A+ R A-

Kirsten van de Ven Cafe

Nadat er in Nieuw-Bergen na het doelpunt van Lieke Martens tegen Nieuw-Zeeland een heus Lieke Martens café werd opgericht, stelde ik Wim van de Ven, de broer van Kirsten van de Ven voor om na het belangrijke doelpunt van zijn zus (tegen Canada) een heus Kirsten van de Ven café op te richten. Wim was direct enthiousiast en zei ik ga het gelijk bij Björn (eigenaar café 't Tunneke in Heesch) vragen. Zo gezegd, zo gedaan!

 

 

Ook de eigenaar vond het een goed idee, maar er moesten nog wel wat vergunningen geregeld worden, wat allemaal in orde kwam voor de belangrijke 1/8 finale tegen Japan.

Wim had graag dat ik ook kwam kijken dinsdagnacht tegen Japen, omdat het idee van mij was afgekomen, maar Wim heeft het idee verder uitgewerkt, waarvoor chapeau!

 

Dus ik dinsdagnacht tegen 03.15 uur gearriveerd bij Café Kirsten van de Ven in het Noord-Brabantse Heesch. Wim had ook de halve media uitgenodigd want bij aankomst werd er direct een camera op mij gericht van omroep Oss.

 

Bij binnenkomst was het nog niet echt druk, maar het werd drukker en drukker. Wim zelf had schijnbaar tijd zat want die kwam pas tegen 04.00 uur binnen wandelen, maar hij moest ook weer na de wedstrijd tegen 07.30 uur bij zijn baas zijn om te gaan werken (en waarschijnlijk zovelen onder ons).

 

Het was een gezellige boel met camera's van Omroep Brabant, RTL, Omroep Oss en ook de NOS was van de partij in het gezellige café met zo'n 70 voetbalsupporters waarvan er toch vele familie van Kirsten waren en ja ook oma Betsy van de Ven was er bij om naar haar kleindochter te komen kijken.

 

 

De opstelling werd bekend gemaakt op de t.v. maar geen Kirsten er bij wat ze in het Café toch wel raar vonden. Als het straks niet loopt, zal ze vast en zeker weer invallen wat dus ook gebeurde.

Helaas de Oranje Leeuwinnen verloren de wedstrijd met 2-1 tegen Japan maar het was wel weer de plaatselijke trots die het doelpunt maakte.