede was niet erg dreigend. In de 12e minuut wist de keepster van Ste.Do.Co nog redding te brengen op een kopbal van Linda Helbling. Vijf minuten later was zij kansloos toen Eveline Zech op aangeven van Sarina Groeneveld de bal vol op de slof nam en in de kruising schoot: 1-0. Een weinig spannende eerste helft volgde. Vijf minuten voor tijd werd DTS weer gevaarlijk. Weer was het Linda Helbling die dicht bij een doelpunt zat, maar haar schot verdween tegen de lat. Op slag van rust was het wel raak. Uit een assist van Eveline Zech schoot Helbling de 2-0 hard via onderkant lat binnen. En zo begon de rust voor DTS goed.

Deze voorsprong is door de Edese ploeg niet meer uit handen gegeven in de tweede helft. De bezoekers wisten keepster Tiffany Loeven niet te passeren in de enkele keer dat zij bij haar in de buurt kwamen. Aan de andere kant ging het aanvallend beter. In de 66e minuut kwam Annelies Oomen goed over de rechterflank opzetten en gaf de bal voor het doel, waar Linda Helbling haar tweede doelpunt van de middag binnenschoot. De beste kans van Ste.Do.Co kwam in de 75e minuut, maar het schot raakte de lat. Tien minuten voor tijd werd de stand nog op 4-0 gebracht. Willeke Pater werd de diepte in gestuurd en kon alleen op de keepster af. Deze wist redding te brengen, maar de bal belandde hierdoor voor de voeten van de meegelopen Eveline Zech, die de bal onder de lat schoot. Ste.Do.Co werd zonder punten terug naar Hoornaar gestuurd en DTS was weer drie belangrijke punten rijker.

Een goed begin van het nieuwe jaar voor de blauw-witten. Een vierde plek is momenteel een feit. Pas op 23 februari as. zal de competitie weer worden voortgezet. In Amsterdam zal DTS het dan vanaf 14.30 uur moeten opnemen tegen Buitenveldert, de huidige nummer twee. Gedurende deze twee weken ‘rust’ zijn er wel de nodige oefenwedstrijden gepland. Zo spelen de DTS vrouwen aanstaande maandag een vriendschappelijke wedstrijd tegen de vrouwen van FC Utrecht. Om 19.15 uur zal op sportpark Inschoten worden afgetrapt tegen de eredivisionist uit Utrecht.

Verslag van Ste.Do.Co.
Door Jan Koppenol

Gifbeker voor Ste.Do.Co. nog lang niet leeg

Het door blessures en ziekte verzwakte team van Ste.Do.Co. verloor vanmiddag terecht, maar enigszins geflatteerd, van DTS uit Ede. In het begin van de wedstrijd zette DTS Stedoco meteen vast op eigen helft, maar daardoor ontstond er wel ruimte waar Lotte Coerts van Stedoco in de vierde minuut via een counter gebruik van leek te gaan maken, maar Kirsten Kranenburg wist te voorkomen dat de thuisploeg op achterstand werd gezet. Hierna ontspon zich een aantrekkelijk, gelijk opgaand duel waarbij wel bleek dat DTS de makkelijker voetballende ploeg was.
Dit kwaliteitsverschil kwam tot uiting in de 17e minuut, Evelien Zech werd vrijgespeeld binnen het strafschopgebied en haar harde schot was Sharon Schoonderbeek te
machtig. Stedoco legde zich niet neer bij deze nederlaag en ging verwoed op zoek naar de gelijkmaker, maar echte kansen kregen de Hoornaarse vrouwen amper en als ze die kregen, dan bleek het laatste zetje een te moeilijke opgave.
DTS had daar minder moeite mee. Door een fout in de Stedoco verdediging kreeg Linda Helbling een vrije schietkans vanaf een meter of tien en zij pegelde de bal in het Stedoco doel en daarmee werd de ruststand bereikt.

In de tweede helft probeerde Stedoco het tij nog te keren, en tot de 65e minuut hing een treffer voor Stedoco in de lucht, maar andermaal bleek het maken van een doelpunt te moeilijk en net als voor rust, liet DTS zien hoe het wel moet.

Na een mooie aanval over de rechtervleugel, werd Evelien Zech een onmisbare kans geboden en werd het 3-0. Het pleit voor de Ste.Do.Co. dat zij zich nog niet neerlegden bij een nederlaag en op zoek gingen naar op zijn minst een eretreffer. Maar dichterbij een schot op de lat kwam men niet. In de 81e minuut liet Evelien Zech nog de 4-0 aantekenen en daarmee was het pleit definitief beslecht.

Locatie: Ede, sportpark Inschoten

Opstelling DTS
Goal: Tiffany Loeven;
Verdediging: Anne-Meike Overduin; Cynthia de Geus; Kirsten Kranenburg; Jaimy Jansen;
Middenveld: Annelies Oomen (83’ Merlin te Wilt); Renate Vonk; Marleen Hoofd (45’ Sanne van Dijk);
Aanval: Linda Helbling; Sarina Groeneveld (70’ Willeke Pater); Eveline Zech.

Geen kaarten voor beide teams

Opstelling Ste.Do.Co.:
Doel: Sharon Schoonderbeek
Verdediging: Renate Vos, Esther Lakerveld, Roos Havermans en Joelle de Bondt
Middenveld: Sanne Brand, Kelly Bogaerts en Inge Buijs Aanval: Denise van Gessel, Lotte Coerts en Danielle Vermeulen