Wedstrijdverslag: Pernis - FC Plubos | Ronde 1 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Wedstrijddatum: vrijdag, 09 september 2011
Aanvangstijd: 19:00 u

Verslag v.v. Pernis
Door Wendy Rietveld

Een historische dag en een historische overwinning. Niet alleen de eerste op naam van Pernis maar ook de eerste in de Eredivisie. De euforie na afloop van de wedstrijd was dan ook groot bij zowel speelsters en begeleiding als bij de massaal naar Schiedam gekomen supporters (waarvoor dank!)

Dan de wedstrijd. Omdat er toch wel wat zenuwen waren vooraf lieten wij Plubos de eerste tien minuten het spel maken wat enkele kansen opleverde voor onze opponent maar "rots in de branding" Sharon hield ons in de beginfase op de been met drie uitstekende reddingen. Toen na een minuut of twaalf de zenuwen plaats maakten voor plezier nam Pernis het initiatief over. Kans op kans volgde maar we kwamen steeds een stap te laat om af te ronden of vonden de keepster van Plubos op ons weg. Dat de tegenstander al jaren samen speelt op een hoog niveau was duidelijk te zien aan hoe zij elkaar in de eerste helft af en toe vonden. Maar toch waren wij het die het meest aanspraak maakten op een doelpunt.

Dit kwam er twee minuten voor rust toen Francisca Idelenie vond,die goed wegdraaide bij een tegenstander en binnen schoot. Toen een halve minuut later de 2-0 viel uit een perfect uitgespeelde aanval over vier schijven met Vivienne als afmaker hadden we de smaak te pakken. Plubos mocht van geluk spreken dat het rust was.

Na de rust gingen wij vrolijk door met aanvallen en Plubos kwam er in eerste instantie niet meer uit omdat wij ook verdedigend ons mannetje stonden. Nadat wij eerst weer enkele kansen om zeep hielpen was het onze baltovenaar Stephanie die haar voeten een toverspreuk liet spreken en droog binnen knalde, 3-0 en geen vuiltje aan de lucht.

Enkele minuten later konden diezelfde Stephanie en Fouzia samen op de keepster af maar Fouzia tikte de bal tegen de paal, kans verkeken. Met nog zes minuten op de klok waren het wederom Fouzia en Stephanie die een combinatie aan gingen. Laatst genoemde kon simpel binnen tikken wat de 4-0 betekende.

Nu leek Pernis vleugels te krijgen en hier en daar wilden we het te mooi oplossen in plaats van simpel te blijven spelen. Dit leverde veel balverlies op en uit twee counters kwam Plubos zelfs terug tot 4-2. In deze fase stonden wij zwaar onder druk en wederom liet Sharon zien dat zij degene is die ons op dit soort momenten er doorheen sleept. Maar gelukkig hielden we stand,al maakten we het weer eens erg spannend in de laatste minuten,waardoor het eindsignaal als een bevrijding kwam.

De eerste drie punten in de Eredivisie zijn een feit! Een mooi begin van hopelijk een mooi seizoen.

Verslag FC Plubos
Door Nanouk Groentjes en Chantal Pluijmers

FC Plubos begon sterk aan de wedstrijd en wist al snel veel kansen te creëren. In de loop van de eerste helft kwam ook FC Pernis in de wedstrijd. De laatste vijf minuten van de tweede helft speelde FC Plubos ongeconcentreerd en dat werd gelijk afgestraft. In de 19e minuut werd Lenie Mendes Fernandes vanuit het middenveld aangespeeld, zij schoot uit de draai en scoorde (1-0). Kort daarna volgde de 2-0 na een mooie combinatie, Francisca Schols kon vlak voor de rust bij de tweede paal intikken.

FC Plubos kwam weer strijdlustig uit de kleedkamer. Helaas werd dit niet beloond, rond de 10e minuut werd er wederom twee keer gescoord door FC Pernis. Stephanie Valk schoot met haar punt raak (3-0).  Tussen deze doelpunten door verrichtte Nanouk Groentjes een knap staaltje keeperswerk door de bal twee keer goed uit het doel van FC Plubos te houden. Bij de 4-0 was zij helaas kansloos door de afwezige verdediging. Marintha Louwe wist namens FC Plubos nog iets terug te doen. Zij schoot de bal vanaf de rechterkant cross in het doel, daarmee maakte zij de 4-1. Ook de 4-2 kwam op naam van Marintha Louwe, Brigitte Pluijmers gaf een mooie pass waardoor de bal alleen nog maar hoefde te worden ingetikt.

Locatie: Schiedam

Selectie v.v. Pernis: Sharon van Zadelhoff; Suzanne Bakker; Vivienne Knegtmans; Francisca Schols; Idelenie Mendes Fernandes; Nadia Roukes; Jamie van Gool-den Brinker; Stephanie Valk, Fouzia Taybi, Roxanne Monkou

Coach Pernis: Wendy Rietveld