Wedstrijdverslag: Fortuna W. 1 - Ste.Do.Co 1 | Ronde 3 | Topklasse 2011-2012

Wedstrijddatum: zaterdag, 17 december 2011
Speellocatie: Sportpark Fortuna Wormerveer
Toeschouwers : 100

geel

rood

Wedstrijd werd verplaatst van 17 sep. naar 17 december 2011, omdat beide clubs een speelster leverde aan Nederland onder 19 te weten Myrusha Victoria van Fortuna en Liza van de Most van Stedoco. Oranje Onder 19 speelde van 16 t/m 22 september een kwalificatie toernooi in Bulgarije.

Verslag van Fortuna Wormerveer
      Door Kees Klinkenberg

Fortuna iets te vrijgevig, SteDoCo profiteert

Met een uitslag van 3-4 is gelijk duidelijk dat er in Wormerveer van alles gebeurde tijdens Fortuna-SteDoCo. Een bijzonder enerverende partij met veel hoogtepunten.

Een wedstrijd waarbij winst voor beide partijen dringend noodzakelijk was. De gasten kwamen na vier minuten verrassend op 0-1 via Marlies Koppenol. Fortuna wist dat binnen tien minuten om te bouwen tot een 3-1 voorsprong. Doelpunten van Roxanne Koopman, Sheryl de Boer en nogmaals Roxanne Koopman. Dan denk je als Fortuna supporter dat het wel snor moet zitten.  Zeker gezien het feit dat Fortuna door vroeg te storen SteDoCo goed in de tang wist te houden.

Toch weet SteDoCo - mede dankzij een gulle bui aan Wormerveerse kant - die stand weer om te buigen tot een 3-4 ruststand. In de verdediging van Fortuna werden schoonheidsfoutjes dankbaar afgestraft door achtereenvolgens Michelle Karsdorp (prachtige kopbal) en tweemaal de razendsnelle Liza van der Most.

In de tweede helft geen doelpunten meer. Fortuna bleef het initiatief houden en wist SteDoCo redelijk tot goed vast te zetten. De scherpte voor de goal ontbrak echter. Dat bood SteDoCo bij tijd en wijle zelfs ruimte voor gevaarlijke counters.

Als direct gevolg van zo’n uitval komt Roxanne Koopman uit een razendsnelle counter vrij voor keepster Sharon Schoonderbeek die niets anders restte dan de Fortuna spits middels een overtreding af te stoppen. Dat kostte haar een rode kaart. De toegekende vrije bal eindigde op de paal.

Slotconclusie: in ieder geval een zeer enerverende partij waar een gelijkspel waarschijnlijk de verhoudingen beter zou hebben weergegeven. Maar ja……dat is achteraf en telt niet.

2e Verslag van Fortuna Wormerveer
      Door Stephanie Onclin

Zaterdag stond een belangrijke wedstrijd op het programma. Bij winst zouden onze dames een aantal plekjes op de ranglijst stijgen. Zoals de eindstand al doet vermoeden, werden de toeschouwers getrakteerd op een spannende wedstrijd die helaas in ons nadeel eindigde. Al na 5 minuten maakte Stedoco de 0-1 maar binnen 2 minuten zette Roxanne al de 1-1 op het bord. Deze goede flow wist Fortuna vast te houden en dit resulteerde via Sheryl en nogmaals Roxanne in een 3-1 voorsprong.

Normaal gesproken een stand waarbij de wedstrijd gespeeld is. Ook langs de kant leidde dit tot blije uitspraken; ‘we worden vandaag getrakteerd op veel doelpunten! En wat een mooie dag hea?’. Het leek erop dat de Fortunezen binnen de lijn dat gevoel ook hadden waardoor helaas teveel duels werden verloren en nog voor rust de 3-1 voorsprong door Stedoco was omgezet in een 3-4 achterstand.

Na rust een sterk Fortuna dat duidelijk van plan was de 3 punten in Wormerveer te houden. Trillende toeschouwers (van spanning, niet van de kou!) zagen mooie aanvallen, een scheidsrechter met soms opmerkelijke beslissingen, een vlagger die niet van plan was mee te werken aan een Fortuna doelpunt en een zuivere penalty die niet werd toegekend. Na een belachelijke overtreding op Roxanne die de keepster rood opleverde, was het Dolly die haar schot op de paal zag eindigen. Het leek wel alsof de bal er niet meer in mocht waardoor de ruststand de eindstand werd.

Jammer meiden, want het was zo verdiend geweest! Ondanks alles zijn jullie blijven voetballen en hebben tot de laatste minuut gevochten voor de punten, complimenten hiervoor. Nu de winterstop en het trainingskamp, geniet ervan! Als jullie na dit alles net zo voetballen als vandaag, ben ik ervan overtuigd dat de punten vanzelf zullen komen.

Verslag van Ste.Do.Co.
      Door Jan Koppenol

Opnieuw zevenklapper in Noord-Holland

Na de mooie overwinning vorige week op Reiger Boys, stond er deze week opnieuw een “zes-punten duel” op het programma, ditmaal tussen het eveneens laag geplaatste Fortuna uit Wormerveer.

Na de eerste schermutselingen wist Marlies Koppenol al na vijf minuten het Wormerveerse doel te vinden met een mooi afstandsschot vanaf de rand van het strafschopgebied. Vreemd genoeg leidde deze vroege voorsprong een periode in van slecht verdedigen van Ste.Do.Co. zijde en binnen tien minuten had Fortuna de vroege achterstand door goals van Roxanne Koopman en Sheryl de Boer (2x) de achterstand omgebogen in een 3-1 voorsprong. Maar Fortuna kreeg niet de tijd om deze voorsprong te consolideren, want uit een corner wist Michelle Karsdorp door een mooie kopbal de 2-3 op het scorebord te brengen waardoor de hoop op een goed resultaat in deze wedstrijd weer nieuw leven werd ingeblazen.
      Er ontstond een levendig en zeer aantrekkelijk duel met kansen voor beide teams zonder dat er gescoord werd. Pas aan het einde van de eerste helft vielen er weer doelpunten. In de 40e minuut zond Marlies Koppenol Danielle Vermeulen in de diepte; zij wist haar tegenstander knap uit te spelen en bood daarna Liza van der Most een uitgelezen kans: 3-3.
      Fortuna was daardoor zo van slag, dat drie minuten later dezelfde Liza van der Most uit een bijna onmogelijke hoek de 3-4 liet aantekenen. Daarmee werd de rust bereikt.

Het leek alsof er een korfbaluitslag aan leek te komen, maar in de tweede helft probeerde Fortuna naarstig de opgelopen schade van de eerste helft weer recht te trekken. De Wormerveerse dames creëerden ook een overwicht, maar veel doelrijke kansen zoals in de eerste helft ontstonden er toch niet. Toch leek het voor Ste.Do.Co. in de slotfase nog mis te gaan, want in de 85e minuut brak een sterk spelende Roxanne Koopman door de Hoornaarse defensie heen, waarna Sharon Schoonderbeek deze speelster net buiten de 16 meter onreglementair vloerde, met rood als gevolg. De 14-jarige (!) Shania van Nuland moest koud van de bank onder de lat plaats nemen en ze kon meteen aan de bak, want de toegekende vrije trap werd door Dolly van der Voort bijna perfect in de rechterhoek geschoten, maar met een uiterste krachtsinspanning wist Shania de bal op de paal te drukken en zo Ste.Do.Co. erdoor te slepen. Na nog een aantal hachelijke minuten wist Ste.Do.Co. niet geheel terecht met de volledige buit huiswaarts te keren.

Locatie: Sportpark Fortuna te Wormerveer

Scheidsrechter: de heer Paul Snoek

Fortuna Wormerveer:
      Marieke Ubachs, Stephanie Boerhoop (48. Ilja Grammer), Lotte van Hogen, Marie Claire Pedrotti, Naomi Dijkman, Gabi Verberg, Roxanne Koopman, Donna van Rossum, Dolly van der Voort, Marlous van Petersen (25. Jeleesa Kok), Sheryl de Boer.

SteDoCo:
      Sharon Schoonderbeek (82. Shania van Nuland), Renate Vos, Michelle Karsdorp, Aniek Laponder, Esther Lakerveld, Dominique van Wensveen, Liza van der Most, Inge Buijs (82. verv ivm rode kaart keeper), Danielle Vermeulen, Marlies Koppenol, Denise van Gessel.