Wedstrijdverslag: DTS Ede 1 - The Knickerbockers 1 | Ronde 21 | Topklasse 2012-2013

Tijdlijn

geel Min.  ::<br />Anne-Meike Overduin geel Min.  ::<br />Tiffany Loeven geel Min.  ::<br />Yvonne Veldhuizen doelpunt Min. 75 ::<br />Linda Helbling doelpunt Min. 69 ::<br />Willeke Pater doelpunt Min. 11 ::<br />Willeke Pater

DTS vrouwen sturen Knickerbockers de nacompetitie in

Zonder druk kon DTS zaterdag aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen beginnen. Lijfbehoud was immers al veiliggesteld in de wedstrijd daarvoor. Tegenpartij The Knickerbockers had nog wel wat om voor te strijden, want zij zouden bij winst nog hoop hebben om nacompetitie te ontlopen. Al in de 11e minuut leek die hoop te zijn vervlogen toen Willeke Pater op aangeven van Annelies Oomen de 1-0 binnenschoot. Maar door onoplettendheid achterin kwamen de bezoekers in de 40e  minuut op 1-1 dankzij Maxime Jackson. Vlak daarna tikte Willeke Pater haar tweede goal binnen toen Linda Helbling de bal breed legde, maar de scheidsrechter keurde de goal af wegens buitenspel.

De Groningse ploeg kwam feller de rust uit, wat resulteerde in een 1-2 voorsprong in de 58e minuut door Sjoukje Bouma. DTS was weer wakker en werd gevaarlijker. In de 69e minuut was het weer Willeke Pater die in de kluts de bal in het net kreeg: 2-2. Uiteindelijk werd de wedstrijd een kwartier voor tijd in het voordeel van DTS beslist. Linda Helbling kopte een voorzet van Sarina Groeneveld binnen: 3-2. Ondanks dat the Knickerbockers DTS nog onder druk zette, werd het niet echt gevaarlijk meer en is nacompetitie voor hen een feit. Aanstaande zaterdag zal de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Fortuna Sittard worden gespeeld. In Sittard zal om 14.30u worden afgetrapt.

Plaats: Ede, sportpark Inschoten

Opstelling DTS
Goal: Tiffany Loeven;
Verdediging: Anne-Meike Overduin (45’ Sarina Groeneveld); Cynthia de Geus; Renate Vonk; Larissa Libosan;
Middenveld: Annelies Oomen; Merlin te Wilt; Yvonne Veldhuizen
Aanval: Linda Helbling; Willeke Pater (82’ Kirsten Kranenburg); Eveline Zech