Wedstrijdverslag: RKTSV - Ste.Do.Co 1 | Ronde 22 | Topklasse 2011-2012

Aanvangstijd: 12:30 u

Verslag RKTSV
Door Jos Butink

RKTSV wint na een boeiende wedstrijd

De laatste wedstrijd van het seizoen: RKTSV–STEDOCO. Zoals gewoonlijk een wedstrijd waarop je je verheugd. Twee teams die willen voetballen onder het motto: Aanvallen!!! Dat is het uitgangspunt van RKTSV en dat is het ook bij STEDOCO. Niet voor niets is Daniëlle Vermeulen topscoorster van de Topklasse.

Alvorens de wedstrijd begon werden de dames van RKTSV nog gehuldigd door de KNVB afdeling Limburg en werden ook de felicitaties van de dames van STEDOCO, net als dit ook bij de wedstrijden tegen ATC’65 en Ter Leede gebeurde, in ontvangst genomen.

Het  eerste kwartier was geheel voor RKTSV en kreeg Annika Pluijmen een dot van een kans. Daarna zakte RKTSV iets in, verloor de grip op het middenveld en liet het initiatief aan STEDOCO over, die dan ook na 27 minuten door Liza van der Most verdiend op voorsprong kwam.  Katja Demacker was de grote sta in de weg voor STEDOCO, anders had de ruststand hoger kunnen uitvallen. Na de rust een veel agressiever RKTSV. Beide ploegen bleven de aanval zoeken. In de 63e minuut bereikte een splijtende pass van Loes Butink de tussen twee verdedigsters staande Shirley Kocacinar. Zij controleerde de bal en scoorde onhoudbaar de 1-1. Het spel bleef op en neer gaan, beide ploegen creëerden kansen, maar met name Katja Demacker in het Kerkraadse doel stak in grootse vorm en voorkwam een aantal keren een tegendoelpunt. Een kwartier voor het einde een aanval over links, Shirley Kocacinar liep iedereen eruit, speelde af op Annika Pluijmen die vervolgens de goed meegelopen en net ingevallen Nancy Kisters perfect in de loop aanspeelde die op haar beurt de 2-1 liet aantekenen. Voor Annika Pluijmen was het slotakkoord, na goed aanspelen van Vera Wanrooy, scoorde zij in de 83e minuut 3-1. Er waren nog kansen op 4-1 maar dat zou het spelbeeld op zijn kop gezet hebben.

Na afloop van de wedstrijd een BBQ, vervolgens een druk bezochte receptie en feestavond. Het seizoen 2011-2012 is ten einde. Er volgen nu nog spannende weken, op naar 15 juni, de slotdag van de overschrijvingen, want er liggen weer kapers op de kust. Nog een paar toernooien en dan vakantie.

Verslag van Ste.Do.Co.
Door Jan Koppenol

Ste.Do.Co. kan RKTSV één helft bijhouden

Er stond niets meer op het spel in een regenachtig Kerkrade: RKTSV was al kampioen in de Topklasse en Ste.Do.Co. was al veilig, dus beide ploegen konden er een mooie wedstrijd van maken. Na de inleidende schermutselingen trok Ste.Do.Co. gaandeweg de eerste helft het initiatief steeds meer naar zich toe. In de 20e minuut wist Aniek Laponder met een gevaarlijk schot keeper Katja Demacker met een listig schot te passeren, maar de lat stond een Ste.Do.Co. doelpunt in de weg. Dit gaf de Hoornaarse vrouwen het gevoel dat er iets te halen viel bij de kampioenen en vooral over rechts werd een aantal gevaarlijke aanvallen opgezet. Met één van die aanvallen kwam ook het eerste doelpunt: Danielle Vermeulen dook ineens op in kansrijke positie, haar schot kon nog gekeerd worden, maar Liza van der Most was er als de kippen bij om de rebound te verzilveren: 0-1.
En met die stand werd de rust bereikt.

Deze stand was voor RKTSV te gortig en er werden maatregelen genomen: Shirley Kocacinar en Liv Aerts werden ingezet om het tij te doen keren. In de tweede helft kwam Ste.Do.Co. er daardoor lange tijd niet meer aan te pas. In de 60e minuut scoorde Shirley Kocacinar de dikverdiende 1-1  Ste.Do.Co. kreeg pas rond de 70e minuut zelf een scoringskans. Het was weer Danielle Vermeulen die gevaarlijke opdook voor het Limburgse doel, maar de Topscorer van de Topklasse slaagde er dankzij het uitstekende keeperswerk van Katja Demacker niet in haar aantal goals te vergroten. Daarmee was de koek voor Ste.Do.Co. weer even op en RKTSV ging op jacht naar een voorsprong.
Die kwam er door Nancy Kisters :2-1 en even later scoorde Annika Pluijmen de 3-1.
Hoewel Ste.Do.Co. door Sanne Brand nog een aardige kans kreeg om de aansluitingstreffer te maken - haar schot ging naast- was het duidelijk dat Ste.Do.Co. een verloren wedstrijd speelde.  RLTSV was net een maatje te groot en niet voor niets kampioen van de Topklasse.

Locatie: Limburg