Wedstrijdverslag: Jong FC Twente - RKHVV 1 | Ronde 2 | Topklasse 2012-2013

(0 : ) (1 : )

Wedstrijddatum: zaterdag, 08 september 2012
Aanvangstijd: 12:30 u

Tijdlijn

doelpunt Min. 89 ::<br />Caroline Filippo doelpunt Min. 39 ::<br />Marieke Ottele, van

Tijd Gebeurtenis
89doelpuntCaroline Filippo (1x)
39doelpuntMarieke Ottele, van (1x)

Verslag ATC'65
Bron tekst Website FC Twente

Verlies voor Beloften Vrouwen
ATC’ 65 VR1 / Beloften FC Twente Vrouwen heeft zaterdag haar thuiswedstrijd tegen RKHVV niet weten te winnen. RKHVV was met 0-2 te sterk voor de ploeg van Joost du Gardijn. Het beloftenteam staat na de tweede wedstrijd op een vijfde plaats in de Topklasse.

FC Twente zette al vroeg druk op de opbouw van RKHVV, waardoor de ploeg uit Huissen gedwongen werd tot snelle acties. FC Twente wist veel van deze acties goed te onderscheppen, waardoor de Tukkers vooral op het middenveld veel in balbezit waren. Doordat de verdediging van RKHVV goed stond, wist Twente uit dit vele balbezit niet veel kansen te creëren, waardoor ze niet heel gevaarlijk werden voor RKHVV.

Na krap een half uur spelen kreeg FC Twente een penalty toegewezen, nadat Anne Bosveld hard in het zestienmetergebied van RKHVV onderuit werd gehaald. De penalty werd genomen door Tessa Klein Braskamp, maar kon worden gestopt door de keepster van RKHVV, waardoor Twente niet op voorsprong kwam. In de laatste tien minuten van de eerste helft werden bij de ploeg van Joost du Gardijn een aantal verkeerde keuzes gemaakt, waardoor RKHVV een aantal goede aanvallen op kon zetten. Dit leidde ertoe dat Twente in de 40e minuut een goal tegen kreeg.

Het spelbeeld van de tweede helft was gelijk aan dat van de eerste helft. Er werd vroeg druk op de opbouw van RKHVV gezet. Ondanks dat FC Twente hierdoor een aantal goede kansen wist te creëeren, lukte het niet om de gelijkmaker te scoren. Ook een aantal sterke schoten op de goal van Tessa Klein Braskamp en Judith Westervelt leidden niet tot de gelijkmaker. Twee minuten voor het eindsignaal kon RKHVV wel verder uitlopen en de 0-2 scoren, nadat een hard schot vanaf 25 meter diagonaal in de bovenhoek van de goal van Kim van der Werff verdween.

Verslag RKHVV

In de tweede ronde van de competitie stond ons meteen een pittige wedstrijd voor de deur. Uit naar ATC’65, het beloftenteam van FC Twente. Dit was meteen een pittige krachtmeting, want deze meiden spelen niet voor niks in dit team. We wisten dat er een hoop jonge meiden mee zouden doen en ze zouden aangevuld worden met wat ervaren meiden van FC Twente. Achteraf bleken dat er maar een paar te zijn en dat was misschien ook maar goed voor ons.

Na de reis naar Hengelo hadden we de bespreking van Tom en ook Arte had nog de benodigde informatie omdat ze zelf bij ATC’65 heeft gespeeld. Hier pikten we de nodige dingen van op en zo konden we in het mooie weer aan de warming up beginnen. We kwamen aan op het kunstgrasveld waar we met de loopvormen begonnen, maar nadat ATC’65 zelf verscheen werden we naar de andere kant van het veld gebonjourd. Dit omdat de trainer liever wilde dat zij aan deze kant de warming up konden doen… Helaas voor hem wonnen wij de toss en kozen wij voor de kant waar we waren begonnen…..

De wedstrijd begon iets later dan gepland en ATC’65 kreeg de aftrap. We zetten ze niet meteen onder druk waardoor ze rustig rond konden spelen. De eerste kleine kans kwam na ongeveer 7 minuten spelen van ATC’65. Een schot wat net langs de goal ging en waar Anne nog niks aan hoefde te doen. Snel daarna kwam ATC’65 zelf goed weg want een bal van Roxanne op Ellen die daarna alle vrijheid had om richting de goal te gaan werd buitenspel gevlagd wat 300% geen buitenspel was. Iets later was het Marieke v. O. die opende op Carolien maar deze bal kwam net niet aan, de rechtsback zat ertussen. Na 15 minuten zijn er van beide kanten nog geen grote kansen geweest. Behalve wat voorzetten die voor de goal langs vlogen en waar niemand snel genoeg op reageerde.

Voor de wedstrijd was afgesproken dat we een drinkpauze zouden houden, want het was toch zeker 26 graden. Na 22 minuten floot de scheids dan ook voor een kleine break.
Snel na de hervatting van de wedstrijd was het ATC’65 dat weer een kleine kans kon bijschrijven, een schot ging weer net voor de goal langs.

In de 26e minuut kwam een speelster van ATC’65 over op rechts, ze kon op goal schieten maar Anne redde haar schot in een reflex waardoor de bal terug kwam in het veld. Een speelster van ATC’65 ving de bal op, maar werd gehaakt waarna de scheids voor een penalty floot. Een terechte penalty was het wel. Maar gelukkig hebben wij onze penaltykiller en Anne stopte de penalty. ATC’65 wist niet op voorsprong te komen en Anne hield ons in de wedstrijd.
Een tiental minuten na dit moment  werd Carolien in het zestienmetergebied van ATC’65 onderuit gehaald, maar de scheids oordeelde verkeerd. Hij gaf een vrije trap buiten de 16m in plaats van een penalty die we verdiend hadden, want dit was toch zeker 2 meter erbinnen. Carolien nam de vrije trap zelf maar helaas kwam hier uiteindelijk een ingooi voor ATC’65 uit. In de 39e minuut kregen wij de eerste corner. Carolien nam de corner en hij was perfect gericht op Marieke v. O. waardoor ze hem op goal kopte. Hij was echt over de lijn. De scheids twijfelde een moment omdat de keeper van ATC’65 de bal nog oppakte en door wilde voetballen maar toch gaf de scheids gelukkig de terechte goal! 0-1!

Niet veel later na de aftrap was er een miscommunicatie tussen Renee en Anne wat oogde als een gevaarlijk moment, maar gelukkig kon Anne de bal rustig oppakken.

Na de rust bleef Ellen achter in de kleedkamer en ze werd vervangen door Suus. Al gauw kon Marjan het veld in komen in de tweede helft voor een blessurebehandeling aan de pols van Carolien. Ze kwam in duel met een speelster van ATC’65,  maar ze landde verkeerd op haar pols. Gelukkig kon ze verder spelen, want we zaten al krap in de wissels door een aantal blessures. Niet veel later kwamen wij door op de keeper van ATC’65, zij kon de bal niet klemvast pakken maar Suus en Jodie konden er allebei net niet bij..

Het beeld wat in de eerste helft te zien was, was ook voornamelijk het beeld wat in de tweede helft te zien was. ATC’65 had het meeste balbezit maar wij probeerden toch ons eigen spel te maken. In de 60e minuut is er dan ook een mooie aanval via Suus naar Arte die Marieke v. O. in speelt, ze speelt de keeper uit als ze een op een komt, maar dan komt ze net niet meer bij de bal om ‘m af te maken.. Twente kreeg toch een aantal schietpogingen alleen er moet toch vermeld worden dat Anne een puike partij stond te keepen. Die penalty heeft haar veel goeds gedaan, alles hield ze eruit.

In de 67e minuut was er weer een drinkpauze en een kleine peptalk zodat we erna weer flink aan de bak konden. 3 minuten na de break werd Arte gewisseld voor Melanie die helaas een toch wel flinke kans mistte in de 75e minuut. Ze schoot de bal naast en dat was toch wel de grootste kans om de voorsprong voor ons uit te breiden.

De laatste tien minuten kwam het op ’t conditionele gedeelte aan en hieruit bleek dat ATC’65 toch nog wel fitter was dan wij. Ze bleven proberen om de gelijkmaker te scoren maar alles stond goed dicht achterin waardoor er geen uitgespeelde kansen waren, vrijwel alleen maar schoten op goal die Anne allemaal pakte. Ze redt ook nog een 1 op 1 poging waar een corner uit komt. Hier kwam ook geen gelijkmaker uit.

We dachten dat het al lang tijd zou zijn maar mede door de drinkpauzes duurt het natuurlijk wat langer. Nog één goede aanval zou er uit komen voor het einde, via Anke naar Jodie, waarna zij de bal breed kon leggen op Carolien. Carolien dacht joh laat ik eens schieten en ze knalt vanaf 30 meter de bal diagonaal in de kruising waar de keeper van ATC’65 nooit bij kon! Meteen eentje die bij de mooiste 5 goals van ’t seizoen kan worden ingelijst! Niet veel later floot de scheids voor ’t einde.

Dit was een dure toch wel onverwachte overwinning die we toch mooi meenemen naar Huissen!

Locatie: Trainingscentrum FC Twente