A+ R A-
Wedstrijdverslag: Os Lusitanos - Dansschool Biersteker | Ronde 20 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Os Lusitanos - Dansschool Biersteker
10 3

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 29 maart 2013
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

{tweetme}

Verslag van Os Lusitanos
Door Karin Beverwijk

Os Lusitanos kampioen van Nederland!!

We zijn kampioen! Kampioen van Nederland in de Eredivisie vrouwen, seizoen 2012/2013! Wat een geweldige prestatie van iedereen rondom het team en natuurlijk de speelsters in het bijzonder.

Vrijdag moest er eerst nog wel even gewonnen worden van Dansschool Bierstekers, het team van Bert van Hemert. Vanaf 20.00 uur stroomde de zaal langzaam vol en zorgde samen met de dj voor een gezellige sfeer. Het thuis team betrad het veld voor de warming up. Iris Wagemaker en Eline Keet konden vanwege blessures niet mee doen, maar voor deze speciale wedstrijd zaten zij op de bank om hun teamgenoten aan te moedigen. Beide teams werden voorgesteld aan het publiek en de wedstrijd kon beginnen. De meiden van Os ging fel van start. Ze verstoorde de opbouw van de tegenstander en dat leverde balbezit op. Na vier minuten vond coach Van Hemert het tijd voor een time out. Na de time out ging het spel weer verder waar het was gebleven. En kort daarna was het Linda Bos die de bal afpakte van haar directe tegenstander en hard en laag uithaalde. Daarna is het Bouchra Ait L’Hou die de tweede goal van de avond maakt. Linda loopt op en speelt de bal af naar Bouchra, maar zij mist. Linda kan de bal in de rebound op goal schieten, maar deze gaat er via de paal niet in. De bal belandt weer bij Bouchra voor haar voeten en nu haalt zij genadeloos uit. Dan een voorbeeld van de spanning die toch wel bij de meiden aanwezig was. Keepster Jesca Willemsen beoordeeld een vrije trap niet goed en de bal gaat via haar in de goal. Bierstekers voelt dat het weer in de wedstrijd komt, maar vlak voor tijd is het wederom Linda die scoort. Via de keepster weliswaar, maar de 3-1 is de ruststand.

De tweede helft ging net zo fel van start als de eerste helft. In de tweede minuut was het Gilanne Louwaars die scoort. Een mooi doelpunt voor haar zoontje die speciaal aanwezig was bij deze wedstrijd. Daarna weer een minpuntje. Bierstekers neemt een intrap en de ingestudeerde variant werkt, alleen is de afmaker Linda Bos. Hierdoor werd de stand 4-2. Maar toen eiste Marjan Brouwer alle aandacht op. In de counter met Gilanne die haar schot gekeerd zag worden, zag Marjan haar kans schoon om de rebound binnen te tikken. Binnen twee minuten was het weer Marjan, dit keer met een droog laag schot. Zo werd de score uitgebreid naar 6 goals. De jonge meiden van Bierstekers die bleven voetballen en het was Sue Rani Hok a Hin die op een vrij simpele manier de derde goal voor Bierstekers kon binnen tikken.

Daarna volgde de goals in rap tempo. Petra scoort de 7de van de avond in een aanval die ze zelf op zet. Linda als topscoorster van de avond  haalt nog een keer uit en scoort de 8ste. Het slotakkoord is voor Stephanie Valk. Na een fraaie actie schiet zij de bal in de korte hoek. De tiende van de avond komt ook van haar voet. Een mooi wippertje over de keepster heen. Dan klinkt het eindsignaal en is het moment daar! Os Lusitanos is kampioen! Na een geweldig seizoen mag Jesca de schaal aannemen en tonen aan iedereen.

Natuurlijk ben ik een trotse coach. Zo blij met het team en de inspanningen die zij hebben geleverd. Iedere speelster heeft haar eigen unieke kwaliteiten en dat kwam dit seizoen allemaal op het juiste moment samen. De supporters die ons het hele jaar en in deze wedstrijd in het bijzonder hebben gesteund. Manual Fysion die ons vanaf dit seizoen als sponsor steunt. En ook de andere sponsors. Tot slot wil ik zeker stil staan bij de vereniging Os Lusitanos. Het is een fantastische en warme vereniging. Natuurlijk met Carlos Martins als het hart van de vereniging. Maar er zijn er meer die deze vereniging zo geweldig maken. En daar wil ik iedereen voor bedanken.

Wij zijn Os Lusitanos! Kampioen van Nederland!